• Cijep: PRIMITIVO Klon: VCR368 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2009 Enološki potencijal: Daje vina intenzivne boje, voćna, ugodno začinjena, tipična. Polifenolni profil je posebno bogat, sa slatkim taninima koji produžuju retro okus. Klon je pogodan za srednje dugo odležavanje vina.
    Detalji
  • Cijep: PRIMITIVO Klon: VCR367 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2009 Enološki potencijal: Daje vina intenzivne boje, izvrsne strukture i mineralnosti; aromatičan profil karakteriziran notama crvenog voća i lagano začinjena.
    Detalji
  • Cijep: Traminer Klon: VCR6 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1996 Enološki potencijal: Daje rose vina s nježnim aromama, dobre kiselosti i izvrsne strukture.
    Detalji
  • Cijep: Traminer Klon: R1 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1969 Enološki potencijal: Daje rose vina s nježnim aromama, dobre kiselosti i izvrsne strukture.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Žuti Klon: VCR102 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1997 Enološki potencijal: Daje vina izražene arome i intenzivnog okusa muškata; u malim količinama pogodna su za kupažiranje s aromatičnim vinima, a prosušivanjem bobica izvrsna su za desertna vina.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Žuti Klon: VCR100 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2002 Enološki potencijal: Daje vina elegantnih, finih aroma i mirisa, koja se mogu proizvoditi kao slatki pjenušac.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Žuti Klon: VCR5 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1995 Enološki potencijal: Daje dobro strukturirana vina, s intenzivnom i postojanom aromom muškata.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Žuti Klon: R1 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1969 Enološki potencijal: Daje intenzivno aromatična vina koja se mogu u malim količinama i kupažirati, dajući aromu muškata. Izvrsna su i desertna vina dobivena nakon prosušivanja bobica.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Bijeli Klon: VCR315 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2010 Enološki potencijal: Daje vino visoke aromatičnosti i primjerene svježine, pogodno za proizvodnju slatkih i intenzivno mirisnih vina, te pjenušavih vina visoke tipičnosti i okusa.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Bijeli Klon: VCR221 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2009 Enološki potencijal: Daje vina cvjetno-voćnih aroma (tropsko voće) dobre kiselosti. Pogodan je za proizvodnju pjenušca, ali i čvrstoća pokožice grozda omogućuje da se prosušivanjem bobica dobiju i desertna vina.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Bijeli Klon: VCR3 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1995 Enološki potencijal: Daje vina finog mirisa, posebno pogodna za pjenušac zbog dobre kiselosti, svježine i voćno-cvjetnih aroma.
    Detalji
  • Cijep: Muškat Bijeli Klon: R2 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1969 Enološki potencijal: Daje vina intenzivnog mirisa muškata, dobre kiselosti i strukture; pogodno za pjenušavo vino.
    Detalji
  • Cijep: Syrah Klon: VCR246 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2015 Enološki potencijal: Daje vina intenzivne rubin crvene boje, dobre strukture, ali s iznimno mekim taninima. Aromatični profil je složen, uz pikantnost dodatno dolaze do izražaja i ugodne note crvenog voća. Za vina srednje dugog odležavanja.
    Detalji
  • Cijep: Syrah Klon: ISV-R1 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2003 Enološki potencijal: Daje vina dobre boje i tijela, začinjena sa izraženom tipičnosti sorte (australski Syrah).
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: VCR500 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2014 Enološki potencijal: Daje vinima izvrsne nijanse i intenzitet boje, strukturirana i uravnotežena tijela. Aromatični profil je širok, ali prevladavaju voćne i cvjetne note (ljubičica). Travnati karakter je očit i ugodan. Pogodno za i produženo odležavanje.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: VCR489 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2014 Enološki potencijal: Daje vinima diskretnu rubin crvenu boju, dobru tipičnost sorte i izvrsnu pikantnost i strukturu tijela. Aromatični profil je širok, ali prevladavaju voćne arome praćene notama ljubičice i začina. Preporučeno za konzumiranje kao svježe, mlado vino.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: VCR19 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2003 Enološki potencijal: Daje vina za duga odležavanja s visoko izraženim taninima i izvrsnom strukturom. Odležavanje u bačvi daje mekoću taninima, zaokruženost tijela i kompleksnost samog vina. Izvrsne kupaže su s klonovima R5 i/ili VCR8.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: VCR13 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2013 Enološki potencijal: Daje strukturirana, slatka vina, karakterizirana intenzivnim voćnim, cvjetnim (ljubičastim) i začinskim mirisima. Travnate note daje ovom klonu izrazitu tipičnost sorte. Pogodno za duže odležavanje.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: VCR11 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2003 Enološki potencijal: Daje vina intenzivnih voćnih i cvjetnih mirisa koja se konzumiraju mlada ili srednje dugo odležana. Izvrstana kupaža je sa klonom R5 koji omekšava tanine.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: VCR8 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2003 Enološki potencijal: Daje vinima izvrsnu strukturu i intenzitet boje koje karakteriziraju intenzivne naznake začina, balzama, kože i cvjetnih nota. Za srednje dugo odležavanje.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: VCR7 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2013 Enološki potencijal: Daje strukturirana, slatka vina, karakterizirana intenzivnim voćnim, cvjetnim (ljubičastim) i začinskim mirisima. Travnate note daje ovom klonu izrazitu tipičnost sorte. Pogodno za duže odležavanje.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Sauvignon Klon: R5 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1969 Enološki potencijal: Daje vinima izvrsnI intenzitet boje, strukturirana i mekana tijela, pogodna za srednje dugo odležavanje i odlično se kupažira sa merlotom i/ili drugim vinima.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Franc Klon: VCR2 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2014 Enološki potencijal: Daje vinima ton i intenzitet boje, dobre strukture i izvrsne kiselosti, koje karakterizira voćne (crveno voće) i cvjetne (ljubičasti) arome sa ugodnim začinskim notama. Pogodan je za samovinifikaciju ili kupažiranje s bordoškim vinima.
    Detalji
  • Cijep: Cabernet Franc Klon: VCR10 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 1992 Enološki potencijal: Daje elegantna, strukturirana, meka i uravnotežena vina, bogate boje, karakterizirane notama crvenog voća, cvjetnih i začinskih aroma. Pogodan je za kupažiranja sa bordoškim sortama Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec i Carmenere.
    Detalji
  • Cijep: Merlot Klon: VCR494 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2007 Enološki potencijal: Daje vina izvrsne strukture, bogate antocijanima, začinsko-voćnih aroma i vina su za duga odležavanja. Vrlo je zanimljiva kupaža sa klonovima VCR101, R3 i VCR489.
    Detalji
  • Cijep: Merlot Klon: VCR490 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2007 Enološki potencijal: Daje vina dobre strukture, intenzivne boje, začinjena, za srednje dugo odležavanje vina. Kupaža sa klonom R3 i VCR101 daje izvrsne rezultate.
    Detalji
  • Cijep: Merlot Klon: VCR489 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2007 Enološki potencijal: Daje tipična sortna vina, izvrsne strukture; prevladavaju aromatične karakteristike crvenog voća. Izvrsno se kupažira sa VCR101 i R3 za dugo odležavanje vina.
    Detalji
  • Cijep: Merlot Klon: VCR488 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2007 Enološki potencijal: Daje voćna vina, umjerene boje, izvrsne strukture i pogodna su za srednje duga odležavanje. Preporuka kupažiranja  VCR1 i/ili R12 daju posebno interesantna vina.
    Detalji
  • Cijep: Merlot Klon: VCR103 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2009 Enološki potencijal: Daje dobro strukturirana vina nježnih voćno-cvjetnih aroma, blago začinjena, s fenolnim, okruglim i skladnim tijelom.
    Detalji
  • Cijep: Merlot Klon: VCR101 Proizvođač: VCR Rauscedo Godina homologacije: 2002 Enološki potencijal: Daje vina izvrsnog intenziteta boje i strukture; pogodan je za dugo odležavanje.
    Detalji

Naslov

Go to Top