FINAL TOUCH® GUSTO – 1L Tekuće manoproteine za dugotrajno zdržavanje svježine i aroma crvenog vina

159.00 

Na zalihi

Šifra: 2258

FINAL TOUCH® GUSTO

Tekuće manoproteine za dugotrajno zdržavanje svježine i aroma crvenog vina

Sastav

Jedinstvena smjesa tekućih manoproteina visoke čistoće proizvedena za proizvodnju idealno uravnoteženih i perfektnih crvenih vina.

Final Touch GUSTO su frakcije manoproteina od posebnog soja kvasca Saccharomyces cerevisiae u tekućem obliku.

Karakteristike

Za proizvodnju vrhunskih crnih vina

Oenobrands kao stručnjak u enološkoj upotrebi manoproteina proizveo je FINAL TOUCH GUSTO.

Ovaj je proizvod posebno selektirana manoproteina koja pomaže dostići stabilnost tartarata u vinu, te poboljšava organoleptičaka i senzorska svojstva vina.

FINAL TOUCH® GUSTO znažajno poboljšava organoletičke karakteristike i smanjuje taničnost crvenih vina zadržavajući svježinu i eleganciju istih.

FINAL TOUCH® GUSTO pospješuje ravnoteži koloida i strukture u vinu.

Djeluje momentalno na tretiranu masu i efekt je dugotrajno učinkovit.

Primjena

FINAL TOUCH® GUSTO

  • pojačava svježinu i voćnost vina te je dugotrajno čuva
  • smanjuje zatvorenost i taničnost vina
  • poboljšava intenzitet aromatskih svojstva
  • pospješuje ravnotežu koloida u vinu i poboljšava njegovu strukturu

Upotreba

FINAL TOUCH® GUSTO direktno se dodaje masi za tretiranje uz dobro homogeniziranje. Nakon otvaranja proizvoda upotrijebiti ga u roku 30 dana i skladištiti na temperaturi do 10ºC ili ga zalediti (samo jednom) i držati ga u zamrzivaču.

Sadrži sulfite, 100ml/hl FINAL TOUCH® GUSTO oslobađa 1,5 mg/l SO2

Zaštitna uloga manoproteina u koloidnom sustavu čini Final Touch GUSTO proizvodom koji će pomoći u stabilnosti tartarata u vinu na prirodan način. Preporuka je napraviti test u laboratoriju.

Upotrebom u crnim vinima, Final Touch GUSTO značajno naglašava intenzitet arome, eleganciju i svježinu te smanjuje astringenciju tanina.

Final Touch GUSTO potencira osjećaj punoće i balansa u ustima.

Final Touch GUSTO je proizvod u tekućem stanju sa trenutnim efektom koji nadalje traje kroz vrijeme.

Doziranje

  • 10-40 ml/hl za crvena vina

Final Touch GUSTO je potpuno topljiv i može se dodati direktno u vino, u dozi od 10-40 ml/hl. Homogeno dodati u vino prije filtracije i punjenja u boce.

Final Touch GUSTO zadržava isti efekt u sinergiji sa ostalim dodacima koji se dodaju u crno vino.

Za optimalnu zaštitu aromatike preporuča se dobra zaštita od oksidacije tijekom mješanja te pripreme vina za punjenje.

Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Skladištiti na temperaturi od 5-10 °C.

Nakon otvaranja držati na hladnom mjestu i upotrijebiti u roku 4 tjedna.

Kategorija opasnosti

Final Touch GUSTO sadrži sulfite 1,5 g/l.

Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.

Pakiranje: 1 litra

 

Težina 1 kg
Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji