Vinifikacija bijelih vrhunskih vina bez maceracije

///Vinifikacija bijelih vrhunskih vina bez maceracije

Vinifikacija bijelih vrhunskih vina bez maceracije

BERBA GROŽĐA 

15 g/hl TANFRUIT BLANC za zadržavanje i isticanje prirodnih aroma

RULJANJE-odstranjivanje peteljka

MEKO PREŠANJE 0,6 BAR


BISTRENJE MOŠTA

2 g/hl ZIMACLAR ili ZIMAFLOT kod primijene flotacije

DODAVANJE U CISTERNU (BAČVU)
20 g/hl V STARTER AROM
30 g/hl SELEKCIONIRANOG KVASCA izabranog na bazi tipa proizvodnje, najbolji izbor ostaje
upotreba više tipova kvasca za homohenizaciju na kraju fermentacije, zato vam preporuču-
jemo ove kvasce:
• KVASAC PREMIUM BLANC VC12 – izražava tipičnost arome sorte
• KVASAC SV 19 – za moderna aromatična vina
• KVASAC ERSA 1376 – za bogata i jaka vina
• KVASAC PREMIUM PROSECCO – za svježa i voćna vina

NAKON 24 SATA
100-200 g/hl HARVEST za izražavanje aromatičnosti i jačanje strukture vina

NAKON 3 DANA OD POČETKA FERMENTACIJE
40 g/hl V ACTIV PREMIUM za pojačavanje rada kvasaca

PRI KRAJU FERMENTACIJE KOD 11-12% ALKOHOL.
20 g/hl BOOSTER ACTIV PREMIUM za prevenciju zastoja fermentacije
i ako se primijeti usporavanje fermentacije izvršiti otvoreni pretok ili mikrooksidaciju

NA KRAJU FERMENTACIJE KOD PRETOKA
1-2 g/hl PREMIUM UVA

IZBOR PROIZVODNJE SA ILI BEZ MALOLAKTIČNE FERMENTACIJE
• SA MALOLAKTIČNOM FERMENTACIJOM: dodavanje laktičnih bakterija i hrane za iste.
• BEZ MALOLAKTIČNE FERMENTACIJE: dodavanje matabisulfita i 20 g/hl MANNOZYM-a

BATONAGE (BATONAŽ)
prije punjenja dodati 50-100 g/hl L.P.A. za povečavanje degustatuvnih svojstava vina

2018-07-22T18:46:31+00:00rujan 9th, 2015|