• CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g  Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
    Odaberi opcije Detalji
  • CX VINSKA KISELINA

    4.00 14.90 
    • Vinska kiselina za prehrambenu industriju.
    Odaberi opcije Detalji
  • DELFAN PLUS je posebno formulirano gnojivo – biostimulator. Osnovna karakteristika biostimulatora Delfan Plus je izrazito visoka količina slobodnih amino-kiselina (24%), te je stoga jedno od najučinkovitijih biostimulatora na tržištu. Uspiješno se koristi za veliki broj poljoprivrednih kultura. Može se primjenjivati folijarno te kroz sustave fertirigacije. Kompatibilan je sa većinom zaštitnih sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura. Primjenuje se kroz cijeli ciklus uzgoja kulture, a posebno se preporuča za preventivno i kurativno djelovanje pri različitim stresnim uvjetima (mraz, niska temperatura, tuča, bolesti i sl.). Prednosti biostimulatora Delfan Plus:
    • Dokazano povećanje prinosa i kvalitete plodova
    • Povećana količina šećera u plodu – kod šećerne repe i vinove loze
    • Maksimalna količina slobodnih aminokiselina 24% - proizvod bez premca na tržištu
    • Brzo dijelovanje u stresnim uvjetima - mraz, niske temperature, suša, tuča, bolesti
    • Izbalansirani odnosi aminokiselina – cijeloviti aminogram (povoljan odnos svih aminokiselina u proizvodu)
    • Višestruke mogućnosti primjene - folijarno i putem tla (fertirigacija)
    • Gnojivo je u tekućem obliku
    DOZA PRIMJENE KOD FOLIJARNE PRIMJENE:
    • Drvenaste kulture (vinova loza, voćke, maslina)……. 1-1.5 lit./ha
    • Povrće (lisnato; salata, endivija i sl.)……………………. 2-3 lit./ha
    • Povrće (plodovito; paprika, rajčica i dr.)……………… 1-2 lit./ha
    • Industrijske kulture (repa, žitarice i dr.)………………. 3-4 lit./ha
    • Jagoda…………………………………………………………… 1-2 lit./ha
    • Ostale poljoprivredne kulture …………………………… 1-2 lit./ha
    DOZA PRIMJENE PUTEM SUSTAVA FERTIRIGACIJE:
    • Povrće, jagode ……… 5-10 lit./ha (u intervalima od 14 dana)
    DELFAN PLUS je posebno formulirano gnojivo – biostimulator. Gnojivo sadrži makismalnu količinu aminokiselina (24%), te je bez premca na tržištu. Sadrži sve važne aminokiseline (glicin, prolin, arginin i ostale važne aminokiseline). Izrazitog je brzog i snažnog učinka, te je stoga prvi odgovor na sve stresne uvjete u poljoprivrednoj proizvodnji (mraz, tuča, suša, bolesti). Osim na rast, ima izuzetan učinak i na visinu prinosa te na kvalitetu proizvoda, naročito u sintezi šečera (vinova loza, šećerna repa). Isto tako, povoljno utječe na kalibraciju i ujednačenost veličine plovova, naročito kod intenzivnog uzgoja jabuka. Posebno dobre rezultate pokazuje u folijarnoj gnojidbi maslina u sušnim uvjetima. SASTAV GNOJIVA:
    • 24% ukupne slobodne aminokiseline
    • 23% organskog ugljika (C)
    • 9% ukupni dušik (N)
    Pakiranje od 1 lit i 5 lit.
    Odaberi opcije Detalji
  • Detalji
  • Variator broj okretaja elevatora. Širina trake 300 mm. Dužina trake 3000 mm. Visina trake 1330 - 1990 mm. Elevator koncipiran za brzo i efikasno pranje svih njegovih dijelova. Cijevni sakupljač ocijeđene mase sa priključkom garola 50 mm. Transportna traka od PVC plastike za upotrebu u prehrambenoj industriji. Prihvatni sakupljač grožđa 1000x520mm, min. visine od poda 680mm i max. visine od poda 900mm. Nosač elevatora na kotačima sa kočnicom. Motor 400V 50Hz. Proizvedena od inoxa AISI 304. Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke
    Detalji
  • Elevator Zambelli EL 40S Variator broj okretaja elevatora. Širina trake 300 mm. Dužina trake 4000 mm. Visina trake 1775 - 2670 mm. Elevator koncipiran za brzo i efikasno pranje svih njegovih dijelova. Cijevni sakupljač ocijeđene mase sa priključkom garola 50 mm. Transportna traka od PVC plastike za upotrebu u prehrambenoj industriji. Prihvatni sakupljač grožđa 1000x520mm, min. visine od poda 680mm i max. visine od poda 900mm. Nosač elevatora na kotačima sa kočnicom. Motor 400V 50Hz. Proizvedena od inoxa AISI 304. Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke Cijena na upit.
    Detalji
  • Preporuka gnojidbe: Vinova loza EPSO TOP; snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica grožđa nakon cvatnje Nakon završetka cvatnje počinje faza intenzivnog porasta mladica i bobica, te se posebno preporuča primjena gnojiva EPSO TOP koji sadrži visoku količinu magnezija (Mg) te dijeluje kao jaki aktivator fotosinteze i rasta bobica. Primjena gnojiva EPSO TOP se posebno preporuča u vinogradima gdje je u predhodnoj godini bilo štete od sušenja vrha grozda/peteljkovine, posebno na sortama cijepljene na podlozi SO4 te kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima. NAPOMENA: Nedostatak magnezija (Mg) može se javiti i u vinogradima koji su obilnije ishranjeni dušikom (KAN, UREA). Iako su listovi tamo zelene boje, zbog nesotatka magnezija (Mg) često dolazi do sušenja peteljkovine, stoga se preporuča redovita primjena magnezija u gnojidbi vinograda nakon cvatnje. Gnojiva EPSO TOP vrhunski su proizvodi njemačke tvornice K+S KALI GmbH, koja ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje magnezijevih gnojiva. Gnojivo EPSO TOP je visokokoncentrirano kristalno gnojivo sa visokom količinom magnezija (Mg) i sumpora (S) i u vinovoj lozi se primjenjuje se u količini od 5-10 kg/ha (kod spriječavanja pojave sušenje peteljkovine i vrha grozda preporuča se min. 2 primjene u razmaku od 15 dana) PREPORUKA FOLIJARNE GNOJDIBE
    • EPSO TOP………… 5-10 kg/ha
    Prednosti primjene gnojiva ESPO TOP u gnojidbi folijarnoj gnojidbi vinove loze:
    • Snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica
    • Redovitom primjenom spriječava se pojava sušenja vrhova grozdova i peteljkovine
    • Gnojiva pristupačne cijene
    • Kompatibilnost sa organskim fungicidima i insekticidima, izvrsne topivosti
    • Dostupno u pakiranjima od 5 kg (1 ha)
      Fertirigacija – EPSO TOP (magnezij sulfat) Primjena gnojiva EPSO TOP u fertirigaciji povrća Osim kompleksnih vodotopivih NPK gnojiva (koja su prije spomenuta) za fertirigaciju se mogu koristiti i ostala, jednokomponentna ili jednostavnija gnojiva. Jedno od takvih gnojiva je i EPSO TOP (magnezij-sulfat). Tijekom vegetacije kultura koristi se 1-2x ovisno o potrebama biljaka i stanju magnezija u tlu. Evo nekoliko glavnih tehničkih podataka o gnojivu EPSO TOP:
    • sadržaj magnezija (kao MgO)…………… 16%
    • sadržaj sumpora (kao SO3)……………… 30%
    • oblik……………………………………………. kristali bijele boje
    • topivost………………………………………. vrlo dobra (kao i svi ostali sulfati); 108 g/100 ml vode
    • elektroprovodljivost otopine………….. 0,74 mS/cm pri 18 C, otopina od 1 (0/00)
    • pH 1% otopine………………………………. 6,0
    Povoljna karakteristika je da osim opskrbe biljke magnezijem, vrši i opskrbu biljke sumporom. A sumpor je sastavna komponenta svih hlapivih spojeva (miris), te povoljno utječe na mirisne karakteristike. Uloga magnezija je poticanje rada klorofila i sinteze suhe tvari. Vrlo dobre rezultate pokazao je kod gnojidbe rajčice, krumpira i jagode, te kod gnojidbe jabuka i vinove loze. Zbog utjecaja na snižavanje pH tla (smanjenje zaslanjivanja tla) primjena gnojiva EPSO TOP u fertirigaciji povrća potiče bolje usvajanje svih mikroelemenata iz tla. Prosječna doza primjene je 25 kg/ha (2-4x tretmana tijekom vegetacije). Kod jagode se preporuča i poseban  tretman, na početku promjene boje ploda.
    Odaberi opcije Detalji
  • Etiketirka OMB ET S600 ima mogućnost etiketiranje etiketa i kontraetiketa istog bubnja na cilindričnim bocama. Može centrirati samo kontraetiketu na već etiketiranu bocu. Ima mogućnost ugradnje printera za LOT-ove. Tehnički podaci:
    • snaga:      0,4 kW
    • napon:     220V 50Hz
    • težina:      40 kg
    • dimenzije:  695x500x450 mm
    • kapacitet : 600 boca/h
    • pritisak zraka: max 6 bar
    • visina boca: 200 - 370 mm
    • promjer boca: 60 - 120 mm
    • vanjski nosač koluta etiketa max. 200 mm
    • unutarnji nosač koluta etiketa max. 75 mm
    • visina etiketa na kolutu max. 150 mm
     
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Profesionalna čaša za pjenušac ITALESSE  Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Na dnu čaše ugravirano je 7 perlage točaka , od kojih je jedna postavljena centralno, a ostalih 6 smješteno na kružnoj kruni, jednako udaljenoj od središta, omogućava ovoj inovativnoj čaši za pjenušava vina da izuzetno pospješuje perlage. Čaša je posebno dizajnirana za poboljšanje organoleptičkih i aromatskih karakteristika pjenušavih vina dobivenih klasičnom metodom.
    • Volumen: 480 ml
    • Visina: 230 mm
    • Širina: 98 mm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: kristalno staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    NAPOMENA: za dostavu putem kurirske službe sa oznakom paketa LOMLJIVO! (posebno rukovanje paketom) dodatno se primatelju naplaćauje 87,50 kn po paketu.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Fermivin 7013   Izražava tipičnost sorte na crvenim vinima i idealan za bazu destilata. Pogodan za vina od voća. Temperatura fermentacije: 14º - 35ºC Tolerancija na alkohol: do 14,5%vol. Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 100g, 500g  
    Odaberi opcije Detalji
  • Rasprodano
    Fermivin A33  Crvena kompleksna vina sa izraženom strukturom (Teran,Cabernet Sauvignon) Aromatska ravnoteža voćnih aroma, čokolade uz povećanje sadržaja polifenola. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Babić, Trnjak, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Sangiovese, Temperatura fermentacije: 22º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100 g, 500g
    Detalji
  • Fermivin Champion Booster Brz i snažan fermentator i pokretač zastoja fermentacije, izražava tipičnost i voćnost sorte. Temperatura fermentacije: 15º - 30ºC Tolerancija na alkohol: 18%vol. Pogodan za sva bijela, rose, crvena vina. Doza primijene: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 500g
    Odaberi opcije Detalji

Naslov

Go to Top