Opis

Tanin TAN SEED 

Kondenzirani tanin ekstrairan od koštica bijelog grožđa

Karakteristika

  • tanin za pojačanje strukture, boje i stabilnosti vina
  • pridonosi stabilnosti i svježini vina posebno u toplijoj godini berbe

Primjena

  • primjena kod prve faze maceracije za stabilizaciju boje ili prije i poslije malolaktične fermentacije crvenih vina
  • pospješuje fenolnu stabilnost i izraženu strukturu crvenih vina
  • u sinergiji sa mikrooksidacijom pridonosi olfativnoj čistoći i aromatskoj kompleksnosti aroma začinskog bilja crvenih vina
  • značajno vrši zaštitu od oksidacije kod bijelih vina, kod afinacije pospješuje stabilnost na proteine
  • pripremiti i pomješati sa vodom u omjeru 1:10, ne mješati ga za željeznim predmetima i sa tvrdom vodom bogatom kamenca
  • preporuča se upotreba minimalno 10 dana prije sljedećeg tretmana filtracije

Doziranje

  • 5 – 10 g/hl za maceraciju crvenih vina
  • 1 – 5 g/hl za bijela vina
  • 3 – 5 g/hl za roze vina

Pakiranje: 500 g