ŽELATINA – 1kg Tekuće bistrilo za vino i mošt

11.30 

Nema na zalihi

Šifra: 1565

Tekuća prehrambena želatina

Sastav
Želatina životinjskog porijekla 30%
limunska kiselina (E 330) 0,25%
sumpordioksid (E 220) 0,25%
omekšana voda koliko je potrebno do 100%.

Karakteristike
Želatina je bistra otopina želatine životinjskog porijekla (kosti, hrskavica, koža i dr..) Posebno odabranih za upotrebu u enologiji. Zbog specifične faze stabilizacije tijekom proizvodnje želatina se može čuvati tijekom dugih vremenskih perioda bez ikakvih promjena njegovih kemijskih i fizičko-kemijskih svojstava.
Želatina je dobijena primjenom suvremenih tehnologija koje omogućuju dobivanje proizvoda srednjeg do visokog elektrokinetičkog potencijala.

Primjena
Koristi se u postupcima bistrenja sokova, mošta, vina i octa u kombinaciji sa bentonitom i silicijumdioksid sol-om; želatina garantira brzo bistrenje uz formiranje kompaktnog sluzavog taloga.
U postupcima bistrenja, posebno kada se koristi u kombinaciji sa silicijumdioksid sol-om (30 SIL), doze treba povećati u odnosu na one koje su obično potrebne kod upotrebe želatine u prahu.
Ovaj proizvod je posebno efikasan u smanjenju sadržaja tanina i relativno netopivih polifenolia, čime se poboljšava stabilnost proizvoda koji se tretira.
Pri upotrebi želatine treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.

Upotreba
Želatina je spreman za upotrebu u obliku u kome se isporučuje; dodaje se direktno proizvodu koji treba tretirati uz dobro miješanje.

Doze
Od 5 do 20 g / hl za mošt i bijela vina;
od 10 do 60 g / hl za crna vina i ocat;

veće doze za tretiranje mošteva dobijenih iz pneumatskih preša.
Da bi se izbjegli problemi u vezi sa pretjeranim vezivanje preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama želatine.

Napomena:količina sumpordioksida, kalija i limunske kiseline koja se dodaje vinu pri upotrebi uobičajenih količina želatine je zanemarljivo (dijelovi PPM).

Pakiranje 1 kg


Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.

Težina 1 kg
Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji