CLARISTAR®
Tekuće manoproteine koje poboljšavaju organoleptičke osobine i aromu vina sa učinkom stabilizacije
Sastav
Smjesa tekućih manoproteine visoke čistoće sa višim učinkom stabilizacije
Karakteristike
CLARISTAR® je specifična smjesa manoproteina dobivena jedinstvenim biotehnološkim procesom odvajanja sa visokim indeksom stabilnosti na tartarate, time ima i ućinak na stabilizaciji vina.
Pogodan za stabilizaciju mirnih bijelih i roze vina, a pokazalo se da jednako takav ućinak ima i na crvenim vinima.
CLARISTAR® pospješuje i održava senzornu kvalitetu vina djelujući na volumen, strukturu i aromatsku ravnotežu ućinkom manoproteina na stabilnost koloida.
CLARISTAR®
- održava prirodnu svježinu vina
- intenzivira aromatski profil
- povećava volumen vina i osijećaj zaokruženosti na nepcu
- produžuje ukupni vijek postojanosti vina
Primjena
CLARISTAR® je pogodan zaukupno poboljšanje senzornih karakteristika vina kao što je osjećaj mekoće i zaokruženosti vina na nepcu.
Primjenjuje se kod vina za afinaciju prije punjenja, idealna su odležana vina u tanku ili drvu od 6 mjeseci nadalje.
Prije upotrebe CLARISTAR®-a vina moraju biti proteinski stabilna.
Idealna poroznost filtracije vina tretiranog sa CLARISTAR® je 1.2µm i manje.
Preporuča se tretirano vino CLARISTAR® flaširati u što kraćem roku.
Upotreba
CLARISTAR® direktno se dodaje masi za tretiranje uz dobro homogeniziranje. Nakon otvaranja proizvoda upotrijebiti ga u roku 15 dana i skladištiti na temperaturi do 10ºC ili ga zalediti (samo jednom) i držati ga u zamrzivaču.
Sadrži sulfite, 100ml/hl CLARISTAR® oslobađa 1,5 mg/l SO2
Doziranje
- 80-100 ml/hl za bijela i roze vina
- 70-90 ml/hl za crvena vina
Čuvanje
Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Kategorija opasnosti
Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
Pakiranje: 2.5L
Težina | 2.5 kg |
---|
Svi su proizvodi odmah dostupni
Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode
Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji