Extraferm®D’tox
apsorbira i eliminira brojne toksične ili nepoželjne spojeve prisutne u moštu i/ili vinu.
Extraferm D’tox pogoduje dobroj učinkovitosti alkoholne i malolaktičke fermentacije zahvaljujući sposobnosti neutralizacije masnih kiselina srednjeg lanca, poznatih kao inhibitori kvasaca i mliječne bakterije, također ima sposobnost fiksiranja i neutralizacije nepoželjnih molekula poput ohratoksina A (OTA), spojeva neugodnog mirisa kao što su anizoli (TCA, TeCA, TBA, PCA) i dibutil-ftalat za više od 50%.
PREDNOSTI:
- Poboljšava uvjete fermentacije neutraliziranjem masnih kiselina, nepoželjne kvasce i bakterije
- Poboljšava otpornost kvasaca na alkohol i njihovu vitalnost
- Obnavlja organoleptički profil vina
Stijenke kvasca Extraferm D’tox vrlo se lako talože, što omogućuje brzi i čisti pretok.
SASTAV:
- 100% stijenke kvasca
DOZA:
- Dodati Extraferm D’tox miješajući ga u omjeru 1:10 dijelova vode.
- Dobro promiješati pretokom
➜ Pridržavati se zakonske regulative Europska uredba 606/2009 koje predviđa ograničenje upotrebe od 40 g/hl.
Preventivno tretiranje mošta u vrenju:
- Doza upotrebe: 20 g/hl
- Dodajete Extraferm D’tox prije početka fermentacije.
U slučaju zastoja u fermentaciji:
- Doza uporabe: od 30 do 40 g/hl
U slučaju zaustavljenih fermentacija:
- Doza uporabe: 40 g/hl
- Upotrijebiti u vinu Extraferm D’tox za adsorpciju inhibitornih masnih kiselina, zatim ublažiti Fermivin®Champion Booster pogodan za obnovu alkoholnog vrenja u teškim uvjetima
U slučaju vina kontaminiranih ohratoksinom A, anizolima ili dibutil ftalatom:
Doziranje: od 20 do 40 g/hl
- Uključite Extraferm D’tox izbjegavajući oksidaciju vina
- Analizirajte vino nakon 24 sata, i ponoviti tretman ako je potrebno
Najbolji rezultati postižu se kada se tretman ponovi dva puta u nizu.
Pakiranje: 1kg
Težina | 1 kg |
---|
Svi su proizvodi odmah dostupni
Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode
Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji