KALIJ BIKARBONAT
Kalij bikarbonat se koristi za odkiseljavanje (smanjenje vinske kiseline).
Pakiranje: 1kg
Sastav
Čisti kalij-bikarbonat (E501).
Karakteristike
KALIJ BIKARBONAT dolazi u obliku kristalnog praha. Izvrsno je sredstvo za otkiseljavanje, kako za neutralizaciju kiselosti tako i za njegova kvalitativna svojstva.
Primjena
KALIJ BIKARBONAT također i u prilično visokim dozama, ne degradira organoleptičke karakteristike tretirane mase, niti utječe na boju.
Kod previše niskih vrijednosti Ph preporuča se lagano smanjenje kiselosti ako se želi pokrenuti malolaktična fermentacija.
Upotreba
KALIJ BIKARBONAT dodaje se direktno u masu sa mješanjem.
S obzirom da stvara ugljični dioksid nakon reakcije otkiseljavanja, preporučuje se da se ne napuni tank do vrha zbog burne reakcije.
Doziranje: preporučamo dozu primjene provijeriti analizom u laboratoriju
Primjenom 1 g /l KALIJ BIKARBONATA, smanjuje se približno 0,9 ‰ ukupne kiseline.
Upozorenje: Moguće provesti otkiseljavanje vina u vinorodnim područjima gdje je to dopušteno samo unutar maksimalne granice od 1g/l izraženo kao vinska kiselina.
Pakiranje: 100 g, 250 g, 1 kg
Čuvanje
Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti proizvod nakon upotrebe.
Kategorija opasnosti: bezopasan
Težina | 1 kg |
---|---|
Pakiranje | 100 g, 250 g, 1 kg |
Svi su proizvodi odmah dostupni
Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode
Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji