Opis

Tanin RED PASSION

Tanin od raznog selekcioniranog drva crvenih bobica ekskluzivnog procesa ekstrakcije i prirodno sušen.

Karakteristika

  • tanin povećava intenzitet voćnih aroma u crvenom vinu
  • pospješuje dobivanje crvenih vina sa aromatskim notama crvenog voća trešnje i šumskog voća, uz značajan doprinos dobivanja mekoće vina i kod odležanih vina eliminira osijećaj zatvorenosti vina
  • smanjuje taničnost i stabilizira boju vina
  • kod crvenih i roze vina sa teškim notama i tendencije ka oksidaciji, vraća svježinu i aromatski intenzitet vinu

Primjena

  • mogućnost upotrebe od kraja fermentacije do punjenja vina
  • pripremiti i izmješati u mlakoj vodi u omjeru 1:10, ne mješati ga za željeznim predmetima i sa tvrdom vodom bogatom kamenca
  • tanin dodati kad se vrši pretok

Doziranje

  • 1 – 10 g/hl za svježa crvena vina
  • 1 – 15 g/hl za strukturna crvena vina
  • 1 – 5 g/hl za roze vina

Pakiranje: 20 g, 50 g, 500 g