Opis

CX KALIJ SORBAT

Granulirani kalij-sorbat fungicidnog dijelovanja.

Sastav
Čisti granulirani kalij-sorbat (E202).

Karakteristike

CX KALIJ SORBAT je proizvod koji može osigurati biološku stabilnost vina, zahvaljujući njegovom fungicidnom učinku.

Visoki stupanj čistoće osigurava odsutnost neželjenih mirisa tipičnih za sirovinu. Nalazi se u obliku granula, i stoga ograničava stvaranje prašine.


Primjena

CX KALIJ SORBAT vrši učinkovitu biološku stabilizaciju vina, osobito u slučajevima gdje tehnologije nisu dovoljno učinkovite u biološkoj stabilnosti proizvoda.

CX KALIJ SORBAT dobra je zaštita od vinskog cvijeta.

Upotreba CX KALIJ SORBAT je preporučljiva za vina koja sadrže ostatke šećera, stoga spriječava neželjenu ponovnu fermentaciju u boci.

Da biste koristili CX KALIJ SORBAT, pridržavajte se važećih zakona o vinu.


Upotreba

CX KALIJ SORBAT jako je topljiv, u usporedbi sa sorbinskom kiselinom, pa se dodaje direktno u masu kojom vršimo pretok neposredno prije punjenja.

Doziranje: do 27 g/hl


Upozorenje:
 27 g/hl CX KALIJ SORBAT-a povećava približno 200 mg/l sorbatnu kiselinu. Upotrebu zadržati u okvirima zakona o vinu.

Pakiranje: 250g , 1kg


Čuvanje

Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti proizvod nakon upotrebe.

Kategorija opasnosti
Xi – IRITIRAJUĆI.