-
Hidropreša namijenjena za prešanje grožđa i voća pomoću pritiska vode iz vodovoda. Kapacitet preše 160 litara. Dimenzija preše: 900x900x1300 mm Dimenzija cilindra: 540x700 mm Pritisak: 3 bar Težina: 70 kg Proizvedena od inox AISI 304. Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke Cjena na upit. Pogledaj pdf
-
Za akcijsku cijenu minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 20 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice perforirane i puno dno
- Volumen: 40 litara
- Dužina: 560 mm
- Širina: 350 mm
- Visina: 310 mm
- Boja: crvena
- Težina: 1.4 kg
-
Kašeta (gajba) 40 lit crvena sa perforiranim stranicama i perforiranim dnom. Minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 20 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice perforirane i perforirano dno
- Volumen: 40 litara
- Dužina: 560 mm
- Širina: 350 mm
- Visina: 310 mm
- Težina: 1.4 kg
- Boja: crvena
-
Za akcijsku cijenu minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 20 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice pune
- Volumen: 48 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 300 mm
- Težina: 2.10 kg
-
Za akcijsku cijenu minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 20 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. 3 stranice perforirane i 1 stranica i dno puno
- Volumen: 48 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 300 mm
- Težina: 1.90 kg
-
Akcija!Za akcijsku cijenu minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 20 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice pune i puno dno
- Volumen: 40 litara
- Dužina: 560 mm
- Širina: 350 mm
- Visina: 310 mm
- Težina: 1.4 kg
-
Minimalna narudžba je 10 komada gajbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice i dno perforirano idealna za sušenje grožđa
- Volumen: 25 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 130 mm
- Težina: 0,9 kg
-
RasprodanoMinimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba je 40 komada gajbi po jednoj narudžbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Stranice su pune i puno dno
- Volumen: 32 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 200 mm
- Težina: 1.25 kg
-
Minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba je 40 komada gajbi po jednoj narudžbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Stranice su na rupice i puno dno
- Volumen: 32 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 200 mm
- Težina: 1.25 kg
-
Cijep: Franconia Klon: Proizvođač: Godina homologacije: Enološki potencijal: Daje vina srednje do visoke kategorije kvalitete te se često i kupažira s ostalim sortama. Vino borgonje je granatno crvene do tamnocrvene boje te se ističe visokim intenzitetom obojenosti. Odabir vinogradarskog položaja i termina berbe ima ključnu ulogu u kvaliteti grožđa i vina. Najbolja se kvaliteta postiže na brežuljkastim položajima južne ekspozicije te obavljanjem nešto kasnije berbe kad vremenske prilike to dopuštaju.
-
Phostrade Ca Visoka koncentracija fosfora (P) i kalcij (Ca) za crvenu boju jabuka Phostrade Ca je posebno koncentrirano tekuće gnojivo sa visokom količinom fosfora i kalcija. Phostrade Ca potiče intenzivno stvaranje crvenih pigmenata boje (antocijana) u pokožici plodova, te se intenzivno koristi u folijarnoj gnojidbi crvenih sorata jabuka (Gala, Idared i dr.), te u folijarnoj gnojidbi rajčice, jagode, lubenice, trešnje, višnje i drugih kultura. Zbog visokog sadržaja kalcija istovremeno utječe na poboljšanje kvalitete plodova i veće čvrstoće pokožice čime se spriječava pucanje plodova trešanja i breskve. Prednosti primjene gnojiva Phostrade Ca:
- Visoki sadržaj fosfora (30,7% P2O5) i kalcija (5,6% CaO), koji se brzo usvajaju i uključuju u metabolizam biljke
- Snažan učinak na sintezu pigmenata boje (antocijane) – CRVENA BOJA PLODOVA
- Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja zbog djelovanja kalcija
- Drvenaste kulture (jabuka, breskva, trešnja i dr.): 10 lit./ha 3-5 tretmana u razmaku od 7-14 dana, primjeniti u početnoj fazi porasta plodova te 2-3 tretmana u vrijeme pojave obojenosti pokožice plodova
- Povrće: 3-5 lit./ha u razmaku primjene od 10-14 dana u fazi rasta plodova
- Krumpir: 15 lit./ha u fazi formiranja gomolja
- Jagoda: 3-10 lit./ha od početka cvatnje u razmacima od 15 dana
- Ostale kulture: 3-5 lit./ha u razmaku primjene od 10-14 dana u fazi rasta plodova
- Dušik (N), ……………………………… 3,0% m/m (3,9% m/v)
- Fosfor (P2O5),………………………… 23,6% m/m (30,7% m/v)
- Kalcij (CaO)……………………………. 4,3% m/m (5,6% m/v)
-
RasprodanoVisokokoncentrirano tekuće fosforno gnojivo; 50% P2O5. NIUPER 75 je tekuće gnojivo na bazi fosfora (50% P2O5), koji sadrži visoku koncentraciju fosfora u tekućem obliku. Zbog posebnog obilka i visoke koncentracije fosfora, vrlo brzo ulazi u list te su gubici ispiranjem vrlo mali. Osim brzog ulaska u list, fosfor se brzo translocira unutar same biljke (prema korijenu i prema vegetacijskom vrhu), brzo ulazi u metabolitičke procese u biljci, te povećava otpornost biljaka na abiotske i biotske nepovoljne čimbenike. Isto tako, postiže važan fiziološki učinak u kulturama u fazama prije cvatnje, zbog povoljnog utjecaja na ADP i ATP molekule, koje su izvor energije za sve fiziološke procese. Prednosti primjene gnojiva NIUPER 75 (50% P2O5):
- Brza adsorpcija fosfora i translokacija u sve dijelove biljke, bez obzira na vanjsku temperaturu zraka i temperaturu tla
- Povećava čvrstoću stanične stijenke i povećava otpornost biljke na abiotske i biotske čimbenike
- Potiče sintezu fiziološki važnih spojeva ADP i ATP koji su izvor energije za sve fiziološke procese u biljci
- Bez negativnog učinka viška kalcija u tlu (karbonatna tla) na metabolizam fosfora u biljci
- Zbog visoke koncentracije fosfora, male doze primjene na jedinicu površine
- Fosfor (P2O5)…………….. 50%
- FOLIJARNO: 100-200 mL/100 lit. vode (uz max. dozu primjene od 1-2 lit. gnojiva/ha)
- VINOVA LOZA – tijekom vegetacije kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima
- POVRĆE (plodovito) – prije cvatnje
- LISNATO POVRĆE (salata, špinat i sl.) – u svim fazama razvoja zbog male upojne moći korijena i plitkog korijena
- LJESKA – nakon berbe plodova (za pripremu ljeske za cvatnju)
- MANDARINA – tijekom vegetacije, prilikom uzgoja mandarine na slanim i karbonatnim (vapnenim) tlima
- STRNE ŽITARICE – prije zimskog mirovanja, zbog slabe asimilacije fosfora iz tla zbog niske temeprature i reduciranog volumena korijena
- i za sve ostale kulture kada postoji potreba za povećanom gnojidbom za fosforom
-
Visoko učinkoviti tekući ekstrakt huminskih kiselina Humistar je posebni tekući preparat, koji sadrži visoku količinu huminskih kiselina. Proizvod je dobiven ekstrakcijom iz leonardita, bez sadržaja teških metala. Primjenjuje se gnojidbom u tlo, direktnom aplikacijom ili kroz sustave fertirigacije. Humistar potiče intenzivnije usvajanje svih oblika hraniva iz tla, potiče početni razvoj korijena kod biljaka (nakon presađivanja), poboljšava strukturu tla i vodozračne odnose u tlu, te potiče razvoj korisne mikrobiološke faune u tlu. Izvaredan učinak postiže u intenzivnoj proizvodnji povrća. Može se mješati sa ostalim vodotopivim gnojivima. Osim huminskih kiselina u preparatu Humistar nalazi se visoka količina ostalih ostalih organskih spojeva (aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.) koje biljka može brzo i učinkovito asimilirati preko korijena, a pozitivno utječu na ukupni metabolizam biljke. Kalij pozitivno utječe na pojačani metabolizam ugljikohidrata (šećera) i na kvalitetu plodova. Dušik u organskom obliku ima produženi efekt u tlu, te je slabo podložan ispiranju. Prednosti primjene gnojiva Humistar:
- Visoki sadržaj huminskih i fulvokiselina, koje se brzo usvajaju u korijen i uključuju u metabolizam biljke
- Snažan učinak na razvoj korijena i brže usvjanje hraniva u tlu
- Gnojivo Humistar sadrži i ostale organske spojeve – aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.
- Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Primjenjuje se u sustavima fertirigacije
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
- Posebno dobar učinak u primjeni kod zaslanjenih tala zbog upotrebe vodotopivih gnojiva
- Drvenaste kulture (jabuka, maslina, vinova loza i dr.): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od 2-3 tjedna, u količini od 3-5 lit./ha.
- Mandarine, limun (i ostali agrumi): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od tjedan dana na zaslanjenim tlima, min. 5 lit/ha.
- Povrtne kulture: 40-50 lit./ha, podijeljeno u više tjednih doza, tijekom vegetacije, u količini od 1,5-3,0 lit./ha, prvi tretman 7-10 dana nakon presađivanja
- Travnjaci: primjeniti otopinu od 1-3%, primjenti nakon košnje travnjaka
- Ostale kulture (zalijevanje): koristiti otopinu od 1-3%
- Huminske kiseline……………………… 12,0% m/m (13,2% m/v)
- Fulvokiseline…………………………….. 3,0% m/m (3,3% m/v)
- Ukupna organska tvar………………… 16,0% m/m (17,6% m/v)
- Dušik (N), organski……………………. 1,2% m/m (1,3% m/v)
- Kalij (K2O),………………………………. 5,0% m/m (5,5% m/v)
-
FOLUR N, otopina UREE bez amonijaka i biureta FOLUR je posebno formulirano dušično gnojivo namjenjeno za folijarnu gnojidbu. Gnojivo je posebna formulirana vodena otopine UREE, koje ne sadrži biuret (max. 0,05%, pri čemu se razlikuje od granulirane UREE koja sadrži oko 1% biureta). Isto tako, Folur ne sadrži niti amonijak, pa je potpuno netoksičan prilikom folijarne gnojdibe. Prednosti gnojiva Folur:
- Dokazani učinak na porast prinosa i kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Dobro usvajanje od strane biljaka
- Ne sadrži štetan biuret (< 0,05%) – nema ograničenja u folijarnoj gnojidbi
- Povećava sadržaj proteina u zrnu žitarica
- Zbog visoke učinkovitosti smanjuje se ukupna potreba za dušičnom gnojidbom – učinkovitost u folijarnoj gnojdibi gnojiva Folur je 3x veća u odnosu na klasičnu primjenu UREE putem tla
- Potiče usvajanje ostalih elemenata u folijarnoj gnojidbi – magnezij (Mg), mangan (Mn), cink (Zn) i bakar (Cu)
- Sadrži kolorimetrijski indikator optimalne pH vrijednosti otopine gnojiva – sigurna i jednostavna kontrola kod primjene
- 20% ukupne dušika
- od toga 100% dušika u obliku UREA
-
Kalijevo gnojivo bez nitrata i sulfata; siguran učinak na akumulaciju šećera FINAL K je posebno formulirano gnojivo sa visokim sadržajem kalija u obliku kalij-helata (K-EDTA). Gnojivo ne sadrži kloride, sulfate niti nitrate, te se stoga koristi u završnim fazama vegetacije svih poljoprivrednih kultura. Zbog visokog sadržaja kalija, potiče stvaranje i akumulaciju ugljikohidrata (šećera) te time pozitivno utječe na kvalitetu plodova, naročito kod jabuka i vinove loze. Primjenom kod maslina potiče sintezu ulja, te posebno dobre rezultate pokazuje u folijarnoj gnojidbi maslinika bez natapanja. Zahvaljujući tehnološkim prednostima , gnojivo Final K uspiješno se primjenjuje u folijarnoj gnojidbi te u sustavima fertirigacije. Gnojivo je namjenjeno za primjenu na svim poljoprivrednim kulturama, od kojih se posebno ističu kulture koje zahtjevaju veće količine kalija; kao što su jabuka, rajčica, paprika, jagoda, vinova loza, maslina i dr. Prednosti gnojiva Final K:
- Visoki sadržaj kalija (kalij EDTA helat); 31,0% m/m (46,5% m/v) kalija; proizvod bez premca na tržištu
- Gnojivo ne sadrži nitrate te ne potiče razvoj vegetacije, odnosno lisne mase
- Gnojivo ne sadrži kloride te nema negativnog utjecaja na okus plodova nakon primjene gnojiva Final K
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Primjenjuje se u folijarnoj gnojidbi i u sustavima fertirigacije
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
- Posebno dobar učinak u gnojidbi plodovitog povrća (rajčica, parika), jagoda, lubenica, jabuke i vinove loze
- Primjenom kod maslina značajno podiže randman ulja u plodovima
- Dobra kompatibilnost sa zaštitnim sredstvima (organskim fungicidima, sredstvima na bazi sumpora, bakra i insekticidima)
- Vinova loza: 2-3 lit./ha u 3 tretmana; u fazi rasta bobice do faze šare
- Masline: 2-3 lit./ha u 1-2 tretmana tijekom ljetnog perioda, za bolju sintezu ulja
- Jabuka, kruška: 2-3 lit./ha u 5 tretmana tijekom faze rasta plodova
- Koštićavo voće: 2-3 lit./ha u 5 tretamna od faze otvrdnjavanja koštice u plodu
- Mandarine: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
- Ljeska: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
- Jagode: 2 lit./ha u 5-7 tretmana, u fazi završetka cvatnje do 15 dana prije berbe
- Šečerna repa: 10 lit./ha u fazi 15 listova
- Bundeva/buča: 2 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 2-3 tretmana u fazi razvoja plodova
- Lisnato povrće (salata, endivija, špinat): 3,0 lit./ha 4-5 tretiranja tijekom razvojnog ciklusa
- Poriluk: 4,0 lit./ha u 3-5 tretmana
- Češnjak, luk: 3,0 lti./ha u 4 tretmana tijekom intenzivnog porasta kulture
- Rajčica, paprika, krastavac: 2,0 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 3-5 tretmana nakon cvatnje
- Lubenica: 3,0 lit./ha u 2-3 tretmana od faze 6 listova do faze dozrijevanja plodova
- Napuniti spremnik prskalice do 80% volumena.
- Uključiti mješač prskalice i dodati proizvod Lower 7 prema uputstvu ne etiketi proizvoda.
- Dodati gnojivo Final K u otopinu prema preporučenoj dozi primjene
- Dodati ostale preparate u spremnik, provjeriti pH otopine i nadopuniti vodom do punog spremnika. Ukoliko pH nije odgovarajući, dodati sredstvo Lower 7.
- Mješavina je spremna za upotrebu.
- Kalij (K2O), vodotopivi………………….. 31,0% m/m (46,5% m/v)
- Dušik (N), UREA oblik……………………. 3,0% m/m (4,5% m/v)
-
FOLI - K je posebno formulirano tekuće gnojivo sa visokom količinom kalija (33% K2O). Prednosti primjene:
- gnojivo sa visokom količinom kalija (33% K2O) za gnojidbu svih poljoprivrednih kultura kod povećanih potreba za kalijem (sinteza šećera/škroba/ulja u plodovima)
- povećava kvalitetu plodova
- brzo usvajanje u list i plod bez obzira na nepovoljne agroekološke uvjete – važno za folijarnu gnojidbu maslina, duhana, vinove loze
- NE MIJEŠATI sa gnojivima koji sadrže hraniva u obliku sulfata (Mg-sulfat, amonij-sulfat, Zn-sulfat i sl.) te sa gnojivima sa kiselom reakcijom (fosfor)
- kompatibilan sa primjenom mikroelemenata u helatnom (EDTA) obliku
- Kalij (K2O):33,0% m/m
-
Čaša za pjenušac ITALESSE Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa Xtreme® tehnologijom kojom se značajno poboljšava mehanička i kemijska otpornost čaše. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
- Volumen: 330 ml
- Visina: 232 mm
- Širina: 80 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
Čaša za pjenušac ITALESSE Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa Xtreme® tehnologijom kojom se značajno poboljšava mehanička i kemijska otpornost čaše. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
- Volumen: 280 ml
- Visina: 213 mm
- Širina: 75 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
Flotacijom dolazimo do brzog bistrenje mošta gdje se uklanjaju polifenoli i time omogučavamo pokretanje čiste fermentacije. Proizveden od inoxa AISI 304. Tehnički podaci:
- snaga: 4,0 kW
- napon: 400V 50Hz
- težina: 71 kg
- dimenzije: 1100x515x985 mm
- nosač s kotačima
- kapacitet : max. 120 hl/h
- pritisak: max 5 bar
- potrošnja dušika: 5-15 l/min
- priključak: 50mm
-
Flotacijom dolazimo do brzog bistrenje mošta gdje se uklanjaju polifenoli i time omogučavamo pokretanje čiste fermentacije. Proizveden od inoxa AISI 304. Tehnički podaci:
- snaga: 7,5 kW
- napon: 400V 50Hz
- težina: 105 kg
- dimenzije: 1200x530x985 mm
- nosač s kotačima
- kapacitet : max. 220 hl/h
- pritisak: max 5 bar
- potrošnja dušika: 5-25 l/min
- priključak: 50mm
- mikro-metrični ventil
-
RasprodanoUravnoteženi proizvod sa antioksidativnim djelovanjem Sastav Kalijmetabisulfit (E 224) 65%, L-askorbinska kiselina (E 300) 35%. Karakteristike FLAVOUR SAVE je uravnoteženi složeni proizvod koji omogućuje da se očuvaju nepromjenjene specifične arome grožđa i da se spriječi oksidacija obojenih i aromatičnih tvari u moštu, vočnim sokovima i vinu. Askorbinska kiselina i sumpordioksid koje sadrži FLAVOUR SAVE doprinose reguliranju pH vrijednosti vina time što osiguravaju trajnu reduktivnu sredinu. Proizvod je u obliku finog praha bijele boje ,formuliran tako da zadržava nepromjenjene karakteristike s vremenom. Primjena FLAVOUR SAVE ima efikasno antioksidativno djelovanje i osigurava očuvanje tipičnih aroma grožđa. Istovremno djelovanje sastavnih elemenata ovog proizvoda omogućuje postizanje sljedećih ciljeva: - očuvanje nepromjenjenih tipičnih aroma grožđa, - smanjenje redoks potencijala, - zaštita od promjena prouzrokovanih djelovanje mikroflore. Kod vina se koristi za preventivno tretiranje u prisustvu fenola podložnih oksidaciji. Kada se dodaje vinu FLAVOUR SAVE omogućuje bolje čuvanje proizvoda u vremenu zahvaljujući tome što osigurava postizanje oksido-reduktivne ravnoteže, idealne za očuvanje aroma, svježine, voćnih aroma i tipičnosti proizvoda. Pri upotrebi FLAVOUR SAVE-a treba se pridržavati zakonskih propisa. Upotreba Dodati FLAVOUR SAVE direktno u proizvod ili rastopiti potrebnu količinu preparata u jednom djelu vina kojeg treba tretirati u odnosu 1:10 izbjegavajući u najvećoj mogućoj mjeri dodir sa kisikom, a zatim dodati masu uz dobro mješanje. Kao sredstvo za stabilizaciju vina FLAVOUR SAVE treba dodavati vinu neposredno prije flaširanja. Doziranje Od 10 do 20 g/hl. Upozorenje: 10 g/hl FLAVOUR SAVE-a povećava sadržaj sumpordioksida za 40 mg/l i sadržaj L-askorbinske kiseline za oko 7 mg/l (granična vrjednost za upotrebu suglasno zakonskoj normativi EU iznosi 150 mg/l). U slučaju voćnih sokova i drugih proizvoda treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mestu. Pažljivo zatvoriti proizvod nakon upotrebe kako bi se izbjeglo smanjenje sumpordioksida. Kategorija opasnosti Xi – IRITIRAJUĆI.