CX ANTIBRET – 500g Aktivni ugljen za skidanje Brettanomycesa

14.60 

Na zalihi

Šifra: 2201

CX ANTIBRET

Aktivni ugljen za skidanje Brettanomycesa.

 

Sastav
Enološki ugljen u prahu.

Karakteristike

CX ANTIBRET je praškasti biljni ugljen koji ima veliku specifičnu površinu absorpcije. To je proizvod visoke čistoće, aktiviran parom, niskog sadržaj otpuštajućih metala.

Zbog svojih specifičnih svojstava i poroznosti, može absorbirati selektivno pigmente i sitne molekula. Kao sekundarna aktivnost dobro uklanja djelovanje etil fenola na vina.


Primjena

CX ANTIBRET posjeduje dobru snagu dekolorizacije i može lako doprinijeti uklanjanju antocijana i lako oksidirajućih oligomera, zbog kromatske nestabilnosti.

Kao sekundarni učinak, vrši uklanjanje ostataka pesticida i toksičnih tvari koje se oslobađaju kod kvasaca u fermentativnim zastojima.

CX ANTIBRET absorbira djelomično, ali selektivno, ostatke fitosanitarnih tretmana i neke tvari koje luče kvasci koji djeluju inhibicijski na blastomicensku floru.

Također obavlja sanaciju vina pogođenog razvojem kvasaca roda Brettanomyces / Dekkera, a također uklanja dio prisutnih etil fenola.

Upotreba

CX ANTIBRET pomiješati sa malo vode i nastaviti miješati koji sati u normalnim uvjetima korištenja; duže vrijeme je potrebno u slučaju zastoja fermentacije.

Doziranje: do 100 g/hl; preporuča se proba u laboratoriju prije primjene doze

Pakiranje: 500g


Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mejstu bez nepoželjnih mirisa.

Kategorija opasnosti: bezopasan

 

Težina 0.5 kg
Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji