• CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g  Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
    Odaberi opcije Detalji
  • KLJEŠTA GAROLE

    12.00 25.90 
    Klješta / šelna za granolu
    Odaberi opcije Detalji
  • Akcija!

    Vrečica C sa CENTRALNO postavljenom pipom ITAPza bag in box

    Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.

    • Volumen: 10 litara
    • Dužina: 510mm
    • Širina: 370mm
    • Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 185mm
    • Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 50mm
    • Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
    • Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Rasprodano
    MEGAFOL je organsko-mineralno gnojivo NPK 3-0-8 koje sadrži organsku komponentu, aktivator rasta i anti-stres sredstvo. Namijenjen je za folijarnu primjenu u ratarskim kulturama, povrću, voću i ukrasnom bilju. MEGAFOL je dopuna standardnih programa za poboljšanje rodnosti i lako je dostupan izvor dušika i kalija.
    Detalji
  • ASPANGER GLINA – EKO proizvod

    5.50 69.90 
    Odaberi opcije Detalji
  • Profesionalna čaša za pjenušac ITALESSE  Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Na dnu čaše ugravirano je 7 perlage točaka , od kojih je jedna postavljena centralno, a ostalih 6 smješteno na kružnoj kruni, jednako udaljenoj od središta, omogućava ovoj inovativnoj čaši za pjenušava vina da izuzetno pospješuje perlage. Čaša je posebno dizajnirana za poboljšanje organoleptičkih i aromatskih karakteristika pjenušavih vina dobivenih klasičnom metodom.
    • Volumen: 480 ml
    • Visina: 230 mm
    • Širina: 98 mm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: kristalno staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    NAPOMENA: za dostavu putem kurirske službe sa oznakom paketa LOMLJIVO! (posebno rukovanje paketom) dodatno se primatelju naplaćauje 87,50 kn po paketu.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Preporuka gnojidbe: Vinova loza EPSO TOP; snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica grožđa nakon cvatnje Nakon završetka cvatnje počinje faza intenzivnog porasta mladica i bobica, te se posebno preporuča primjena gnojiva EPSO TOP koji sadrži visoku količinu magnezija (Mg) te dijeluje kao jaki aktivator fotosinteze i rasta bobica. Primjena gnojiva EPSO TOP se posebno preporuča u vinogradima gdje je u predhodnoj godini bilo štete od sušenja vrha grozda/peteljkovine, posebno na sortama cijepljene na podlozi SO4 te kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima. NAPOMENA: Nedostatak magnezija (Mg) može se javiti i u vinogradima koji su obilnije ishranjeni dušikom (KAN, UREA). Iako su listovi tamo zelene boje, zbog nesotatka magnezija (Mg) često dolazi do sušenja peteljkovine, stoga se preporuča redovita primjena magnezija u gnojidbi vinograda nakon cvatnje. Gnojiva EPSO TOP vrhunski su proizvodi njemačke tvornice K+S KALI GmbH, koja ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje magnezijevih gnojiva. Gnojivo EPSO TOP je visokokoncentrirano kristalno gnojivo sa visokom količinom magnezija (Mg) i sumpora (S) i u vinovoj lozi se primjenjuje se u količini od 5-10 kg/ha (kod spriječavanja pojave sušenje peteljkovine i vrha grozda preporuča se min. 2 primjene u razmaku od 15 dana) PREPORUKA FOLIJARNE GNOJDIBE
    • EPSO TOP………… 5-10 kg/ha
    Prednosti primjene gnojiva ESPO TOP u gnojidbi folijarnoj gnojidbi vinove loze:
    • Snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica
    • Redovitom primjenom spriječava se pojava sušenja vrhova grozdova i peteljkovine
    • Gnojiva pristupačne cijene
    • Kompatibilnost sa organskim fungicidima i insekticidima, izvrsne topivosti
    • Dostupno u pakiranjima od 5 kg (1 ha)
      Fertirigacija – EPSO TOP (magnezij sulfat) Primjena gnojiva EPSO TOP u fertirigaciji povrća Osim kompleksnih vodotopivih NPK gnojiva (koja su prije spomenuta) za fertirigaciju se mogu koristiti i ostala, jednokomponentna ili jednostavnija gnojiva. Jedno od takvih gnojiva je i EPSO TOP (magnezij-sulfat). Tijekom vegetacije kultura koristi se 1-2x ovisno o potrebama biljaka i stanju magnezija u tlu. Evo nekoliko glavnih tehničkih podataka o gnojivu EPSO TOP:
    • sadržaj magnezija (kao MgO)…………… 16%
    • sadržaj sumpora (kao SO3)……………… 30%
    • oblik……………………………………………. kristali bijele boje
    • topivost………………………………………. vrlo dobra (kao i svi ostali sulfati); 108 g/100 ml vode
    • elektroprovodljivost otopine………….. 0,74 mS/cm pri 18 C, otopina od 1 (0/00)
    • pH 1% otopine………………………………. 6,0
    Povoljna karakteristika je da osim opskrbe biljke magnezijem, vrši i opskrbu biljke sumporom. A sumpor je sastavna komponenta svih hlapivih spojeva (miris), te povoljno utječe na mirisne karakteristike. Uloga magnezija je poticanje rada klorofila i sinteze suhe tvari. Vrlo dobre rezultate pokazao je kod gnojidbe rajčice, krumpira i jagode, te kod gnojidbe jabuka i vinove loze. Zbog utjecaja na snižavanje pH tla (smanjenje zaslanjivanja tla) primjena gnojiva EPSO TOP u fertirigaciji povrća potiče bolje usvajanje svih mikroelemenata iz tla. Prosječna doza primjene je 25 kg/ha (2-4x tretmana tijekom vegetacije). Kod jagode se preporuča i poseban  tretman, na početku promjene boje ploda.
    Odaberi opcije Detalji
  • L – ASKORBINSKA KISELINA

    1.50 13.46 
    Odaberi opcije Detalji
  • CX LIMUNSKA KISELINA (CHN)- 1kg

    2.00 5.00 
    Odaberi opcije Detalji
  • Akcija!

    PIPA ZA VREĆICE BAG IN BOX

    0.40 
    Pipa za vrečice bag in box
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Folijarno gnojivo TRADECORP AZ Plus

    7.70 39.90 
    Odaberi opcije Detalji
  • MIKROVIT BORON TURBO Gnojivo MIKROVIT BORON TURBO proizvedeno je sukladno EZ normama 834/2007 i 889/2008 te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Bor je važan elemement u ishrani poljoprivrednih kultura. Osnovna uloga bora je transport ugljikohidrata iz lista u plodove, sinteza ugljikohidrata te pravilno odvijanje cvatnje i oplodnje. Nedvojbeno, drvenaste kulture (vinova loza, masline, jabuka i dr.) prilikom primjene bora imaju bolju cvatnju i oplodnju, te značajno više šećera u plodovima u trenutku tehnološke zrelosti plodova. Gnojivo MIKROVIT BORON TURBO ne sadrži bor u obliku natrij-perborata (BEZ NATRIJA) ili na bazi borne kiseline, te nema ograničenja u folijarnoj gnojidbi vinove loze. Isto tako, kod ostalih kultura, bor igra vrlo važnu ulogu, prije svega kod šećerne repe zbog povećane digestije korijena (više šećera), ali i ostalih kultura poput celera, krastavca, tikvi i sl. GNOJIVA NA BAZI BOR-ETANOL AMINA: Osnovne karakteristike gnojiva su:
    • Gnojivo na bazi kompleksne organske molekule (etanolamina), koji povećava usvajanje i translokaciju bora u biljci
    • Nema agresivno dijelovanja na otvorene cvijetove poljoprivrednih kultura, pa se u iznimnim slučajevima može korisititi i u vrijeme cvatnje
    • Sadrži visoku količina bora (B) – 150 g/lit bora u obliku bor-etanolamina
    • Vrlo dobra kompatibilnost sa zaštitnim sredstvima, osim sa preparatima na bazi Al-fosetila i lambda-cimetrina
    • Gnojivo u tekućem obliku
    • Može se koristiti za folijarnu gnojidbu ili u fertirigaciji
    SASTAV:
    • Bor (u obliku bor-etanolamina) 150 g/lit
    • pH (1% otopina) 7,5
    • Gustoća 1,4 kg/lit
    DOZA PRIMJENE: Doziranje gnojiva potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja. FOLIJARNO: 1 lit/ha FERTIRIGACIJA: 5-10 lit./ha
    Odaberi opcije Detalji
  • CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • REDUKCIJA GAROLA

    16.00 39.83 
    Priključak garola na nosač cijevi. Materijal: inox AISI 304
    Odaberi opcije Detalji
  • Folijarno gnojivo CALITECH

    14.90 59.90 
    Odaberi opcije Detalji

Naslov

Go to Top