Opis

Tanin FINISSAGE

Tanin dobiven selekcijom najkvalitetnijeg američkog hrasta.

Karakteristika

  • tanin sadrži polifenole s nisko agresivnim organoleptičkim svojstvima
  • jača strukturu starih odležanih vina uz poštivanje aromatskih karakteristika
  • vina postaju aromatski i gustativno čista, mekana uz zadržavanje originalnih olfativnih svojstava vina

Primjena

  • za afinaciju zrelih i odležanih vina
  • za znaćajnu stabilizaciju boje u crvenim vinima
  • za složenost strukture, pospješuje proteinsku stabilnost i duži vijek trajanja bijelih vina uz zaštitu od oksidacije
  • može se primjeniti kod afinacije odležanog vina
  • primjeniti se može prije zadnje filtracije
  • pripremiti i izmješati u vodi omjera 1:10, ne mješati sa željeznim predmetima i sa tvrdom vodom bogatom kamenca
  • prije provjeriti proteinsku stabilnost vina

Doziranje

  • 1 – 15 g/hl za crvena vina
  • 1 – 5 g/hl za bijela i pjenušava vina
  • 10 – 40 g/hl za kvasine
  • 5 – 40 g/hl za destilate

Pakiranje: 500 g