Opis

Letvice EXTREME INTENSE

  • Letvice/staves selekcija jako taničnog hrasta
  • Jedinstvene i specifične tostature
  • Vina sa aromatskim karakteristikama okusa crne čokolade, tostata i mineralnosti tijela sa intezivnim profilom drva

Dimenzija letvice:

  • dužina:   960 mm
  • širina:    47 mm
  • debljina: 7 mm

Upotreba

  • Za bijela vina od početka fermentacije za dobivanja vina mineralnog tijela uz poštivanja aromatskih karakteristika vina i intezivnog profila drva.
  • Za crvena vina prije malolaktičke fermentacije kako bi se izrazile arome okusa crne čokoladei tostiranosti sa intezivnim profilom drva.

Minimalna temperatura vina 15°C uz strogi nadzor mikrobioloških uvjeta.

Preporuča se da se šipke pričvrste na polovicu spremnika, koristeći trake za vezivanje u prehrambenoj industriji ili da ih montirate na šipke od nehrđajućeg čelika.

Doza primjene minimalno 4 mjeseca uz organoleptičku kontrolu vina:

  • 0.1 – 0.3 letvica/hl svježa bijela i roze vina
  • 0.5 – 1 letvica/hl strukturna i odležana bijela vina
  • 0.5 – 1 letvica/hl svježa i voćna crvena vina
  •    1 – 3 letvica/hl strukturna i kompleksna crvena vina
  •    2 – 3 letvica/hl slatka i desertna vina
  •    2 – 4 destilati

Pakiranje: 1 letvica

Primijer kombinacije letvica radi dobivanja kompleksnijih i personaliziranih vina:

Na svježim bijelim sortama s profinjenim profilom kao što je Sauvignon Blanc, Pošip s ciljem vrlo diskretnog hrastovog profila, uz poštivanja sortnosti aroma i mineralnosti tijela:

  •  1 letvica / hl; kombinacija 4/5 Extrême Délicat, 1/5 Extrême Intense

Na zrelim i egzotičnim bijelim sortama kao što su Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Malvazija, Graševina za širok i složen okus profila drva, s volumenom i postojanosti na nepcu:

  • 2 letvice / hl; kombinacija 2/3 Extrême Délicat, 1/3 Extrême Complexe na početku malolaktičke fermentacije ili na odležavanj

Na snažnom i strukturiranom Cabernet Sauvignonu, Plavacu s ciljem izraženog profila drva koji će optimizirati aromatsku profinjenost aroma uz slatkoću i snagu na nepcu:

  • 1.5 letvica / hl; kombinacija 2/3 Extrême Délicat , 1/3 Extrême Compl

Na Merlotu, Teranu sa voćnom i mekanom strukturom, s ciljem dodatne slatkoće i aromatske složenosti:

  • 3 letvice / hl; kombinacija 1/3 Extrême Délicat, 2/3 Extrême Intense na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja.