CX CMC L – Stabilizacija tartarata u vinu

17.00 70.00 

Šifra: N/A

CX CMC L

Tekuća karboksi-metil-celuloza za stabilizaciju tartarata u vinu

Sastav
Karboksi metil celuloza (E 466) 12,5%, SO2 (E220)0,4%, limunska kiselina (E330) 0,15%, deionizirana voda 100%.

Karakteristike
Vrlo djelotvorno sredstvo za stabilizaciju vina koje sprečava precipitaciju tartarata.
Njegova visoka čistoća dozvoljava primjenu u vinima koja se spremaju za flaširanje. Pokusi dokazuju da ja  CX CMC L prisutan i inertan i nakon finalne mikrofiltracije (pokus na finalnim membranama u PVDF na 0,45 μm).
Dolazi u obliku otopine,blage opalescencije, bez prisustva nečistoća.

Primjena
CX CMC L osigurava visoku sigurnost u sprečavanju precipitacije kalijevih tartarata. Pažljiv odabir baznih sirovina koji omogućava njegovu primjenu prije finalne filtracije. Za takvu primjenu preporučujemo dodatak proizvoda 48 sati prije flaširanja radi bolje interakcije CX CMC L sa koloidima u vinu.
V CMC L ima djelovanje zaštitnog koloida prema tome nije preporučeno dodavanje proizvoda prije ili zajedno sa bistrilima ili adsorbentima. Preporučeno je koristiti CX CMC L na proteinski stabilnim vinima.
Nakon dodavanja ne remeti proteinsku stabilnost vina provjerenu metodom Proteotest®.
CX CMC L za razliku od metavinske kiseline, ne degradira temperaturom, što znači da u stabilnom koloidnom sustavu sa vremenom ne gubi svoje stabilizirajuće djelovanje.
CX CMC L zamjenjuje ili nadopunjuje klasičnu hladnu stabilizaciju tartarata.
Primjenjuje se na bijela i pjenušava vina po uputstvima OIV-a.
Na crnim vinima potrebno je testirati rezultat tretmana referentnim metodama.
Vrlo je zanimljiva upotreba kod pjenušaca zbog svog doprinosa u nadopunjavanju koloidnog kompleksa, pospješuje “perlage”.
Pri upotrebi CX CMC L L pridržavati se zakonskih propisa i normi na snazi.

Upotreba
Proizvod se mješa u prethodno primprmljenu posudu sa vino 2 puta većim volumenom.
Otopinu dobro homogenizirati u vino.
Nakon dodavanja CX CMC L u vino , vino ostaviti barem 48 sati da “odmara” nakon toga nastaviti sa proizvodnim procesima ( filtracija).

Doziranje
Od 40 do 80 g/hl (zakonski limit) preporučena laboratorijska provjera stabilnosti.
VAŽNO: 80 g/hl CX CMC L razvijaju cca. 3mg/l SO2 i 1 mg/l limunske kiseline.

Pakiranje: 1 l, 5 l


Čuvanje

Držati na suhom i tamnom mjestu, zatvoriti poslije upotrebe.
Neotvaran proizvod zadržava svoje karakteristike cca 18 mjeseci.

Opasnost

Proizvod je klasificiran kao bezopasan.

Težina 1 kg
Pakiranje

1 L, 5 L

Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji