Jaje (Eggs) vodoravno

Keramičko vodoravno Jaje za odležavanje vina

Za dimenzije kliknite ovdje Giara-a-Uovo-orizzontale-1

Terracotta (keramika) i vino

Veza između Terracotte i vina ima svoje glavne korijene u grčko-rimskom razdoblju koja je imala za upotrebu ovog materijala za prijevoz i trgovinu vinom. Fizičke karakteristike Terracotte omogućuje postizanje izvrsnih rezultata u vinarstvu, sazrijevanju i očuvanju vina, a počevši od ovih aspekata danas se vratio trend proizvođača vina u upotrebu materijala iz prošlosti. Novi tržišni trendovi, zaštita okoliša, poput organske i biodinamičke poljoprivrede, veća osjetljivost proizvođača prema upotrebi prirodnih materijala igrala je odlučujuću ulogu u povratku na Terracottu.

S tehničkog stajališta, Terracotta je materijal koji omogućava izvrsnu toplinsku izolaciju i omogućava vinu da ne trpi prekomjerne toplinske promjene tijekom odležavanja, a također i njegova poroznost omogućuje dobar prolazak kisika koji određuje optimalno sazrijevanje crvenih vina.

Terracotta iz Imprunete pokazala se izvanrednim za fizičke karakteristike, a također je optimalna u pogledu kemijskog aspekta čiji je sastav bez teških metala. Eksperimenti koji su sprovedeni posljednjih godina omogućili su proučavanje mogućih problema kako s fizičkog stajališta (brtvljenje i prozračnost), tako i s kemijskog stajališta (otpuštanje), došlo se do zaključka da je Terracotta iz Imprunete izvrstan materijal za ukrasne predmete od velike vrijednosti i trajanja i povijesno se koristi u Toskani za očuvanje maslinovog ulja. Danas, zahvaljujući eksperimentalnom radu Fornace Artenove, pronašao je novu primijenu i u vinskom sektoru.

CIJENA NA UPIT

Tel. 052/ 449-173

E-mail: info@vinoartis.hr

 

Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji