MAXIZIMA PRESS – 1kg Tekući enzim za bistrenje u preši i ubrzanu ekstakciju aromatskih perkursora

65.00 

Na zalihi

Šifra: 2857

MAXIZIMA PRESS je enzimatski preparat za vinifikaciju bijelog grožđa putem maceracije koji značajno skračuje ciklusa rada preše.

Sastav

Pektolitički enzim sa sekundarnom celulazijskom i kemicelulazijskom aktivnošću.

Karakteristike
Tekući enzimski preparat sa ograničenom poligalakturonskom aktivnošću. Kod preparata je prisutna aktivnost celulaza i proteaza.
Riječ je o pektinazi za primjenu u enologiji posebno namenjenoj ubrzavanju ekstrakcije aromatskih prekursora, pa shodno tome poboljšanju bistrenja i filtriranja mošta od bijelog grožđa.

Primjena
Upotreba se preporučuje u postupcima proizvodnje bijelih vina primjenom tehnologije maceracije (hladna maceracija i maceracija pokožica).
Aktivnost celulaze i proteaze zajednički dovodi do razgradnje stanićne membrane pokožice. Djelovanje odražava se kroz brzu ekstrakciju prekursora i aromatičnih spojeva prisutnih u stanicama pokožice što omogućuje skraćivanje vremena zadržavanja mošta na komini.
Osjetno poboljšava naredne faze bistrenja, centrifugiranja i filtriranja.
Pri upotrebi treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.

Upotreba
Otopiti u 10 djelova vode. Otopinu dodati moštu, dobro homogenizirati.
Ostaviti u dodiru sa proizvodom koji treba tretirati tokom čitavog trajanja maceracije.

Djeluje u rasponu temperatura od 10 do 30°C.
Brzina djelovanja enzima se povećava u ovom intervalu razmjerno povećanju temperature, i to gotovo dvostruko na svakih 10°C.

Doziranje
Od 1,5 do 2,5 g na 100 kg grožđa

Pakiranje 1kg

Čuvanje
Čuvati na hladnom (4 – 8°C) i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti nakon otvaranja.

 

Težina 0.5 kg
Dostava ili osobno preuzimanje

Svi su proizvodi odmah dostupni

Podrška

Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode

Širok asortiman

Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji