Opis

Čips TOASTED FRENCH OAK medium

  • Selekcionirani francuski hrast s uravnoteženom razinom ellago tanina, za maksimalni aromatski profil i slatkoću bez imalo pretjerivanja u strukturi.
  • Razina tostiranosti: srednje pečen

TOASTED FRENCH OAK daje ravnotežu razine ellago tanina, za maksimalni aromatski profil i slatkoću bez imalo pretjerivanja u strukturi za bijela vina,

                                         i maksimalnu ravnotežu taninske strukture na crvenim vinima.

Kod primjene čipsa koristiti vrečice za infuziju.

Minimalna temperatura vina 15°C uz strogi nadzor mikrobioloških uvjeta.

 

Doza primjene minimalno 2 tjedna u vinifikaciji uz pračenje organoleptičkog razvoja vina:

  •   50 – 100 g/hl svježa bijela i roze vina
  • 100 – 200 g/hl strukturna i odležana bijela vina
  • 150 – 250 g/hl svježa i voćna crvena vina
  • 200 – 400 g/hl strukturna i kompleksna crvena vina
  • 200 – 400 g/hl slatka i desertna vina
  • 200 – 400 g/hl destilati

Pakiranje: 1 kg