Opis

CX SCORZE

Aktivator fermentacije na bazi stanične stijenke kvasca

Sastav
Pročišćene stanične stijenke kvasaca.

Karakteristike
Stanične stijenke kvasaca sačinjene su od polisaharida koji se odlikuju absorbcijskom sposobnošću u pogledu lipofilnih jedinica među koja se ubrajaju masne kiseline sa 8, 10 i 12 atoma ugljika (kaprilna kiselina, kaprinska kiselina, laurinska kiselina) i njihovi esteri, tvari koje kvasci najviše luče u uvjetima stresa.
CX SCORZE je preparat koji se sastoji od stanićnih stijenki kvasaca dobijenih primjenom suvremenog procesa pročišćavanja koji omogućava uklanjanje staničnih frakcija koje mogu prouzročiti pojavu nepoželjnih okusa u vinu.
Prema tome, CX SCORZE putem absorbcije uklanja toksične tvari iz vina kod koga je došlo do zastoja fermentacije, a pritom se ne mijenjaju njegova kvalitativna svojstva.
Absorbcijeska sposobnost se primjećuje i u slučaju rezidua nekih sredstava za zaštitu bilja, uz stimulativne efekte na blastomicetnu floru odgovornu za alkoholnu fermentaciju.

Primjena
CX SCORZE se koristi u slučaju zastoja fermentacije kada se dodaje uz eventualno prozračivanje čitave mase, dodavanje hrane za kvasce i malih količina SO2.
U težim slučajevima preporučuje se prethodno centrifugiranje vina kod koga je došlo do zastoja fermentacije.
CX SCORZE se takođe može koristiti kao regulator fermentacije i za sprečavanje zastoja fermentacije.

Upotreba
Pri upotrebiCX SCORZE treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.
Otopiti CX SCORZE u malu količinu vode ili direktno dodati masi koju treba tretirati i miješati najmanje 30 minuta. Eventualno kombinirati sa V ACTIV-om (hranom za kvasce) i SO2.

Doziranje
Kao regulator fermentacije i za sprečavanje zastoja fermentacije: 20 g/hl.
U slučaju zastoja fermetacije: 40 g/hl.

Pakiranje: 500g

Čuvanje
Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.

Kategorija opasnosti
Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.