Fermivin VINEAE – Vina izrazitih cvijetnih aroma i širokog olfativnog volumena

99.00 

Šifra: N/A

FERMIVIN VINEAE (soj Hanseniaspora vineae )

Fermivin VINEAE je selekcioniran na Sveučilištu u Urugvaju u suradnji s prof. Franciscom CARRAIJEM,a verificirao ga je Oenobrands zbog njegovih originalnih karakteristika.

Po čemu je Fermivin VINEAE prepoznatljiv?

  1. Stanični oblik Hanseniaspora vineae uvelike se razlikuje od onog

Saccharomyces cerevisiae, oblik apikulatnog kvasca s bipolarnom podjelom.

  1. Ovaj soj Hanseniaspora vineae je jedinstven unutar obitelji Hanseniaspora

zbog toga što osim izražene cvjetne arome je u stanju i fermentirati do 10%

alkohola.

  1. Fermivin VINEAE može fermentirati bilo koju vrstu mošta: bijelo, rose, crveno,

mirno vino, pjenušac i cider, u kombinaciji sa Saccharomyces cerevisiae ili

samostalno (ovisno o alkoholnom potencijalu).

  1. Fermivin VINEAE proizvodi u prosjeku 10 puta više feniletil acetata (slika I) i

dvostruko više benzenoida od kvasca Saccharomyces cerevisiae.

Fermivin VINEAE liza stanica je približno šest puta brža od Saccharomyces

cerevisiae (slika 2). To znači značajno smanjenje trajanja odležavanja taloga u

bačvama ili tankovima kako bi se dobila izvrsna struktura u ustima i ugodna

aroma.

  1. Svrha korištenja ovog soja je povećati cvjetne arome i kompleksnost vina.

Neutralne sorte će dati vrlo moćna vina.

Aromatične sorte će dobiti više složenosti, uz dodatak cvjetnih nota koje

nadopunjuju profil vina.

U svim slučajevima Fermivin VINEAE poboljšava strukturu vina zahvaljujući brzoj

autolizi,

Ovaj kvasac je također idealan za fermentaciju u bačvi sa smanjenim starenjem

na talogu (oko šest mjeseci ili manje). Za mošt s alkoholnim potencijalom većim

od 10 volumnih postotaka, preporuča se uzastopno inokuliranje s kvascem

Saccharomyces cerevisiae nakon smanjenja od 30 jedinica gustoće.

Fermivin VINEAE apsolutno treba dodatak tiamina kako bi otkrio sve

potencijalne arome.

  1. Dodavanje DAP-a ili DAS-a treba odgoditi do nakon inokulacije Saccharomyces

cerevisiae jer značajno utječe na održivost kvasca H vineae.

Fermentativne karakteristike:

SO2 < 10 mg/l
Hlapive < 0.20 g/l
H
2S: nema
Faktor: Killer resistant

Temperatura fermentacije: 15 – 22ºC

Tolerancija na alkohol: 10 %vol.

Doza: 20g/hl

Pakiranje: 100g, 500g

Težina 0.5 kg
Pakiranje

100 g, 500 g

Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji