-
Go Go kristalna čaša za extra dijevičanska maslinova ulja Kristalna čaša proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji extra dijevičanskih maslinovih ulja i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Izdvaja se po donjem dijelu čaše koji je udubljen volumena od ml i predstavlja dozu uzorka za degustaciju.
- Volumen: 580 ml
- Visina: 98 mm
- Širina: 110 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Cijena je navedena za 6 čaša
-
Fermivin E 73 Crvena sviježa voćna vina. Kvasac pogodan za niske temperature fermentacije koji pospješuje značajnu proizvodnju estera. Aromatskih karakteristika svježeg bobičastog i koštuničavog voća. Pogodan za sorte: Cabernet Franc, Pinot Noir, Refošk, Borgonja, Frankovka, Gamay, Syrah, Zinfandel, Zweigelt, Vranac, Hrvatica, Plavina Temperatura fermentacije: 10º - 28ºC Tolerancija na alkohol: 15%vol. Doza: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
ULTRAFERRO EDDHA je posebno formulirano mikrogranulirano željezno gnojivo na Fe-EDDHA helatnog oblika, sa izrazito visokim postotokom (70%) u orto-orto obliku. Stoga postiže izvaredne učinke na tlima široke pH vrijednosti (od 3,00-11,00). Karakterizira ga brza asimilacija od strane korijena, te ima izuzetan preventivni i kurativni učinak za sve poljoprivredne kulture. Prednosti gnojiva Ultraferro:
- Visoki sadržaj željeza (6% Fe)
- Željezo isključivo u helatnom EDDHA obliku - helatni oblik visoke topivosti i brzog učinka na smanjenje kloroze
- 70% Fe-helata u orto-orto obliku - visoka otpornost na negativan učinak visoke količine karbonatnog (HCO3-) iona u tlu
- Visoka stabilnost helata u širokom rasponu pH vrijednosti tla - uspiješna primjena u intervalu pH tla od 3,0-11,0
- Primjenjuje se putem tla
- Gnojiva su u mikrogranuliranom obliku
- Mlada stabla………. 8-15 grama/stablu
- Stabla u početku rodnosti………. 15-40 grama/stablu
- Stabla u punoj rodnosti………….. 50-90 grama/stablu
- Preventivni tretmani na karbonatnim tlima prije kretanja vegetacije … 5-10 grama/trsu
- Primjena tijekom vegetacije (simptomi kloroze) … 5-10 grama/trsu
- Prilikom sadnje trsova…. 2-4 grama/trsu
- Sve vrste …….. 5-15 grama/grmu
- Ukrasni grmovi …… 2-6 grama/grmu
- Ukrasna stabla……… 50-200 grama/stablu (ovisno o intenzitetu kloroze)
- Povrće, jagode ……… 10-30 kg/ha (odnosno 1-2 kg/10 m3 vode u svakoj pojedinačnoj aplikaciji)
-
Akcija!COCKTAIL JADE – mikroelementi za rast i dobar prinos Pogodan za primijenu u ekološkoj proizvodnji. PDF prilog: Cocktail Jade - maslina-vinova loza 2020 - Vino Artis COCKTAIL JADE je gnojivo na bazi mikroelemenata za folijarnu gnojidbu masline i vinove loze. Gnojivo sadrži visoku količinu svih važnih mikroelemenata (Fe, Mn, Zn, B) uz dodatak magnezija (Mg). Posebno dobar učinak ima u folijarnoj gnojidbi vinove loze na vapnenim/karbonatnim tlima gdje se često zbog viška vapna u tlu, javlja nedostaci mikroelemenata.
- Visoka količina važnih mikroelemenata u helatnom EDTA obliku
- Dozvoljen za ekološku proizvodnju (sukladnost EZ normi 834/2007 i 889/2008)
- Potiče se fiziološke procese u biljci (rast, cvatnja, oplodnja)
- Kompatibilan sa preparatima na bazi bakra
- Poticaj rasta i razvoja lisne mase i plodova masline i vinove loze
- Visoki sadržaj željeza (4,2% Fe) i magnezija (2% Mg) potiču bolju fotosintetsku aktivnost lista; pogotovo na karbonatnim/vapnenim tlima
- Važan izvor bora (B) za pravilnu cvatnju i oplodnju masline i vinove loze
- Za folijarnu gnojidbu tijekom cijelog vegetacijskog ciklusa masline i vinove loze
- Željezo (Fe-EDTA): 4,2%
- Mangan (Mn-EDTA): 4,2%
- Cink (Zn-EDTA): 0,8%
- Bor (B), vodotopivi: 0,9%
- Magnezij (Mg), vodotopivi: 5,1%
-
CX ALLERGEN STOP BLANC Polikomponetno bistrilo sa visokom snagom stabilizacije - ALLERGEN FREE Kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem Sastav Bentonit aktivirani (E 558) 61% P.V.P.P. 26 % Biljne proteine 10% Kalijev bikarbonat(E 501) 3%. Karakteristike CX ALLERGEN STOP BLANC je kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem u odnosu na fenolne spojeve i dijelom na bjelančevine. Visok sadržaj polivinilpolipirolidona osigurava visoku absorpciju fenolnih spojeva taničnog karaktera. Dijeluje u sinergiji sa mikroniziranim kazeinom koji poboljšava djelovanje uslljed bolje disperzije proizvoda. Bentonit koji se koristi u CX ALLERGEN STOP BLANC-u karakteriziran je visokom snagom disperzije. Namjena Zbog svog specifičnog djelovanja CX ALLERGEN STOP BLANC preporučuje se za vina visoke kvalitete za sprečavanje oksidacije fenolnih spojeva. Posebno pogodan za poboljšanje karakteristika oksidiranih bijelih i rose vina, za smanjenje taničnosti crnih vina, za smanjenje oksidativnih nota, za poboljšanje tona boje čuvenih crnih vina; korisiti se i za mošt i ocat. Upotreba Otopiti u vodi CX ALLERGEN STOP BLANC u omjeru 1:10 i više , ostaviti par sati, dodati masi, dobro homogenizirati Doziranje Od 50 do 100 g/hl za mošt i ocat; od 10 do 80 g/hl za bijela vina; od 10 do 60 g/hl za crna vina; od 80 do 120 g/hl za nestabilna i oksidirana vina. Pakiranja: 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, dobro zatvoriti pakiranje.
-
KWARS Je jedinstvena, koloidna otopina silicija, što znači da su njegovi kristali u obliku malih molekula suspendiranih u otopini. Prednosti primjene:
- intenzivnija fotosinteza
- bolje usvajanje hranjiva iz tla i viši prinosi kultura
- bolja kvaliteta plodova (izgled i čvrstoća plodova)
- veća otpornost na abiotske stresne uvjete (visoka temperatura, suša, visoka količina soli u tlu i dr.)
- veća otpornost na razvoj bolesti listova i plodova
- manji intenzitet napada štetnika
- silicij (SiO2) najmanje 30%, u koloidnom obliku
-
CX HOT GEL Prehrambena želatina sa malim površinskim električnim nabojem Karakteristike CX HOT GEL je granulat slamnatožute boje, bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX HOT GEL se odlikuje malim površinskim električnim nabojem i velikom sposobnošću taloženja tanina, te je stoga pogodan za tretiranje vina sa visokim sadržajem tanina. Primjena CX HOT GEL se preporučuje za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova. CX HOT GEL je poželjno koristiti u kombinaciji sa bentonitom. Pri primjeni CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX HOT GEL u hladnoj vodi u odnosu 1:10 ili većem, uz lagano i neprestano mješanje. Ovako pripremljena otopina se ne može čuvati, već se mora upotrebi u toku istog dana; veća stabilnosti se može osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijmetabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbijegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX HOT GEL. Pakiranje: 1 kg Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
EQUIBASIC je preparat na bazi ekstrakta biljke preslice. Visoka koncentracija biljnih saponina za siguran učinak. Preparat EQUIBASIC proizvedeno je sukladno EZ normama 889/2008 te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. EQUIBASIC je tekući ekstrakt biljke preslice (Aquisetum arvense) sa visokom koncentracijom biljnih saponina koji imaju preventivni i kurativni fungicidni učinak. Preparat se nalazi u grupi preparata na bazi osnovnih tvari, sukladno EZ regulativi 1107/2009 i ima odobrenje za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. ODOBRENJE ZA UPOTREBU OSNOVNE TVARI EKSTRAKTA BILJKE POLJSKE PRESLICE (hrvatski jezik) SANCO/12386/2013: Osnovna-tvar-ekstrakt-biljke-poljske-preslice-odobrenje-SANCO-12386-HR PREDNOSTI:
- Kompatibilan sa ostalim fungicidima i preparatima na bazi bakra (Cu) i sumpora (S)
- Proizvod na bazi prirodnog ekstrakta preslice sa biofungicidnim učinkom na brojne biljne bolesti
- Prirodni ELICITOR koji podiže otpornost biljke na nove infekcije biljnim bolestima
- Preventivni i kurativni učinak
- Zbog visoke količine silikatne i galne kiseline prirodnog porijekla, ima dodatni učinak sušenja na biljne bolesti
- Proizvod BEZ KARENCE i BEZ REZIDUA
- Primjena u konvencionalnoj i ekološkoj (ECO) poljoprivrednoj proizvodnji – sukladnost prema EZ normi 834/2007
- BEZ RAZVOJA REZISTENTNOSTI KOD BILJNIH BOLESTI
- Ekstrakt biljke preslice (Aquisetum arvense): 0,2% m/m
- pH (otopina 1%): 6,8
- Specifična masa gnojiva: 1,1 kg/l
- 2 - 3 lit/ha (200-300 mL/100 lit. vode); folijarno
-
CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
IDAI BROTAVERD
Posebno formulirano gnojivo-BIOSTIMULATOR na bazi lignosulfonata sa dodatkom esencijalnih mikroelemenata za primjenu u folijarnoj gnojidbi vinove loze.
Prednosti primjene:- Posebno formulirani biostimulator na bazi Al-lignosulfonata i bakra za veću otpornost poljoprivrednih kultura (vinova loza, povrće i dr.) na abiotske i biostke nepovoljne čimbenike
- Snažan poticaj za sintezu fitoaleksina i fenola u biljci
- Sistemični učinak i brza translokacija unutar biljke
- Važan za održavanje provodnih snopova unutar biljke vinove loze – dobar učinak na povećanje otpornosti na ESCU (venuće)
- Kompatibilan sa ostalim fungicidima i preparatima na bazi bakra i sumpora
- Bakar (Cu) 1,80 % m/m
- Mangan (Mn) 0,80 % m/m
- Cink (Zn) 0,50 %
-
IDAI S-SYSTEM Tekuće gnojivo sa sumporom u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom. Sistemični učinak sumpora. Idai S-System je posebno formulirana tekuće gnojivo sa visokom količinom sumpora (32,0%) koji je u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom. Primjenom gnojiva S-System potiče se stvaranje jasmonične kiseline (JA) i salicilne kiseline (SA) koje značajno podižu otpornost vinove loze na pepelnicu. Prednosti u gnojidbi vinove loze:
- Visoka količina sumpora (32%) u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom ima izraženi sistemični učinak – brzo usvajanje i translokacija po cijeloj biljci
- Potiče sintezu jasmonične kiseline (JA) i salicilne kiseline (SA) i time podiže AKTIVNU OTPORNOST LOZE na infekciju pepelnicom
- NE ISPIRE SE KIŠOM – važan za primjenu u nepovoljnim klimatskim uvjetima (učestala kiša) • Ne ostavlja rezidue na bobicama grožđa – bez opasnosti stvaranja nepoželjnih sumpornih spojeva u vinu
- Bez stvaranja ožegotina kod primjena tijekom ljetnog perioda • Kompatibilan sa ostalim fungicidima i preparatima na bazi bakra i sumpora – BEZ KARENCE
Sastav: Sumpor (SO₃) 32% Mangan (Mn) 1% Cink (Zn) 1% pH (1% otopina) 5,8 Gustoća (kg/lit) 1,25 -
RAPIDASE® EXPRESSION AROM Enzim koji brzo i efikasno izvlaći arome iz pokožice bobice grožđa kod bijelih sorti. Rapidase® Expression Aroma dopušta ciljanu ekstrakciju aromatskih prekursora, poput tiola, terpena i norizoprenoida, sadržanih u pokožici bobice grožđa bez istodobnog ekstrahiranja neželjenih spojeva, poput polifenola. Doza primijene:
- 3 g na 100 kg za temperaturu između 8 ° C i 10 ° C za najviše 3 sata maceracije
- 2,5 g na 100 kg za maceraciju od 3 do 6 sati na temperaturi iznad 10 ° C
- 2 g na 100 kg za maceraciju na temperaturi iznad 10 ° C tijekom 6 sati
-
- Unutarnji promijer: 80 mm
- Vanjski promijer: 94 mm
- Cijena po metru.
- FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock
- Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.
- Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.
- Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
- Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
- Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.