FERMIVIN VINEAE (soj Hanseniaspora vineae )
Fermivin VINEAE je selekcioniran na Sveučilištu u Urugvaju u suradnji s prof. Franciscom CARRAIJEM,a verificirao ga je Oenobrands zbog njegovih originalnih karakteristika.
Po čemu je Fermivin VINEAE prepoznatljiv?
- Stanični oblik Hanseniaspora vineae uvelike se razlikuje od onog
Saccharomyces cerevisiae, oblik apikulatnog kvasca s bipolarnom podjelom.
- Ovaj soj Hanseniaspora vineae je jedinstven unutar obitelji Hanseniaspora
zbog toga što osim izražene cvjetne arome je u stanju i fermentirati do 10%
alkohola.
- Fermivin VINEAE može fermentirati bilo koju vrstu mošta: bijelo, rose, crveno,
mirno vino, pjenušac i cider, u kombinaciji sa Saccharomyces cerevisiae ili
samostalno (ovisno o alkoholnom potencijalu).
- Fermivin VINEAE proizvodi u prosjeku 10 puta više feniletil acetata (slika I) i
dvostruko više benzenoida od kvasca Saccharomyces cerevisiae.
Fermivin VINEAE liza stanica je približno šest puta brža od Saccharomyces
cerevisiae (slika 2). To znači značajno smanjenje trajanja odležavanja taloga u
bačvama ili tankovima kako bi se dobila izvrsna struktura u ustima i ugodna
aroma.
- Svrha korištenja ovog soja je povećati cvjetne arome i kompleksnost vina.
Neutralne sorte će dati vrlo moćna vina.
Aromatične sorte će dobiti više složenosti, uz dodatak cvjetnih nota koje
nadopunjuju profil vina.
U svim slučajevima Fermivin VINEAE poboljšava strukturu vina zahvaljujući brzoj
autolizi,
Ovaj kvasac je također idealan za fermentaciju u bačvi sa smanjenim starenjem
na talogu (oko šest mjeseci ili manje). Za mošt s alkoholnim potencijalom većim
od 10 volumnih postotaka, preporuča se uzastopno inokuliranje s kvascem
Saccharomyces cerevisiae nakon smanjenja od 30 jedinica gustoće.
Fermivin VINEAE apsolutno treba dodatak tiamina kako bi otkrio sve
potencijalne arome.
- Dodavanje DAP-a ili DAS-a treba odgoditi do nakon inokulacije Saccharomyces
cerevisiae jer značajno utječe na održivost kvasca H vineae.
Fermentativne karakteristike:
SO2 < 10 mg/l
Hlapive < 0.20 g/l
H2S: nema
Faktor: Killer resistant
Temperatura fermentacije: 15 – 22ºC
Tolerancija na alkohol: 10 %vol.
Doza: 20g/hl
Pakiranje: 100g, 500g
Težina | 0.5 kg |
---|---|
Pakiranje | 100 g, 500 g |
Svi su proizvodi odmah dostupni
Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode
Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji