- Napon: 220V
- Snaga: 650W
- Težina: 35kg
- Dimenzije: 48x35x65 cm
- Radna temp.: 90ºC
- Kapacitet spremnika: 2.5 kg
- Veličina boca: 0.75l - 5l, promjera min.70mm do max.140mm
- Sa ventilatorom za hlađenje voska na boci
-
V ACTIV Hrana za kvasce Sastav
- amonij-sulfat 55%
- dvobazni amonij-fosfat 33%
- filtracijsko sredstvo 11,8%,
- tiamina 0,2%.
-
RAPIDASE® EXPRESSION AROM Enzim koji brzo i efikasno izvlaći arome iz pokožice bobice grožđa kod bijelih sorti. Rapidase® Expression Aroma dopušta ciljanu ekstrakciju aromatskih prekursora, poput tiola, terpena i norizoprenoida, sadržanih u pokožici bobice grožđa bez istodobnog ekstrahiranja neželjenih spojeva, poput polifenola. Doza primijene:
- 3 g na 100 kg za temperaturu između 8 ° C i 10 ° C za najviše 3 sata maceracije
- 2,5 g na 100 kg za maceraciju od 3 do 6 sati na temperaturi iznad 10 ° C
- 2 g na 100 kg za maceraciju na temperaturi iznad 10 ° C tijekom 6 sati
-
RasprodanoRAPIDASE® CLEAR Brzo i efikasno bistrenje mošta. Doza primijene: 1 - 4 g/hl Upotreba: Dodati u mošt nakon prešanja radi bržeg i učinkovitog bistrenja. Otopiti 1:10 sa vodom, dobro promiješati, te dodati moštu.
-
RAPIDASE® EXTRA FRUIT Za brzu ekstrakcija aromatskih perkursora iz crnog grožđa. Rapidase® Extra Fruit omogućuje ciljano ekstrakciju voćnih aromatičnih prekursora iz pokožice crnog grožđa, omogućuje i smanjenje trajanja i temperature same maceracije, kojom se sprečavaju oksidativni spojevi u dugim maceracijama sa mješanjem klobuka. Doza primijene:
- 2 g na 100 kg grožđa u maceraciji
- 2,5 g na 100 kg grožđa za kratke maceracije do 3 dana
- 3 g na 100 kg grožđa za maceracije na niskoj temeraturi od 8 °C do 12 °C
-
RAPIDASE® BATONNAGE Enzim koji omogućava dobijanje punijih i uravnoteženih vina na odležavanju. Enzim za afinaciju koji rano oslobađa molekule koje daju mekoću vinu. Rapidase® Batonnage je mikrogranularni pektolitički ß-glukanazni enzimatski pripravak koji poboljšava oslobađanje manoproteina i drugih korisnih koloida sadržanih u stanicama kvasaca, prirodno prisutnih u plemenitom talogu vina. Tim procesom omogućuje se dobivanje vina okusa punoće tijela i ravnoteže aroma. Doza primijene:
- 2 g/hl na bijelom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
- 2,5 g/hl na crvenom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
- Značajno se povećava efekt batonnage-a dodavanjem stijenki kvasaca 10 - 20 g/hl Extraferm®
-
Rapidase Revelation Aroma Enzim za brzo i učinkovitu ekstrakciju sortnih aroma grožđa. Rapidase Revelation Aroma omogućuje bolje oslobađanje aromatičnih prekursora sadržanih u crnom i bijelom grožđu, za dobivanje vina s intenzivnim sortnim aromama i složenom strukturom. Enzim za ekstrakcija tipičnih aromatskih perkursora sorte za dobivanje kompleksnog i intenzivnog bouquet u bijelom i crnom vinu. Doza primijene u maceraciji:
- 2 g na 100 kg bijelog mošta/masulja
- 3 g na 100 kg crnog mošta/masulja
- 1 g/hl za bijela vina iznad 12 °C
- 1,5 g/hl za bijela vina ispod 12 °C
- 2 g/hl za crvena vina iznad 12 °C
- 2,5 g/hl za crvena vina ispod 12 °C
-
BAYANUS PC Selekcioniranii kvasac za primjenu u enologiji sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijadi po gramu proizvoda). Karakteristike BAYANUS PC je soj Saccharomyces bayanus posebno otporan na nepovoljne uvijete kao što su alkohol, sumpordioksid, pH vrijednosti i niske temperature. U slučaju naknadnih fermentacija (refermentacija), u proizvodnji pjenušavih i šampanjskih vina BAYANUS PC pokazuje najbolja svoja svojstva, dajući proizvodu svježinu i finoću. Primjena Zbog svojih svojstava BAYANUS PC se preporučuje za proizvodnju pjenušavih i šampanjskih vina, a pored toga posebno za vina kod kojih je došlo do zastoja fermentacije. Pri upotrebi BAYANUS PC-a stvaranje pjene je uredno i konstantno sve do potpune razgradnje šećera. Osim toga, također može biti interesantna njegova primjena u primarnoj fermentaciji bijelih, roze i crnih vina kada se žele dovesti do posebnog izražaja aromatična svojstva proizvoda. Uputstva za upotrebu Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature). Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL). Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati. Doziranje 10-20 g/hl za fermentaciju mošta od bijelog grožđa; 10-25 g/hl za vinifikaciju crnih vina; 30-50 g/hl u slučaju zastoja fermentacije; 15-30 g/hl u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije). Pakiranje Proizvod je pakiran pod vakuumom u višeslojne vrećice od 100 g i 500 g. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja. Kategorija opasnosti Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
-
Fermivin XL Voćna i mekana crvena i rose vina. Izražava ravnotežu aroma crvenog voća na crvenim vinima i bobičastog voća na rose vinima. Dobro apsorbira tvrde tanine te smanjuje taničnost vina. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Teran, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Dobrinčić, Refošk, Grenache, Blatina, Zinfandel, Zweigelt Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100g, 500g
-
Fermivin VR5 Vrhunska crvena odležana vina. Pospješuje visoku ekstrakciju polifenola i pogoduje stabilizaciji boje. Vino voćnih aroma crvenog voća sa višom strukturom. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Plavac mali, Merlot, Syrah, Borgonja, Frankovka, Gamay, Blatina, Temperatura fermentacije: 18º - 32ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin E 73 Crvena sviježa voćna vina. Kvasac pogodan za niske temperature fermentacije koji pospješuje značajnu proizvodnju estera. Aromatskih karakteristika svježeg bobičastog i koštuničavog voća. Pogodan za sorte: Cabernet Franc, Pinot Noir, Refošk, Borgonja, Frankovka, Gamay, Syrah, Zinfandel, Zweigelt, Vranac, Hrvatica, Plavina Temperatura fermentacije: 10º - 28ºC Tolerancija na alkohol: 15%vol. Doza: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin PF6 Voćna i elegantna crvena vina (Pinot crni) Vino izraženih voćnih aroma, nježnih začinskih nota i mekanih tanina. Kvasac pogoduje visokoj proizvodnji polisaharida i oslobađanje aromatskih spojeva C13. Pogodan za sorte: Pinot Noir, Borgonja, Frankovka, Gamay, Portugizac, Cabernet Franc Temperatura fermentacije: 12º - 24ºC Tolerancija na alkohol: do 14%vol. Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
RasprodanoFermivin A33 Crvena kompleksna vina sa izraženom strukturom (Teran,Cabernet Sauvignon) Aromatska ravnoteža voćnih aroma, čokolade uz povećanje sadržaja polifenola. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Babić, Trnjak, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Sangiovese, Temperatura fermentacije: 22º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin MT48
Crvena vina cvijetno voćnih aroma začinskih nota.
Vino voćnih aroma crvenog voća (šljiva) i cvijetnih aroma zaokruženo sa začinskim notama.
Kvasac koji pospješuje značajnu proizvodnju glicerina.
Pogodan za sorte: Teran, Refošk, Syrah, Merlot, Primitivo, Crljenak, Plavac mali, Dingač, Babić, Dobričić, Trnjak, Barbera, Vranac
Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC
Tolerancija na alkohol: do 15%vol.
Doza primijene: 20 - 25 g/hl
Pakiranje: 100 g, 500g