Opis
Letvice EXTREME DELICAT
- Letvice/staves selekcija nisko taničnog hrasta
- Jedinstvene i specifične tostature
- Vina sa diskretnim i nježnim aromatskim karakteristikama vanilije i cvjetno voćnih aroma uz poštivanje sortnosti, zaokružene strukture
Dimenzija letvice:
- dužina: 960 mm
- širina: 47 mm
- debljina: 7 mm
Upotreba
- Za bijela vina od početka fermentacije za dobivanja vina nježnog tijela uz poštivanja aromatskih karakteristika vina.
- Za crvena vina prije malolaktičke fermentacije kako bi se izrazile nježne voćne arome, mekane i slatke strukture sa diskretnim profilo drva.
Minimalna temperatura vina 15°C uz strogi nadzor mikrobioloških uvjeta.
Preporuča se da se šipke pričvrste na polovicu spremnika, koristeći trake za vezivanje u prehrambenoj industriji ili da ih montirate na šipke od nehrđajućeg čelika.
Doza primjene minimalno 4 mjeseca uz organoleptičku kontrolu vina:
- 0.5 – 1 letvica/hl svježa bijela i roze vina
- 1 – 2 letvica/hl strukturna i odležana bijela vina
- 2 – 3 letvica/hl svježa i voćna crvena vina
- 2 – 4 letvica/hl strukturna i kompleksna crvena vina
- 2 – 4 letvica/hl slatka i desertna vina
Pakiranje: 1 letvica
Primijer kombinacije letvica radi dobivanja kompleksnijih i personaliziranih vina:
Na svježim bijelim sortama s profinjenim profilom kao što je Sauvignon Blanc, Pošip s ciljem vrlo diskretnog hrastovog profila, uz poštivanja sortnosti aroma i mineralnosti tijela:
- 1 letvica / hl; kombinacija 4/5 Extrême Délicat, 1/5 Extrême Intense
Na zrelim i egzotičnim bijelim sortama kao što su Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Malvazija, Graševina za širok i složen okus profila drva, s volumenom i postojanosti na nepcu:
- 2 letvice / hl; kombinacija 2/3 Extrême Délicat, 1/3 Extrême Complexe na početku malolaktičke fermentacije ili na odležavanj
Na snažnom i strukturiranom Cabernet Sauvignonu, Plavacu s ciljem izraženog profila drva koji će optimizirati aromatsku profinjenost aroma uz slatkoću i snagu na nepcu:
- 1.5 letvica / hl; kombinacija 2/3 Extrême Délicat , 1/3 Extreme Complex
Na Merlotu, Teranu sa voćnom i mekanom strukturom, s ciljem dodatne slatkoće i aromatske složenosti:
- 3 letvice / hl; kombinacija 1/3 Extrême Délicat, 2/3 Extrême Intense na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja.