RAPIDASE® BATONNAGE – 100g Enzim za afinaciju koji rano oslobađa molekule koje daju mekoću vinu
57.00 €
RAPIDASE® BATONNAGE
Enzim koji omogućava dobijanje punijih i uravnoteženih vina na odležavanju.
Enzim za afinaciju koji rano oslobađa molekule koje daju mekoću vinu.
Rapidase® Batonnage je mikrogranularni pektolitički ß-glukanazni enzimatski pripravak koji poboljšava oslobađanje manoproteina i drugih korisnih koloida sadržanih u stanicama kvasaca, prirodno prisutnih u plemenitom talogu vina. Tim procesom omogućuje se dobivanje vina okusa punoće tijela i ravnoteže aroma.
Doza primijene:
- 2 g/hl na bijelom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
- 2,5 g/hl na crvenom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
- Značajno se povećava efekt batonnage-a dodavanjem stijenki kvasaca 10 – 20 g/hl Extraferm®
Upotreba:
Otopiti 1/10 volumena prije dodavanja masi.
Enzim je aktivan na temperaturi od 10 °C do 55 °C.
Pakiranje: 100g
Na zalihi
Svi su proizvodi odmah dostupni
Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode
Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji