- CX ANTIBRET je bistrilo koji ima učinak smanjenja populacije neželjenih mikroorganizama (Brettanomyces) te, ima visoku snagu na stabiliziranje fenolnih tvari.
- Doza primijene: 5 – 10 g/hl
- Pakiranje: 500g
-
Phostrade Ca Visoka koncentracija fosfora (P) i kalcij (Ca) za crvenu boju jabuka Phostrade Ca je posebno koncentrirano tekuće gnojivo sa visokom količinom fosfora i kalcija. Phostrade Ca potiče intenzivno stvaranje crvenih pigmenata boje (antocijana) u pokožici plodova, te se intenzivno koristi u folijarnoj gnojidbi crvenih sorata jabuka (Gala, Idared i dr.), te u folijarnoj gnojidbi rajčice, jagode, lubenice, trešnje, višnje i drugih kultura. Zbog visokog sadržaja kalcija istovremeno utječe na poboljšanje kvalitete plodova i veće čvrstoće pokožice čime se spriječava pucanje plodova trešanja i breskve. Prednosti primjene gnojiva Phostrade Ca:
- Visoki sadržaj fosfora (30,7% P2O5) i kalcija (5,6% CaO), koji se brzo usvajaju i uključuju u metabolizam biljke
- Snažan učinak na sintezu pigmenata boje (antocijane) – CRVENA BOJA PLODOVA
- Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja zbog djelovanja kalcija
- Drvenaste kulture (jabuka, breskva, trešnja i dr.): 10 lit./ha 3-5 tretmana u razmaku od 7-14 dana, primjeniti u početnoj fazi porasta plodova te 2-3 tretmana u vrijeme pojave obojenosti pokožice plodova
- Povrće: 3-5 lit./ha u razmaku primjene od 10-14 dana u fazi rasta plodova
- Krumpir: 15 lit./ha u fazi formiranja gomolja
- Jagoda: 3-10 lit./ha od početka cvatnje u razmacima od 15 dana
- Ostale kulture: 3-5 lit./ha u razmaku primjene od 10-14 dana u fazi rasta plodova
- Dušik (N), ……………………………… 3,0% m/m (3,9% m/v)
- Fosfor (P2O5),………………………… 23,6% m/m (30,7% m/v)
- Kalcij (CaO)……………………………. 4,3% m/m (5,6% m/v)
-
CX ALBUMINA Bistrilo visoke čistoće u mikrogranulama visoke topljivosti sa detanizirajučim djelovanjem Sastav Pasteriziran i ohlađen ovoalbumin u granulama. Karakteristike CX ALBUMINA je pasteriziran i hlađen proizvod dobiven isključivo od albumina iz svježih kokošjih jaja. CX ALBUMINA je prirodnog porijekla bez dodanih aditiva. Djeluje tako da na bilo koji naćin proteinski ne osiromašio proizvod, što jamči kvalitetu proizvoda. Prirodnost i kvaliteta proizvoda CX ALBUMINA čini ga idealnim za tretiranje vina visoke kvalitete. Ovoalbumin ima jako detanizirajuće djelovanje koje traži velike kolićine fenolnih spojeva. Zbog gore navedenog razloga primjena na bijela vina mora biti ograničen ili strogo kontroliran. Primjena Idealan proizvod jednostavnog rukovanja koje efikasno zamjenjuje tradicionalni Bordoški tretman (5 bjelanjaka jaja za svaki barrique od 225 L). CX ALBUMINA se posebno preporučuje za bistrenje crnih vina, kod finalnih tretmana kod školovanja vina. Vinu se dodaje da omekša taninske note i oksidativne mirise. CX ALBUMINA može se koristiti za smanjivanje taničnosti mladih crnih vina. Upotreba Promiješati CX ALBUMINA u 7 dijela hladne vode; za pojačanje efekta dijelovanja jaja preporuča se dodati u vodu 8g/l natrijevog klorida. Homogeniziranu smijesu dodati u vino i dobro izmiješati. Doziranje Od 5 do 15 g/hL mlada crvrna vina; Od 8 do 20 g/hL crvena vina visoke taničnosti; Od 1 do 5 g/hL za bijela i roze vina sa prijašnjom laboratoriskom analizom Napomena: u jednom jajetu nalazi se 30÷35 g tekućeg albumina Tekući albumin ima koncentraciju u odnosu na prah 1:9. Pakiranje: 500g Čuvanje: na suhom i hladnom mjestu
-
Čaša Sunlight Beach za plažu Višenamjenski čaša pogodan za vanjske prostore. Čaša od specijalne plastike policrystal SAN idealna za degustacije vina na otvorenom. Pogodan je za vanjske prostore, a pogodan je i za posluživanje dugih pića i koktela. Materijal: Policrystal SAN Boja: prozirna Visina [mm]: 210
Volumen [ml]: 330
Promjer max [mm]: 80
Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba) -
Škare LOWE 6.104 idelne su za rezidbu u vinogradima, maslinicima i voćnjacima. Škare noža u obliku nakovanja vrhunske kvalitete. Škare LÖWE 6 posebno su zanimljive zbog visoke razine korištene tehnike. Vanjska oštrica učvršćena je samo maticom i može se brzo i jednostavno zamijeniti, bez rastavljanja škara.
- Klasični model škara za nakovanj
- Kontinuirano podesiva širina hvatanja
- Jednostavna zamjena oštrice
- Tanja rezna glava
-
Profesionalna čaša za vrhunska strukturirana crvena vina. ITALESSE Kristalna čaša za vrhunska vina proizvedena je sa Xtreme resistance tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja i značajno izražava skrivene olfativne mogućnosti vina. Idealna je za degustaciji vrhunska karakterna vina u kojima ćete uživati u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama tijela i skrivenim sekundarnim mirisima. Čaša je posebno dizajnirana za poboljšanje organoleptičkih i aromatskih karakteristika vina.
- Volumen: 950 ml
- Visina: 235 mm
- Širina: 126 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
IDAI URTIBASIC Preparat na bazi ekstrakta lista koprive (Urtica sp.). Visoka koncentracija ekstrakta (15 g/l) za siguran učinak protiv brojnih bolesti i štetnika poljoprivrednih kultura. Preparat URTIBASIC proizvedeno je sukladno EZ normama 834/2007 i 889/2008 te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. URTIBASIC je tekući preparat na bazi ekstrakta lista koprive koji ima preventivni i kurativni fungicidni i insekticidni učinak. Preparat se nalazi u grupi preparata na bazi osnovnih tvari, sukladno EZ regulativi 1107/2009 i ima odobrenje za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. ODOBRENJE ZA UPOTREBU OSNOVNE TVARI EKSTRAKTA KOPRIVE (engleski jezik) SANTE 11809 Osnovna-tvar-ekstrakt-biljke-koprive-ENG-odobrenje-SANTE-11809 PREDNOSTI:
- Proizvod na bazi ekstrakta lista koprive sa max. koncentracijom na tržištu (15 g/l)
- Prirodni ELICITOR koji podiže otpornost biljke na biljne bolesti
- Preventivni i kurativni učinak
- Siguran učinak protiv brojnih ŠTETNIKA na poljoprivrednim kulturama
- Ekološko riješenje u suzbijanju crvenog pauka (grinje) – BEZ POJAVE REZISTENTNOSTI
- Proizvod BEZ KARENCE i BEZ REZIDUA
- Ekstrak biljke koprive (Urtica sp.): 15 g/l
- pH (otopina 1%): 10
- Specifična masa gnojiva: 1,1 kg/l
- 2 -3 l/ha (200-300 mL/100 lit. vode); folijarno
-
RasprodanoŠkare Patin 2 idelne su za rezidbu u vinogradima i maslinicima. Pouzdane: udobne za rad, lagane, čvrsta ručka izrađena od kovanog aluminija. Nož i protunož izrađeni od kaljenog čelika osiguravaju čist i precizan rez. Svi dijelovi zamjenjivi. Djelotvorne: lagano i dugoročno podešavanje reza. Ergonomske: zaštita ruku pomoću gumenog ublaživača udarca i ne kližuće presvlake Maksimalna debljina reza: 2,5 cm Težina: 209 g Dužina: 195 mm
-
FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock. Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
- Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
- Unutarnji promijer: 50 mm
- Vanjski promijer: 59,6 mm
- Cijena po metru.
- Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
- Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.
-
Škare LOWE 2.104 idelne su za rezidbu u vinogradima, maslinicima i voćnjacima. Škare noža u obliku nakovanja sa podesivom ručkom. Prednosti kontinuiranog podešavanja širine hvata:
- Pogodno za velike i male ruke
- Smanjen umor ruke zahvaljujući mogućnosti promjene opterećenja na ruci
- Znatno duže trajanje upotrebe noža i protunoža, zahvaljujući smanjenju trošenja uslijed podešavanja ručke
-
IDAI S-SYSTEM Tekuće gnojivo sa sumporom u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom. Sistemični učinak sumpora. Idai S-System je posebno formulirana tekuće gnojivo sa visokom količinom sumpora (32,0%) koji je u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom. Primjenom gnojiva S-System potiče se stvaranje jasmonične kiseline (JA) i salicilne kiseline (SA) koje značajno podižu otpornost vinove loze na pepelnicu. Prednosti u gnojidbi vinove loze:
- Visoka količina sumpora (32%) u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom ima izraženi sistemični učinak – brzo usvajanje i translokacija po cijeloj biljci
- Potiče sintezu jasmonične kiseline (JA) i salicilne kiseline (SA) i time podiže AKTIVNU OTPORNOST LOZE na infekciju pepelnicom
- NE ISPIRE SE KIŠOM – važan za primjenu u nepovoljnim klimatskim uvjetima (učestala kiša) • Ne ostavlja rezidue na bobicama grožđa – bez opasnosti stvaranja nepoželjnih sumpornih spojeva u vinu
- Bez stvaranja ožegotina kod primjena tijekom ljetnog perioda • Kompatibilan sa ostalim fungicidima i preparatima na bazi bakra i sumpora – BEZ KARENCE
Sastav: Sumpor (SO₃) 32% Mangan (Mn) 1% Cink (Zn) 1% pH (1% otopina) 5,8 Gustoća (kg/lit) 1,25 -
Fermivin PF6 Voćna i elegantna crvena vina (Pinot crni) Vino izraženih voćnih aroma, nježnih začinskih nota i mekanih tanina. Kvasac pogoduje visokoj proizvodnji polisaharida i oslobađanje aromatskih spojeva C13. Pogodan za sorte: Pinot Noir, Borgonja, Frankovka, Gamay, Portugizac, Cabernet Franc Temperatura fermentacije: 12º - 24ºC Tolerancija na alkohol: do 14%vol. Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin MT48
Crvena vina cvijetno voćnih aroma začinskih nota.
Vino voćnih aroma crvenog voća (šljiva) i cvijetnih aroma zaokruženo sa začinskim notama.
Kvasac koji pospješuje značajnu proizvodnju glicerina.
Pogodan za sorte: Teran, Refošk, Syrah, Merlot, Primitivo, Crljenak, Plavac mali, Dingač, Babić, Dobričić, Trnjak, Barbera, Vranac
Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC
Tolerancija na alkohol: do 15%vol.
Doza primijene: 20 - 25 g/hl
Pakiranje: 100 g, 500g