Opis

CX MANNO ROUGE

Stjenke kvasca bogate polisaharidima za povećanje volumena i mekoće kod crvenih vina

 

Sastav
Stijenke kvasca bogate polisaharidima

Karakteristike

CX MANNO ROUGE dobiven je od soja kvasca koji proizvodi značajnu koncentraciju manoproteina u reakciji sa taninima.

 

Primjena

CX MANNO ROUGE povećava volumen tijela i mekoću tanina zahvaljujući njihovoj transformaciji u reakciji s polisaharidima kvasca.

Dodavanje CX MANNO ROUGE tijekom fermentacije vina povećava se prisutnost polisaharida, koji odmah reagiraju s taninima vina, doprinoseći crvenom vinu veći gustativni volumen u ustima od kraja alkoholne fermentacije.

CX MANNO ROUGE zahvaljujući polisaharidima također omogućuje dobivanje crvenih vina  intenzivnije i stabilnije boje tijekom vremena.

Upotreba

Otopiti CX MANNO ROUGE u hladnoj vodi omjera 1:10 i dodati tretiranoj masi tako da se dobro homogenizira.

Otopljeni proizvod čim prije upotrijebiti bez nepotrebnog stajanja.

Doziranje: 30 g/hl za crvena vina


Pakiranje: 1kg


Čuvanje
Čuvati na hladnom, mračnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.


Kategorija opasnosti
Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.