Opis

Kvasac LinYEAST CITRUS

Kvasac za bijela aromatska vina sa okusom tropskog voća.

Temperarura fermentacije: 14º – 20ºC

Tolerancija na alkohol: do 16%vol.

Uputstva za upotrebu
Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature).
Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL).Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati.

Doziranje: 20 g/hl

Pakiranje: 100 g, 500 g

Čuvanje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.