ČEPOVI MOLINAS

ČEPOVI MOLINAS

Prirodni pluto MP1N 

Prirodni čep od najfinijih dijelova selekcioniranog pluta

Mjere:

 • 24×44
 • 25×44
 • 26×44
 • 24×49
 • 26×49

Klase:

 • EXTRISSIMA
 • SUPER EXTRA
 • EXTRA BUONA
 • EXTRA
 • 1. QUALITA

SELEZIONE MOLINAS®

Senzorna selekcija čepova najviše razine.

Ručna selekcija svakog pojedinog čepa od strane profesionalaca koji su educirani za senzorni izbor perfektnih čepova, time se sa sigurnošću odstranjuju nepoželjni mogući mirisi proizašli iz TCA i svih ostalih koji dolaze iz drugih izvora. Izrađuju se od selekcioniranih najboljih komada pluta. Prije senzorne selekcije čepovi prolaze kroz proces Genesis®.

Zatim pojedinačno macerirani i potom 24 sata uronjeni u destiliranu vodu, čime nestaje svaka mogučnost postojanja bilo koje skrivene olfativne mane čepa. Zatim se isušuju do idealne vlažnosti. Svaka partija isporučuje se kupcu sa certifikatom kvalitete.

Čep bez mane 100% prirodan, 0% mana, 0% TCA, 0% off flavour, 100% garancija. Dodatno na cijenu čepa. Rok isporuke 60 dana.

PONDUS®

Dodatni postupak selekcioniranja čepova po specifičnoj težini. Važe se svaki pojedini čep i odstranjuju čepovi koji izlaze iz idealne težine, koji bi mogli imati određene mane. Dodatno na cijenu čepa.

FINECORK

24×44

Tehnološki čep najnovije generacije proizveden od mikrogranulata sa dodatkom inovativnih mikrosfera. Tretiran procesom Genesis®, inovativnim i brevetiranim procesonm od strane Molinasa, koji se temelji na dijelovanju pare u moduliranim ciklusima visokog i niskog tlaka uz određenu temperaturu, gdje se čepovima ne mijenjaju njihove fizikalno-kemijska karakteristika, ali se odstranjuje moguća pojava mana tzv. „miris po čepu“.

EASYCORK

24×44

Tehnološki čep najnovije generacije proizveden od mikrogranulata. Efikasan i ekonomičan.

SMARTCORK

24×44

EXTRISSIMA, SUPER EXTRA, EXTRA

Inovativni čep s izvrsnim tehničkim i organoleptičkim učinkom, sastoji se od mikrogranulata podvrgnutog strujanju pare za eliminaciju svih negativnih tvari koje mogu dovesti do pojave tzv. „miris po čepu“.

Pločice na krajevima izrađene od vrhunskog prirodnog pluta tretiranog procesom Genesis®.

Najbolje čuvati vina u boci do 3 godine.

ČEPOVI ZA PJENUŠCE

MP1R

MP2R

MP AGL

 • Pakiranje vreće od 1000 komada
 • Štampa loga na čepovima
 • Rok isporuke 30 dana od narudžbe, osim selekcije Molinas 60 dana
 • Cijena na upit
SKU: 2557-1 Kategorije: ,

Opis

SUGHERIFICIO PEPPINO MOLINAS

Tehnologija i vrijednost ljudskih resursa: ovo je danas Sugherificio Molinas, čija je djelatnost podijeljena u četiri različite radne jedinice ujedinjene u jedinstvenom industrijskom kompleksu od gotovo 50 000 četvornih metara natkrivene površine u kojima je uključena najinovativnija tehnologija prerade prirodnog pluta.

Sugherificio Molinas osnovan je davne 1920 godine od gospodina Pietro Molinas u gradu Calangianus na otoku Sardegnia/Italia. Kroz stogodišnju povijest proizvodnje, razvoja i istraživanja u izradi plutenih čepova za vinarstvo, grupa Molinas danas, uz godišnju proizvodnju od miljardu plutenih čepova, jeadan je od najvećih svijetskih proizvođača koji obskrbljuje najznačajnije svijetske vinarije starog i novog svijeta.

Dimenziju više daje sjedište sa proizvodnim pogonom Molinasa, koji se nalazi u srcu regije Gallura na Sardiniji poznatoj po šumama najkvalitetnijeg prirodnog pluta na svijetu.

Molinas u jednoj rečenici je simbioza prirodnih i ljudskih resursa na kojima počiva cijelokupna grupacija, te isto tako značajan visokotehnološki laboratorij u koji se ulažu značajna sredstva u razvoj i istraživanje.