• ČEP GAROLE

    7.90 19.90 
    Čep garole od inoxa AISI 304.
    Odaberi opcije Detalji
  • Rasprodano
    RAPIDASE® CLEAR Brzo i efikasno bistrenje mošta. Doza primijene: 1 - 4 g/hl Upotreba: Dodati u mošt nakon prešanja radi bržeg i učinkovitog bistrenja. Otopiti 1:10 sa vodom, dobro promiješati, te dodati moštu.
    Detalji
  • ISABION® „Klimatske promjene i abiotički stresovi kojima svjedočimo od proljetnih mrazeva do ekstremnih temperatura i suše tijekom ljeta, imaju negativan utjecaj na rast i razvoj biljaka.“   Biostimulatori su posebna grupa proizvoda koji osim korisnih hranjiva sadrže prirodne aminokiseline i peptide koje biljci pomažu poput infuzije, ako ih koristimo preventivno i pravilno. Aminokiseline također mogu pomoći tijekom oporavka biljaka nakon stresa, no najbolji učinak je ako su biljci na raspolaganju 5-10 dana prije očekivanog stresa. Odavno je poznato da su aminokiseline potrebne za stvaranje bjelančevina, a nove studije potvrđuju njihov pozitivan utjecaj na mnoge fiziološke procese uključujući fotosintezu i disanje. Zahvaljujući tim spoznajama razvoj i primjena biostimulatora je od početka ovog stoljeća naglo uznapredovao pa je tako i Syngenta posebno za maslinu i vinovu lozu, a i ostale kulture proizvela biostimulator ISABION®. Po svom fiziološkom učinku na maslinu i lozu ISABION® pozicioniramo više na početku i kraju vegetacije, a može se koristiti i kao dio redovnog programa zaštite, jer ima mogućnost miješanja sa svim sredstvima za zaštitu bilja uključujući i bakar osim tijekom cvatnje. ISABION® ima izravni  učinak na proces stvaranja bjelančevina i ugljikohidrata zahvaljujući slobodnim aminokiselinama i peptidima (do 62,5%), organskom ugljiku, dušiku, koji su odmah nakon prskanja dostupni  biljci tijekom stresa ili oporavka od stresa. Treba ga primijeniti primarno za prevenciju abiotičkog stresa (mraz, suša, tuča sl.). U maslinama i vinovoj lozi se preporučuje primjena folijarno, prskanjem u dozi 2-3 lit/ha ili 0,2-0,3 lit/hl. Vrijeme primjene može biti kroz čitavu vegetaciju s posebnim naglaskom na prevenciju šteta od mraza u proljeće i tijekom zime. ISABION® je proizvod organskog porijekla i dozvoljen je u ekološkom uzgoju masline i nema karence. Pakiranje: 1 litra
    Dodaj u košaricu Detalji
  • CX METAVINSKA KISELINA

    2.70 18.80 
    • Čista metavinska kiselina za prehrambenu industriju.
    Odaberi opcije Detalji
  •  
    • Volumen: 5 litara
    • Visina: 532 mm
    • Širina gornja: 145 mm
    • Širina pri dnu:142 mm
    • grlo unutarnje: 25 mm
    • grlo vanjsko: 46 mm
    • Težina: 3 kg
     
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Akcija!
    Pipa 1/2" inox sa vanjskim navojem, zakretni pipak (protiv kapanja ulja), idealna za inox bačve za ulje volumena od 20 lit do 100 lit. Materijal: inox AISI 304  
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Rasprodano
    Uravnoteženi proizvod sa antioksidativnim djelovanjem Sastav Kalijmetabisulfit (E 224) 65%, L-askorbinska kiselina (E 300) 35%. Karakteristike FLAVOUR SAVE je uravnoteženi složeni proizvod koji omogućuje da se očuvaju nepromjenjene specifične arome grožđa i da se spriječi oksidacija obojenih i aromatičnih tvari u moštu, vočnim sokovima i vinu. Askorbinska kiselina i sumpordioksid koje sadrži FLAVOUR SAVE doprinose reguliranju pH vrijednosti vina time što osiguravaju trajnu reduktivnu sredinu. Proizvod je u obliku finog praha bijele boje ,formuliran tako da zadržava nepromjenjene karakteristike s vremenom. Primjena FLAVOUR SAVE ima efikasno antioksidativno djelovanje i osigurava očuvanje tipičnih aroma grožđa. Istovremno djelovanje sastavnih elemenata ovog proizvoda omogućuje postizanje sljedećih ciljeva: - očuvanje nepromjenjenih tipičnih aroma grožđa, - smanjenje redoks potencijala, - zaštita od promjena prouzrokovanih djelovanje mikroflore. Kod vina se koristi za preventivno tretiranje u prisustvu fenola podložnih oksidaciji. Kada se dodaje vinu FLAVOUR SAVE omogućuje bolje čuvanje proizvoda u vremenu zahvaljujući tome što osigurava postizanje oksido-reduktivne ravnoteže, idealne za očuvanje aroma, svježine, voćnih aroma i tipičnosti proizvoda. Pri upotrebi FLAVOUR SAVE-a treba se pridržavati zakonskih propisa. Upotreba Dodati FLAVOUR SAVE direktno u proizvod ili rastopiti potrebnu količinu preparata u jednom djelu vina kojeg treba tretirati u odnosu 1:10 izbjegavajući u najvećoj mogućoj mjeri dodir sa kisikom, a zatim dodati masu uz dobro mješanje. Kao sredstvo za stabilizaciju vina FLAVOUR SAVE treba dodavati vinu neposredno prije flaširanja. Doziranje Od 10 do 20 g/hl. Upozorenje: 10 g/hl FLAVOUR SAVE-a povećava sadržaj sumpordioksida za 40 mg/l i sadržaj L-askorbinske kiseline za oko 7 mg/l (granična vrjednost za upotrebu suglasno zakonskoj normativi EU iznosi 150 mg/l). U slučaju voćnih sokova i drugih proizvoda treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mestu. Pažljivo zatvoriti proizvod nakon upotrebe kako bi se izbjeglo smanjenje sumpordioksida. Kategorija opasnosti Xi – IRITIRAJUĆI.
    Detalji
  • Rasprodano
    • Pakiranje od 100 komada trakica.
    • Za kontrolu kiselosti raspona od 0 do 14 pH.
    Detalji
  • Rasprodano

    Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.

    • Unutarnji promijer: 60 mm
    • Vanjski promijer: 70,6 mm
    • Cijena po metru.
    • Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
    • Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
    • Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
     
    Detalji
  • BAYANUS PC Selekcioniranii kvasac za primjenu u enologiji sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijadi po gramu proizvoda). Karakteristike BAYANUS PC je soj Saccharomyces bayanus posebno otporan na nepovoljne uvijete kao što su alkohol, sumpordioksid, pH vrijednosti i niske temperature. U slučaju naknadnih fermentacija (refermentacija), u proizvodnji pjenušavih i šampanjskih vina BAYANUS PC pokazuje najbolja svoja svojstva, dajući proizvodu svježinu i finoću. Primjena Zbog svojih svojstava BAYANUS PC se preporučuje za proizvodnju pjenušavih i šampanjskih vina, a pored toga posebno za vina kod kojih je došlo do zastoja fermentacije. Pri upotrebi BAYANUS PC-a stvaranje pjene je uredno i konstantno sve do potpune razgradnje šećera. Osim toga, također može biti interesantna njegova primjena u primarnoj fermentaciji bijelih, roze i crnih vina kada se žele dovesti do posebnog izražaja aromatična svojstva proizvoda. Uputstva za upotrebu Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature). Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL). Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati. Doziranje 10-20 g/hl za fermentaciju mošta od bijelog grožđa; 10-25 g/hl za vinifikaciju crnih vina; 30-50 g/hl u slučaju zastoja fermentacije; 15-30 g/hl u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije). Pakiranje Proizvod je pakiran pod vakuumom u višeslojne vrećice od 100 g i 500 g. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja. Kategorija opasnosti Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
    Odaberi opcije Detalji
  • IDAI ENGORDE

    16.99 
    IDAI ENGORDE Gnojivo sa visokom količinom fosfora i kalija, za rast i bolju kvalitetu plodova. Prednosti primjene:
    • omogućava brzo usvajanje u list pri visokim (ljetnim) temperaturama zraka
    • važan izvor fosfora za ekološku poljoprivrednu proizvodnju
    • potiče dobar razvoj plodova
    Sastav gnojiva:
    • fosfor ( P2O5) 5,0 %
    • kalij (K2O) 3,6 %
    • pH 1% otopine 6,0
    Doza primijene: 2-4 l/ha    
    Dodaj u košaricu Detalji
  • BONSAI MASLINA

    14.00 
    Sadnice masline od 2 godine. Slika je simbolična i nemora nužno odgovarati izgledu proizvoda.  
    Dodaj u košaricu Detalji
  • CX COLD GEL Prehrambena želatina sa velikim površinskim električnim nabojem Sastav Želatina životinjskog porijekla izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX COLD GEL je granulat slamnatožute boje bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX COLD GEL se odlikuje velikim površinskim električnim nabojem i malom sposobnošću taloženja tanina. Ova želatina je pogodna za tretiranje vina sa malim sadržajem tanina, kod kojih je glavni cilj povećanje bistroće i filtrabilnosti. Osim toga CX COLD GEL omogućuje smanjenje opasnosti od sirkolaže. Primjena CX COLD GEL pogodan je za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova kada se želi postići dobra bistroća uz neznatno uklanjanje tanina. CX COLD GEL poželjno je koristiti u kombinaciji sa bentonitom ili silicij-dioksid sol-om; podrazumijeva se da veliki površinski naboj omogućuje smanjenje kolicine želatina koji se koristi za bistrenje u kombinaciji sa silicij-dioksid. Pri upotrebi CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX COLD GEL u najmanje 10 djelova tople vode (40-50°C) dok se ne dobije ujednačena otopina, a zatim razblažiti hladnom vodom. Ovako pripremljena otopina se nemože čuvati, već se mora upotrjebiti u toku istog dana; veća stabilnost otopine može se osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijevog metabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX COLD GEL. Pakiranje: 500g Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • CX VINSKA KISELINA

    4.00 14.90 
    • Vinska kiselina za prehrambenu industriju.
    Odaberi opcije Detalji
  • Dodaj u košaricu Detalji
    • CX ANTIBRET je bistrilo koji ima učinak smanjenja populacije neželjenih mikroorganizama (Brettanomyces) te, ima visoku snagu na stabiliziranje fenolnih tvari.
    • Doza primijene: 5 – 10 g/hl
    • Pakiranje: 500g
    Dodaj u košaricu Detalji

Naslov

Go to Top