• Akcija!

    PIPA ZA VREĆICE BAG IN BOX

    0.40 
    Pipa za vrečice bag in box
    Dodaj u košaricu Detalji
  • L – ASKORBINSKA KISELINA

    1.50 13.46 
    Odaberi opcije Detalji
  • Preporuka gnojidbe: Vinova loza EPSO TOP; snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica grožđa nakon cvatnje Nakon završetka cvatnje počinje faza intenzivnog porasta mladica i bobica, te se posebno preporuča primjena gnojiva EPSO TOP koji sadrži visoku količinu magnezija (Mg) te dijeluje kao jaki aktivator fotosinteze i rasta bobica. Primjena gnojiva EPSO TOP se posebno preporuča u vinogradima gdje je u predhodnoj godini bilo štete od sušenja vrha grozda/peteljkovine, posebno na sortama cijepljene na podlozi SO4 te kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima. NAPOMENA: Nedostatak magnezija (Mg) može se javiti i u vinogradima koji su obilnije ishranjeni dušikom (KAN, UREA). Iako su listovi tamo zelene boje, zbog nesotatka magnezija (Mg) često dolazi do sušenja peteljkovine, stoga se preporuča redovita primjena magnezija u gnojidbi vinograda nakon cvatnje. Gnojiva EPSO TOP vrhunski su proizvodi njemačke tvornice K+S KALI GmbH, koja ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje magnezijevih gnojiva. Gnojivo EPSO TOP je visokokoncentrirano kristalno gnojivo sa visokom količinom magnezija (Mg) i sumpora (S) i u vinovoj lozi se primjenjuje se u količini od 5-10 kg/ha (kod spriječavanja pojave sušenje peteljkovine i vrha grozda preporuča se min. 2 primjene u razmaku od 15 dana) PREPORUKA FOLIJARNE GNOJDIBE
    • EPSO TOP………… 5-10 kg/ha
    Prednosti primjene gnojiva ESPO TOP u gnojidbi folijarnoj gnojidbi vinove loze:
    • Snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica
    • Redovitom primjenom spriječava se pojava sušenja vrhova grozdova i peteljkovine
    • Gnojiva pristupačne cijene
    • Kompatibilnost sa organskim fungicidima i insekticidima, izvrsne topivosti
    • Dostupno u pakiranjima od 5 kg (1 ha)
      Fertirigacija – EPSO TOP (magnezij sulfat) Primjena gnojiva EPSO TOP u fertirigaciji povrća Osim kompleksnih vodotopivih NPK gnojiva (koja su prije spomenuta) za fertirigaciju se mogu koristiti i ostala, jednokomponentna ili jednostavnija gnojiva. Jedno od takvih gnojiva je i EPSO TOP (magnezij-sulfat). Tijekom vegetacije kultura koristi se 1-2x ovisno o potrebama biljaka i stanju magnezija u tlu. Evo nekoliko glavnih tehničkih podataka o gnojivu EPSO TOP:
    • sadržaj magnezija (kao MgO)…………… 16%
    • sadržaj sumpora (kao SO3)……………… 30%
    • oblik……………………………………………. kristali bijele boje
    • topivost………………………………………. vrlo dobra (kao i svi ostali sulfati); 108 g/100 ml vode
    • elektroprovodljivost otopine………….. 0,74 mS/cm pri 18 C, otopina od 1 (0/00)
    • pH 1% otopine………………………………. 6,0
    Povoljna karakteristika je da osim opskrbe biljke magnezijem, vrši i opskrbu biljke sumporom. A sumpor je sastavna komponenta svih hlapivih spojeva (miris), te povoljno utječe na mirisne karakteristike. Uloga magnezija je poticanje rada klorofila i sinteze suhe tvari. Vrlo dobre rezultate pokazao je kod gnojidbe rajčice, krumpira i jagode, te kod gnojidbe jabuka i vinove loze. Zbog utjecaja na snižavanje pH tla (smanjenje zaslanjivanja tla) primjena gnojiva EPSO TOP u fertirigaciji povrća potiče bolje usvajanje svih mikroelemenata iz tla. Prosječna doza primjene je 25 kg/ha (2-4x tretmana tijekom vegetacije). Kod jagode se preporuča i poseban  tretman, na početku promjene boje ploda.
    Odaberi opcije Detalji
  • Profesionalna čaša za pjenušac ITALESSE  Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Na dnu čaše ugravirano je 7 perlage točaka , od kojih je jedna postavljena centralno, a ostalih 6 smješteno na kružnoj kruni, jednako udaljenoj od središta, omogućava ovoj inovativnoj čaši za pjenušava vina da izuzetno pospješuje perlage. Čaša je posebno dizajnirana za poboljšanje organoleptičkih i aromatskih karakteristika pjenušavih vina dobivenih klasičnom metodom.
    • Volumen: 480 ml
    • Visina: 230 mm
    • Širina: 98 mm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: kristalno staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    NAPOMENA: za dostavu putem kurirske službe sa oznakom paketa LOMLJIVO! (posebno rukovanje paketom) dodatno se primatelju naplaćauje 87,50 kn po paketu.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • ASPANGER GLINA – EKO proizvod

    5.50 69.90 
    Odaberi opcije Detalji
  • Rasprodano
    MEGAFOL je organsko-mineralno gnojivo NPK 3-0-8 koje sadrži organsku komponentu, aktivator rasta i anti-stres sredstvo. Namijenjen je za folijarnu primjenu u ratarskim kulturama, povrću, voću i ukrasnom bilju. MEGAFOL je dopuna standardnih programa za poboljšanje rodnosti i lako je dostupan izvor dušika i kalija.
    Detalji
  • Minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba je 40 komada gajbi po jednoj narudžbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Stranice su na rupice i puno dno
    • Volumen: 32 litara
    • Dužina: 600 mm
    • Širina:   400 mm
    • Visina:  200 mm
    • Težina:   1.25 kg
    Nosiljka (kašeta) za grožđe i masline
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Akcija!

    Vrečica C sa CENTRALNO postavljenom pipom ITAPza bag in box

    Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.

    • Volumen: 10 litara
    • Dužina: 510mm
    • Širina: 370mm
    • Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 185mm
    • Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 50mm
    • Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
    • Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • KLJEŠTA GAROLE

    12.00 25.90 
    Klješta / šelna za granolu
    Odaberi opcije Detalji
  • CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g  Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
    Odaberi opcije Detalji
  • Staklena čaša za degustaciju Riserva 20 Idealna za degustaciju vina i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
    • Volumen: 200 ml
    • Visina: 155 mm
    • Promjer : Ø 6,5 cm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Cijena je navedena za jednu 1 čašu, ali minimalna narudžba je prodajno pakiranje od 6 čaša.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Visoko učinkoviti tekući ekstrakt huminskih kiselina Humistar je posebni tekući preparat, koji sadrži visoku količinu huminskih kiselina. Proizvod je dobiven ekstrakcijom iz leonardita, bez sadržaja teških metala. Primjenjuje se gnojidbom u tlo, direktnom aplikacijom ili kroz sustave fertirigacije.   Humistar potiče intenzivnije usvajanje svih oblika hraniva iz tla, potiče početni razvoj korijena kod biljaka (nakon presađivanja), poboljšava strukturu tla i vodozračne odnose u tlu, te potiče razvoj korisne mikrobiološke faune u tlu. Izvaredan učinak postiže u intenzivnoj proizvodnji povrća. Može se mješati sa ostalim vodotopivim gnojivima.   Osim huminskih kiselina u preparatu Humistar nalazi se visoka količina ostalih ostalih organskih spojeva (aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.) koje biljka može brzo i učinkovito asimilirati preko korijena, a pozitivno utječu na ukupni metabolizam biljke. Kalij pozitivno utječe na pojačani metabolizam ugljikohidrata (šećera) i na kvalitetu plodova. Dušik u organskom obliku ima produženi efekt u tlu, te je slabo podložan ispiranju.   Prednosti primjene gnojiva Humistar:
    • Visoki sadržaj huminskih i fulvokiselina, koje se brzo usvajaju u korijen i uključuju u metabolizam biljke
    • Snažan učinak na razvoj korijena i brže usvjanje hraniva u tlu
    • Gnojivo Humistar sadrži i ostale organske spojeve – aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.
    • Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
    • Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
    • Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
    • Primjenjuje se u  sustavima fertirigacije
    • Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
    • Posebno dobar učinak u primjeni kod zaslanjenih tala zbog upotrebe vodotopivih gnojiva
      DOZIRANJE I UPOTREBA: Doziranje preparata Humistar potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja.   FERTIRIGACIJA:
    • Drvenaste kulture (jabuka, maslina, vinova loza i dr.): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od 2-3 tjedna, u količini od 3-5 lit./ha.
    • Mandarine, limun (i ostali agrumi): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od tjedan dana na zaslanjenim tlima, min. 5 lit/ha.
    • Povrtne kulture: 40-50 lit./ha, podijeljeno u više tjednih doza, tijekom vegetacije, u količini od 1,5-3,0 lit./ha, prvi tretman 7-10 dana nakon presađivanja
    • Travnjaci: primjeniti otopinu od 1-3%, primjenti nakon košnje travnjaka
    • Ostale kulture (zalijevanje): koristiti otopinu od 1-3%
      KOMPATIBILNOST: Preparat Humistar je kompatibilan sa organskim fungicidima, gnojivima i ostalim agrokemijskim preparatima koji se standardno upotrebljavaju. Izuzetak su preparati koji sadrže bakar, sumpor, mineralna ulja i sa alkalnim preparatima (pH>8,0). Preporuča se test kompatibilnosti kod mješanja više sredstava i primjene veće količine gnojiva. Po potrebi tražiti savjet tehničkog osoblja. Preparat Humistar posjeduje ECOCERT SHC certifikat za upotrebu u ekološkoj poljoprivredi. UPOZORENJA: Čuvati na temperaturi od 10-25°C, u suhom prostoru. U kontaktu sa očima i kožom isprati sa puno vode. Čuvati samo u original amabalaži. Proizvođač jamči za kvalitetu i sastav proizvoda ali ne može jamčiti za upotrebu proizvoda. Učinak gnojiva ovisi o vrsti i starosti biljke, agroekološkim uvjetima, temperature i tipa tla. Ne prekoračiti preporučene doze primjene. Rok upotrebe: označen na pakiranju. Oznake upozorenja i obavijesti: S 1/2 Čuvati pod ključem i izvan dohvata djece, S 13 Čuvati odvojeno od hrane, pića i stočne hrane, S 36/37/39 Korisiti laganu zaštitnu odjeću i opremu.   SASTAV:
    • Huminske kiseline……………………… 12,0% m/m (13,2% m/v)
    • Fulvokiseline…………………………….. 3,0% m/m (3,3% m/v)
    • Ukupna organska tvar………………… 16,0% m/m (17,6% m/v)
    • Dušik (N), organski……………………. 1,2% m/m (1,3% m/v)
    • Kalij (K2O),………………………………. 5,0% m/m (5,5% m/v)
    Boja: Otopina crne boje
    Odaberi opcije Detalji
  • Čaša za pjenušac ITALESSE  Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa Xtreme® tehnologijom kojom se značajno poboljšava mehanička i kemijska otpornost čaše. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
    • Volumen: 330 ml
    • Visina: 232 mm
    • Širina: 80 mm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: kristalno staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    NAPOMENA: za dostavu putem kurirske službe sa oznakom paketa LOMLJIVO! (posebno rukovanje paketom) dodatno se primatelju naplaćauje 87,50 kn po paketu.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • BAYANUS PC Selekcioniranii kvasac za primjenu u enologiji sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijadi po gramu proizvoda). Karakteristike BAYANUS PC je soj Saccharomyces bayanus posebno otporan na nepovoljne uvijete kao što su alkohol, sumpordioksid, pH vrijednosti i niske temperature. U slučaju naknadnih fermentacija (refermentacija), u proizvodnji pjenušavih i šampanjskih vina BAYANUS PC pokazuje najbolja svoja svojstva, dajući proizvodu svježinu i finoću. Primjena Zbog svojih svojstava BAYANUS PC se preporučuje za proizvodnju pjenušavih i šampanjskih vina, a pored toga posebno za vina kod kojih je došlo do zastoja fermentacije. Pri upotrebi BAYANUS PC-a stvaranje pjene je uredno i konstantno sve do potpune razgradnje šećera. Osim toga, također može biti interesantna njegova primjena u primarnoj fermentaciji bijelih, roze i crnih vina kada se žele dovesti do posebnog izražaja aromatična svojstva proizvoda. Uputstva za upotrebu Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature). Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL). Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati. Doziranje 10-20 g/hl za fermentaciju mošta od bijelog grožđa; 10-25 g/hl za vinifikaciju crnih vina; 30-50 g/hl u slučaju zastoja fermentacije; 15-30 g/hl u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije). Pakiranje Proizvod je pakiran pod vakuumom u višeslojne vrećice od 100 g i 500 g. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja. Kategorija opasnosti Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
    Odaberi opcije Detalji
  • Folijarno gnojivo FINAL K

    21.30 82.01 
    Kalijevo gnojivo bez nitrata i sulfata; siguran učinak na akumulaciju šećera   FINAL K je posebno formulirano gnojivo sa visokim sadržajem kalija u obliku kalij-helata (K-EDTA). Gnojivo ne sadrži kloride, sulfate niti nitrate, te se stoga koristi u završnim fazama vegetacije svih poljoprivrednih kultura. Zbog visokog sadržaja kalija, potiče stvaranje i akumulaciju ugljikohidrata (šećera) te time pozitivno utječe na kvalitetu plodova, naročito kod jabuka i vinove loze.  Primjenom kod maslina potiče sintezu ulja, te posebno dobre rezultate pokazuje u folijarnoj gnojidbi maslinika bez natapanja. Zahvaljujući tehnološkim prednostima , gnojivo Final K uspiješno se primjenjuje u folijarnoj gnojidbi te u sustavima fertirigacije. Gnojivo je namjenjeno za primjenu na svim poljoprivrednim kulturama, od kojih se posebno ističu kulture koje zahtjevaju veće količine kalija; kao što su jabuka, rajčica, paprika, jagoda, vinova loza, maslina i dr.   Prednosti gnojiva Final K:
    • Visoki sadržaj kalija (kalij EDTA helat); 31,0% m/m (46,5% m/v) kalija; proizvod bez premca na tržištu
    • Gnojivo ne sadrži nitrate te ne potiče razvoj vegetacije, odnosno lisne mase
    • Gnojivo ne sadrži kloride te nema negativnog utjecaja na okus plodova nakon primjene gnojiva Final K
    • Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
    • Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
    • Primjenjuje se u folijarnoj gnojidbi i u sustavima fertirigacije
    • Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
    • Posebno dobar učinak u gnojidbi plodovitog povrća (rajčica, parika), jagoda, lubenica, jabuke  i vinove loze
    • Primjenom kod maslina značajno podiže randman ulja u plodovima
    • Dobra kompatibilnost sa zaštitnim sredstvima (organskim fungicidima, sredstvima na bazi sumpora, bakra i insekticidima)
    DOZA PRIMJENE: Doziranje gnojiva Final K potrebno je prilagoditi vrsti i potrebama poljoprivredne kulture i agroekološkim uvjetima uzgoja. FOLIJARNA GNOJIDBA: (min. koristiti 200 lit.vode/ha)
    • Vinova loza: 2-3 lit./ha u 3 tretmana; u fazi rasta bobice do faze šare
    • Masline: 2-3 lit./ha u 1-2 tretmana tijekom ljetnog perioda, za bolju sintezu ulja
    • Jabuka, kruška: 2-3 lit./ha u 5 tretmana tijekom faze rasta plodova
    • Koštićavo voće: 2-3 lit./ha u 5 tretamna od faze otvrdnjavanja koštice u plodu
    • Mandarine: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
    • Ljeska: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
    • Jagode: 2 lit./ha u 5-7 tretmana, u fazi završetka cvatnje do 15 dana prije berbe
    • Šečerna repa: 10 lit./ha u fazi 15 listova
    • Bundeva/buča: 2 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 2-3 tretmana u fazi razvoja plodova
    • Lisnato povrće (salata, endivija, špinat): 3,0 lit./ha 4-5 tretiranja tijekom razvojnog ciklusa
    • Poriluk: 4,0 lit./ha u 3-5 tretmana
    • Češnjak, luk: 3,0 lti./ha u 4 tretmana tijekom intenzivnog porasta kulture
    • Rajčica, paprika, krastavac: 2,0 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 3-5 tretmana nakon cvatnje
    • Lubenica: 3,0 lit./ha u 2-3 tretmana od faze 6 listova do faze dozrijevanja plodova
    FERTIRIGACIJA: 40-60 lit./ha ukupno tijekom vegetacijskog ciklusa. Višestruka aplikacija u min. razmaku od 7-10 dana. Primjeniti kod povećanih potreba kulture za kalijem. KOMPATIBILNOST: U slučaju mješanja gnojiva Final K sa agrokemijskim sredstvima koja su osjetljiva na pojavu alkalne hidrolize. Kod primjene tekvih zaštitnih sredstava potrebno je zakiseliti vodu u spremniku priskalice primenom proizvoda Lower 7 ili Spray plus (proizvodi marke Tradecorp), dok se ne postigne neutralna ili slabokisela pH vrijednost otopine. Postupak je slijedeći:
    1. Napuniti spremnik prskalice do 80% volumena.
    2. Uključiti mješač prskalice i dodati proizvod Lower 7 prema uputstvu ne etiketi proizvoda.
    3. Dodati gnojivo Final K u otopinu prema preporučenoj dozi primjene
    4. Dodati ostale preparate u spremnik, provjeriti pH otopine i nadopuniti vodom do punog spremnika. Ukoliko pH nije odgovarajući, dodati sredstvo Lower 7.
    5. Mješavina je spremna za upotrebu.
    UPOZORENJA: Čuvati na temperaturi od 5-35°C, u suhom prostoru. U kontaktu sa očima i kožom isprati sa puno vode. Čuvati samo u original amabalaži. Proizvođač jamči za kvalitetu i sastav proizvoda ali ne može jamčiti za upotrebu proizvoda. Učinak gnojiva ovisi o vrsti i starosti biljke, agroekološkim uvjetima, temperature i tipa tla. Ne prekoračiti preporučene doze primjene. Oznake upozorenja i obavijesti: S 1/2 Čuvati pod ključem i izvan dohvata djece, S 13 Čuvati odvojeno od hrane, pića i stočne hrane, S 36/37/39 Korisiti laganu zaštitnu odjeću i opremu   SASTAV GNOJIVA:
    • Kalij (K2O), vodotopivi………………….. 31,0% m/m (46,5% m/v)
    • Dušik (N), UREA oblik……………………. 3,0% m/m (4,5% m/v)
    Boja: bezbojna otopina 1 lit. = 1,5 kg
    Odaberi opcije Detalji
  • ISABION® „Klimatske promjene i abiotički stresovi kojima svjedočimo od proljetnih mrazeva do ekstremnih temperatura i suše tijekom ljeta, imaju negativan utjecaj na rast i razvoj biljaka.“   Biostimulatori su posebna grupa proizvoda koji osim korisnih hranjiva sadrže prirodne aminokiseline i peptide koje biljci pomažu poput infuzije, ako ih koristimo preventivno i pravilno. Aminokiseline također mogu pomoći tijekom oporavka biljaka nakon stresa, no najbolji učinak je ako su biljci na raspolaganju 5-10 dana prije očekivanog stresa. Odavno je poznato da su aminokiseline potrebne za stvaranje bjelančevina, a nove studije potvrđuju njihov pozitivan utjecaj na mnoge fiziološke procese uključujući fotosintezu i disanje. Zahvaljujući tim spoznajama razvoj i primjena biostimulatora je od početka ovog stoljeća naglo uznapredovao pa je tako i Syngenta posebno za maslinu i vinovu lozu, a i ostale kulture proizvela biostimulator ISABION®. Po svom fiziološkom učinku na maslinu i lozu ISABION® pozicioniramo više na početku i kraju vegetacije, a može se koristiti i kao dio redovnog programa zaštite, jer ima mogućnost miješanja sa svim sredstvima za zaštitu bilja uključujući i bakar osim tijekom cvatnje. ISABION® ima izravni  učinak na proces stvaranja bjelančevina i ugljikohidrata zahvaljujući slobodnim aminokiselinama i peptidima (do 62,5%), organskom ugljiku, dušiku, koji su odmah nakon prskanja dostupni  biljci tijekom stresa ili oporavka od stresa. Treba ga primijeniti primarno za prevenciju abiotičkog stresa (mraz, suša, tuča sl.). U maslinama i vinovoj lozi se preporučuje primjena folijarno, prskanjem u dozi 2-3 lit/ha ili 0,2-0,3 lit/hl. Vrijeme primjene može biti kroz čitavu vegetaciju s posebnim naglaskom na prevenciju šteta od mraza u proljeće i tijekom zime. ISABION® je proizvod organskog porijekla i dozvoljen je u ekološkom uzgoju masline i nema karence. Pakiranje: 1 litra
    Dodaj u košaricu Detalji

Naslov

Go to Top