-
Rapidase Revelation Aroma Enzim za brzo i učinkovitu ekstrakciju sortnih aroma grožđa. Rapidase Revelation Aroma omogućuje bolje oslobađanje aromatičnih prekursora sadržanih u crnom i bijelom grožđu, za dobivanje vina s intenzivnim sortnim aromama i složenom strukturom. Enzim za ekstrakcija tipičnih aromatskih perkursora sorte za dobivanje kompleksnog i intenzivnog bouquet u bijelom i crnom vinu. Doza primijene u maceraciji:
- 2 g na 100 kg bijelog mošta/masulja
- 3 g na 100 kg crnog mošta/masulja
- 1 g/hl za bijela vina iznad 12 °C
- 1,5 g/hl za bijela vina ispod 12 °C
- 2 g/hl za crvena vina iznad 12 °C
- 2,5 g/hl za crvena vina ispod 12 °C
-
Tradecorp Zn Mikrogranulirano gnojivo na bazi Zn-helata; 14,0% cinka (Zn) TRADECORP Zn je visoko koncentrirano gnojivo na bazi cinka, gdje je sav cink u obliku Zn-helata. Gnojivo je posebno formulirano za učinkovitu folijarnu gnojidbu, fertirigaciju i sustave natapanja. Učinkovit i brz način spriječavanja i korekcije nedostataka cinka, zbog nedostatka cinka u tlu i zbog povećane potrebe kulture za cinkom. Visokoučinovito gnojivo koje radi dodatka za bolju topivost i usvajanje, daje maksimalni učinak u folijarnoj gnojidbi. Gnojivo TRADECORP Zn ne sadrži nitrate niti kloride. Primjenom gnojiva TRADECORP Zn potiču se različiti biokemijski procesi u biljci, od kojih se posebno ističe sinteza auxina (prirodnog hormona rasta), sinteza aminokiselina i metabolizam glukozida. Primjenom se potiče početni razvoj mladica kod drvenastih kultura i korijena kod povrća i jagoda. U ranoj primjeni kod krumpira potiče zametanje većeg broja gomolja, te time značajno utječe na porast prinosa. Prednosti primjene gnojiva Tradecorp Zn:
- Visoka koncentracija cinka (Zn) u helatnom obliku koji se može brzo i učinkovito usvojiti u biljku
- Primjena preko lista i kroz sustave fertirigacije
- Stimulira sintezu prirodnog hormona rasta – AUXINA
- Potiče zametanje gomolja kod gnojidbe krumpira
- Visoko učinkovito folijarno gnojivo za kukuruz (14% Zn), koji je kompatibilan sa herbicidima (Lumax, Syngenta)
- Snažan učinak na razvoj korijena presadnica povrća i jagode nakon presađivanja (fertirigacija)
- Potiče razvoj zametka klasića kod strnih žitarica kod primjene u fazi busanja
- Sve kulture: 2-4 tretmana u količini od 2-3 kg/ha tijekom vegetacije
- Jagoda: primjena u dozi od 2,0-3,0 kg/ha nakon sadnje sadnica (razvoj korijena)
- Vinova loza: 1,0-1,5 kg/ha u početnoj fazi porasta mladica
- Jagoda: 1,0-1,5 kg/ha u početku proljetne vegetacije
- Jabuka, kruška: 1-2 kg/ha prije cvatnje i 3×1 kg/ha nakon cvatnje
- Šljiva, trešnja, breskva: 3×1 kg/ha od početka vegetacije do početka porasta plodova
- Mandarine: 50-100 grama/100 lit. vode (max. primjeiti 1,5 kg/ha) 2-3 tijekom vegetacije
- Kukuruz: 2×0,75 kg/ha (TRADECORP Zn je kompatibilan sa herbicidom LUMAX)
- Krumpir: 1-1,5 kg/ha u fazi prije zametanja gomolja
- Ostalo povrće: 1-1,5 kg/ha kod simptoma nedostatka cinka (vlažna tla, hladno vrijeme, višak fosfor u tlu i dr.)
-
AMALGEROL ESSENCE Potpuna zaštita vaših biljaka od uzročnika stresa
- Štiti od stresa uzrokovanog vremenskim nepogodama, štetnog utjecaja kemijskih sredstava, te stresa uzrokovanog nepovoljnim karakteristikama tla
- Jača korijen i imunološki sustav
- Za sigurni prinos u svakoj situaciji
- Antioksidansi neutraliziraju molekule koje uzrokuju stres.
- Aminokiseline za aktivni oporavak oštećenih stanica
- Biljni ekstrakti jačaju imunosni sustav
- Organski K & N kao biljno hranjivo
- Biljni hormoni potiču rast korijena
- Organski ugljik aktivira život u tlu
- Alginat poboljšava zadržavanje vode
- 3 % Dušik (N)
- 3 % Kalij (K2O), topiv u vodi
- 39 % Organska tvar morske alge i proizvodi iz morskih algi, proizvodi i nusproizvodi biljnog podrijetla
- početak vlatanja (BBCH 20 - 30); druga primjena prije faze cvatnje (BBCH 61); za razgradnju biljnih ostataka: na strnište neposredno prije obrade tla/kultivacije.
- u jesen u fazi 7 - 8 listova (BBCH 17 - 18); u proljeće u fazi početka izduživanja stabljike (BBCH 30); u fazi početka formiranja cvjetnih pupoljaka do cvjetanja (BBCH 50).
- prije obrade tla/kultivacije; u fazi 4 – 8 listova (BBCH 14 - 18); za razgradnju biljnih ostataka: na strnište neposredno prije obrade tla/kultivacije.
- 3 aplikacije između početka zatvaranja redova (BBCH 30) i kraja rasta repe (BBCH 49).
- u fazi 4 lista (BBCH 14); prije cvatnje (BBCH 55).
- prije obrade tla/kultivacije; u fazi 6 – 8 listova (BBCH 16 - 18).
- prije obrade tla/kultivacije; 14 dana nakon presađivanja; ponovite 2 do 4 puta u intervalima od 10-14 dana.
- 2 primjene od faze početka razvoja listova do faze cvjetanja; 2-4 primjene od kraja cvatnje (BBCH 69) do početka dozrijevanja plodova (BBCH 81); kod tretiranja važna je dobra pokrivenost listova, po potrebi koristiti veću količinu vode.
- EC vrijednost za 0,5 % otopinu: 0,1 mS/cm. Prije uporabe sredstva obavezno pročitati uputu za uporabu.
-
Minimalna narudžba je 10 komada gajbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice i dno perforirano idealna za sušenje grožđa
- Volumen: 25 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 130 mm
- Težina: 0,9 kg
-
Fermivin E 73 Crvena sviježa voćna vina. Kvasac pogodan za niske temperature fermentacije koji pospješuje značajnu proizvodnju estera. Aromatskih karakteristika svježeg bobičastog i koštuničavog voća. Pogodan za sorte: Cabernet Franc, Pinot Noir, Refošk, Borgonja, Frankovka, Gamay, Syrah, Zinfandel, Zweigelt, Vranac, Hrvatica, Plavina Temperatura fermentacije: 10º - 28ºC Tolerancija na alkohol: 15%vol. Doza: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
CX CASEINATO DI POTASSIO Kalijev-kazeinat visoke čistoće Sastav Kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX CASEINATO DI POTASSIO je kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Poseban postupak sušenja u sprej sušarama osigurava odličnu topivost proizvoda, bez stvaranja grudica i pjene.Zahvaljujući čistoći sirovina od kojih se proizvodi. I nema bilo kakvog ispuštanja stranih mirisa i okusa u vino. Primjena CX CASEINATO DI POTASSIO, zahvaljujući svojim preventivnim i kurativnim efektima, predstavlja idealan proizvod za zaštitu vina od oksidacije. Upotreba CX CASEINATO DI POTASSIO pruža sljedeće prednosti: • Eliminiranje do 50% trovalentnog željeza, pa shodno tome zaštitu od oksidacije i loma vina- mane vina uslovljene biološkim uzrocima (oksidativnih enzima) i kemijskim uzrocima (višak spojeva željeza i fosfata) zbog čega dolazi do promjena boje vina i zamućivanja (crni lom; plavi lom; sivi lom). • Eliminiranje djela bakra; • Smanjenje sadržaja polifenolnih spojeva (katehina, proantocianidola) odgovornih za oksidaciju i kasnije opadanje boje • Opće poboljšanje organoleptičkih karakteristika; • Opće poboljšanje mirisa vina, što ovaj proizvod čini veoma prikladnim za upotrebu u pripremi osnove za šampanjizaciju. CX CASEINATO DI POTASSIO upotrebljen kod oksidiranih vina omogućuje značajno ublažavanje promjena prouzorokavanih oksidacijom i djelimično obnavljaje aromatskih karakteristika vina. Osim toga upotreba ovog sredstva u kombinaciji sa bentonitom tijekom fermentacije omogućuje dobivanje vina finijih organoleptičkih svojstava. Pošto do flokulacije dolazi isključivo pod utjecajem kiselosti, pri upotrebi CLARITO SPRAY dry-a nema opasnosti od pretjeranog vezivanja. Konačno, treba imati na umu da kalijevkazeinat ima stanovito obezbojavajuće djelovanje kod crnih vina. Pri upotrebi CX CASEINATO DI POTASSIO-a treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Otopiti CX CASEINATO DI POTASSIO u približno 10-15 dijelova vode uz neprekidno miješanje; ostaviti da odstoji uz povremeno miješanje. Ovako pripremljenu masu dodati proizvodu koji se tretira na način da se osigura trenutno homogeniziranje u ukupnoj masi. Doziranje Od 20 do 100 g / hl za širu primijenu; od 10 do 70 g / hl za bijela vina; od 10 do 40 g / hl za crna vina. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
Fermivin XL Voćna i mekana crvena i rose vina. Izražava ravnotežu aroma crvenog voća na crvenim vinima i bobičastog voća na rose vinima. Dobro apsorbira tvrde tanine te smanjuje taničnost vina. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Teran, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Dobrinčić, Refošk, Grenache, Blatina, Zinfandel, Zweigelt Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100g, 500g