Premium® Tostato SG

10.78 41.31 

Šifra: N/A

Granulirani tanin za enološku upotrebu

Sastav
Tanin za enološku upotrebu dobiven iz francuskog hrasta putem ekskluzivnog procesa hidroalkoholne ekstrakcije i naknadnog prosušivanja na zraku.


Osobine

PREMIUM TOSTATO SG dobiven je brzom ekstrakcijom pomoču vode i alkohola iz pečenog hrastovog drva, takav proces omogučava ekstrakciju polifenolnih spojeva koji smanjuju organoleptičku agresivnost, istovjetno onima koje dolaze iz barrique bačava.
Prisutnost tvari nastalih hidrolizom i transformacijom lignina daje vinu notu „boise“ koja su tipična za vina čuvana u barrique bačvama.
PREMIUM TOSTATO SG ima antioksidativno djelovanje i proizvoidu produžava trajnost.
Tretirano vino pokazuje organoleptičko poboljšanje, u vidu mekoće, punoće ii poboljšanje aromatskog profila, naglasak na kako note.
Kvaliteta je zajamčena analitičkim provjerama kako bi se ispunili parametri diktirani od strane Codex Enologique International.


Način korištenja

PREMIUM TOSTATO SG se koristi za tretiranje crvenih i bijelih vina, octa i destillata. Kod vina se može koristiti u ranoj fazi čuvanja proizvoda pogotovo ako se koristite stare drvene bačve koje više nisu u mogućnosti otpuštati tanine i na ta način se provodi i stabilizacija boje vina.
PREMIUM TOSTATO SG može se koristiti u završnoj fazi školovanja bijelih i crnih vina, u tom slučaju preporuča se koristiti prije fine filtracije sa proteinski stabilnim vinima.
U svakom slučaju preporučujemo testiranje prije upotrebe sa različitim dozama tanina radi organoleptičke procijene i interakcije s proizvodom.
Za korištenje PREMIUM TOSTATO SG pridržavati zakona na snazi.


Upute za korištenje

Pažljivo otopiti PREMIUM TOSTATO SG u 10 dijelova tople vode a zatim dodati u masi, ne koristiti metalne predmete i vodu bogatu vapnenacom.
Preporuča se korištenje najmanje 10 dana prije slijedećeg tretmana filtracije.
Kako bi se izbjeglo taninsko-proteinska taloženja preporučeno je napraviti test proteinske stabilnost.

Doziranje
Od 1 do 15 g / hl za crvena vina;
od 1 do 5 g / hl za bijela vina;
od 10 – 40 g / hl za ocat;
od 5 – 40 g / hl za destilate.


Pakiranje: 10g, 50g, 500g

Čuvanje
Čuvati na suhom i hladnom mijestu, nakon upotrebe zatvoriti.

Težina 0.01 kg
Pakiranje :

10 g, 50 g, 500 g

Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji