-
CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
Akcija!
Vrečica C sa CENTRALNO postavljenom pipom ITAPza bag in box
Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.
- Volumen: 10 litara
- Dužina: 510mm
- Širina: 370mm
- Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 185mm
- Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 50mm
- Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
- Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
-
RasprodanoMEGAFOL je organsko-mineralno gnojivo NPK 3-0-8 koje sadrži organsku komponentu, aktivator rasta i anti-stres sredstvo. Namijenjen je za folijarnu primjenu u ratarskim kulturama, povrću, voću i ukrasnom bilju. MEGAFOL je dopuna standardnih programa za poboljšanje rodnosti i lako je dostupan izvor dušika i kalija.
-
Profesionalna čaša za pjenušac ITALESSE Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Na dnu čaše ugravirano je 7 perlage točaka , od kojih je jedna postavljena centralno, a ostalih 6 smješteno na kružnoj kruni, jednako udaljenoj od središta, omogućava ovoj inovativnoj čaši za pjenušava vina da izuzetno pospješuje perlage. Čaša je posebno dizajnirana za poboljšanje organoleptičkih i aromatskih karakteristika pjenušavih vina dobivenih klasičnom metodom.
- Volumen: 480 ml
- Visina: 230 mm
- Širina: 98 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
Preporuka gnojidbe: Vinova loza EPSO TOP; snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica grožđa nakon cvatnje Nakon završetka cvatnje počinje faza intenzivnog porasta mladica i bobica, te se posebno preporuča primjena gnojiva EPSO TOP koji sadrži visoku količinu magnezija (Mg) te dijeluje kao jaki aktivator fotosinteze i rasta bobica. Primjena gnojiva EPSO TOP se posebno preporuča u vinogradima gdje je u predhodnoj godini bilo štete od sušenja vrha grozda/peteljkovine, posebno na sortama cijepljene na podlozi SO4 te kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima. NAPOMENA: Nedostatak magnezija (Mg) može se javiti i u vinogradima koji su obilnije ishranjeni dušikom (KAN, UREA). Iako su listovi tamo zelene boje, zbog nesotatka magnezija (Mg) često dolazi do sušenja peteljkovine, stoga se preporuča redovita primjena magnezija u gnojidbi vinograda nakon cvatnje. Gnojiva EPSO TOP vrhunski su proizvodi njemačke tvornice K+S KALI GmbH, koja ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje magnezijevih gnojiva. Gnojivo EPSO TOP je visokokoncentrirano kristalno gnojivo sa visokom količinom magnezija (Mg) i sumpora (S) i u vinovoj lozi se primjenjuje se u količini od 5-10 kg/ha (kod spriječavanja pojave sušenje peteljkovine i vrha grozda preporuča se min. 2 primjene u razmaku od 15 dana) PREPORUKA FOLIJARNE GNOJDIBE
- EPSO TOP………… 5-10 kg/ha
- Snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica
- Redovitom primjenom spriječava se pojava sušenja vrhova grozdova i peteljkovine
- Gnojiva pristupačne cijene
- Kompatibilnost sa organskim fungicidima i insekticidima, izvrsne topivosti
- Dostupno u pakiranjima od 5 kg (1 ha)
- sadržaj magnezija (kao MgO)…………… 16%
- sadržaj sumpora (kao SO3)……………… 30%
- oblik……………………………………………. kristali bijele boje
- topivost………………………………………. vrlo dobra (kao i svi ostali sulfati); 108 g/100 ml vode
- elektroprovodljivost otopine………….. 0,74 mS/cm pri 18 C, otopina od 1 (0/00)
- pH 1% otopine………………………………. 6,0
-
Akcija!Pipa za vrečice bag in box
-
MIKROVIT BORON TURBO Gnojivo MIKROVIT BORON TURBO proizvedeno je sukladno EZ normama 834/2007 i 889/2008 te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Bor je važan elemement u ishrani poljoprivrednih kultura. Osnovna uloga bora je transport ugljikohidrata iz lista u plodove, sinteza ugljikohidrata te pravilno odvijanje cvatnje i oplodnje. Nedvojbeno, drvenaste kulture (vinova loza, masline, jabuka i dr.) prilikom primjene bora imaju bolju cvatnju i oplodnju, te značajno više šećera u plodovima u trenutku tehnološke zrelosti plodova. Gnojivo MIKROVIT BORON TURBO ne sadrži bor u obliku natrij-perborata (BEZ NATRIJA) ili na bazi borne kiseline, te nema ograničenja u folijarnoj gnojidbi vinove loze. Isto tako, kod ostalih kultura, bor igra vrlo važnu ulogu, prije svega kod šećerne repe zbog povećane digestije korijena (više šećera), ali i ostalih kultura poput celera, krastavca, tikvi i sl. GNOJIVA NA BAZI BOR-ETANOL AMINA: Osnovne karakteristike gnojiva su:
- Gnojivo na bazi kompleksne organske molekule (etanolamina), koji povećava usvajanje i translokaciju bora u biljci
- Nema agresivno dijelovanja na otvorene cvijetove poljoprivrednih kultura, pa se u iznimnim slučajevima može korisititi i u vrijeme cvatnje
- Sadrži visoku količina bora (B) – 150 g/lit bora u obliku bor-etanolamina
- Vrlo dobra kompatibilnost sa zaštitnim sredstvima, osim sa preparatima na bazi Al-fosetila i lambda-cimetrina
- Gnojivo u tekućem obliku
- Može se koristiti za folijarnu gnojidbu ili u fertirigaciji
- Bor (u obliku bor-etanolamina) 150 g/lit
- pH (1% otopina) 7,5
- Gustoća 1,4 kg/lit
-
CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.