Opis

KLARET ONE su ručno izrađene profesionalne kristalne čaše za degustaciju vrhunskih vina

DIMENZIJA

  • Visina: 220 mm
  • Volumen: 380 ml

KLARET ONE 380 WHITE je profesionalna ručno izrađena kristalna čaša za degustaciju vrhunskih bijelih vina. KLARET ime kaže sve.

Ali ova se čaša može koristiti i za roze, pa čak i lagana crvena vina.

Njegova svestranost dolazi do izražaja kada se koristi kao čaša za degustaciju.

CIJENA JE ISKAZANA ZA JEDNU ČAŠU A MINIMALANA NARUDŽBA JE ZA JEDNO PRODAJNOG PAKIRANJE OD 6 ČAŠA

 

Dizajn ručno izrađenih čaša Klaret One temelji se na vrhunskoj tradiciji izrade stakla u Srednjoj Europi. To je počast tradicionalnom dizajnu stakla, dovodeći ga u 21. stoljeće. Konačni oblik rezultat je kombiniranih vještina dizajnera stakla, sommeliera, inženjera proizvodnje i vinara.

Rezultat ovog zajedničkog napora je kolekcija laganih i elegantnih vinskih čaša, koje se savršeno uklapaju u ruku i izvrstan su izlog za vaše vino. Njihova praktična veličina ne samo da ih olakšava u rukovanju, već su i sve četiri čaše iz ove kolekcije prikladne za posluživanje širokog spektra vina.

 

Mi smo KLARET

Volimo staklo, jer je sjajno, prozirno, tvrdo, a opet krhko. To se lako može pretvoriti u sve moguće i nemoguće oblike koje možete zamisliti. I to je gotovo neuništivo: razbijte ga, rastopite ga i stvorite nešto novo; Ovaj se ciklus može ponoviti s vremena na vrijeme. (Ova vrsta recikliranja posebno je jedinstvena za staklo.)

Estetika staklenih predmeta kao čaša vina vrlo je jedinstvena. Potpuno se slažemo s Bauhausovom (škola arhitekture i primijenjene umijetnosti) izjavom o tome kako obrazac slijedi funkciju. Jednostavno, funkcionalno, to je ono što pokušavamo postići sa svakim staklenim predmetom u Klaret Glassu. Sretni smo da smo okruženi ljudima koji su vrlo vješti u dizajniranju stakla i pažljivo slušamo naše nove ideje o budućim proizvodima prije nego što ih učinemo stvarnim.

Naša misija je dokazati da je moguće napraviti izuzetnu čašu vina s cijenom prihvatljivom za širu zajednicu ljubitelja vina. Borba za omjer najbolje cijene i performansi nikada ne završava. Ali uistinu vjerujemo da vrhunsko vino pripada ručno izrađenom staklu po razumnoj cijeni.

Za nas se staklo također radi o zabavi, umjetnosti i funkciji. Naš je posao kombinirati ove čimbenike na najbolji mogući način. Slušamo naše kupce i po potrebi smo u mogućnosti pružiti potpunu prilagodbu naših proizvoda.

Naša glavna misija je postavljanje prezentacija i degustacije vina na višu razinu.

Uživajte u svom vinu!

KLARET ima još jednog člana u svom timu za razvoj čaša Klaret One, koji je dao značajan doprinos u  konačnom dizajnu čaša. Zove se Miro Fondrk.

Izuzetno vješta osoba, usput maturant na dva sveučilišta. Prepoznati sommelier, vrhunski slovački proizvođač vina. Miro pripada nadolazećoj generaciji vinara koji su donijeli vrhunske tehnologije i znanje svjetske klase u slovačke vinske podrume.

Mirovo iskustvo pomoglo nam je da dovedemo konačni dizajn čaša do savršenstva. Koristili smo njegove profesionalne senzorne mogućnosti kako bismo pooštrili detalje čaša tako da što više naglašavaju okus i aromu vina za koje su namijenjene.

U Mirovoj izravnoj inicijativi stvoreno je Klaret One Pinot čaša.

Drago nam je što je Miro Fondrk prihvatio ulogu veleposlanika čaša Klaret One.