-
RasprodanoFermivin A33 Crvena kompleksna vina sa izraženom strukturom (Teran,Cabernet Sauvignon) Aromatska ravnoteža voćnih aroma, čokolade uz povećanje sadržaja polifenola. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Babić, Trnjak, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Sangiovese, Temperatura fermentacije: 22º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100 g, 500g
-
Organsko gnojivo OLIVO BIO Certificiran za ekološku proizvodnju NP 4.4 + 2 K₂O + 0,05 B + 25 C (30% org. tvari) + 6 CaO + 0,8 MgO+ 3 SO₃ + 6 HUMUSNE I FULVINSKE KISELINE
- Asimilacija dušika, fosfora u kratkom vremenskom razdoblju
- Obogačen B (borom)
- Povećava zalihu hranjivih tvari i spriječava njihovo ispiranje
- Doprinosi razvoju mikroorganizama tla
- Pospješuje mikrobiološku aktivnost koja pogodno utječe na rad korjenovog sustava
- Proizveden od goveđeg stajnjaka i fermentiran na prirodan način
• Bogat humusnim kiselinama i aminokiselinama
Idealan za gnojidbu maslina u ekološkoj proizvodnji
Pakiranje u vrećama od 25kg. Cijena na upit. Tel. 052/ 449-173 e-mail: info@vinoartis.hr AGRIFUMAX® asortiman proizvoda je na tržištu već više od 30 godina, a uključuje gnojiva za svaku vrstu tla i kod najrazličitijih kulturnih potreba tradicionalne poljoprivrede te u ekološkoj poljoprivredi. Zahvaljujući visokoj fleksibilnosti u tehnološkom procesu proizvodnje mogu ostvariti ciljane formulacije, čak i za male količine da zadovolje specifične agronomske zahtjeve poljoprivrednika. Kvaliteta AGRIFUMAX® proizvoda je zajamčena proizvodnim procesom hladne fermentacije sirovog organskog gnojiva koja omogućava gotovo nepromijenjene kemijske karakteristike svake komponente u korist gotovog proizvoda visoke agronomske vrijednosti. Proizvodi dolaze u obliku peleta malog promjera (max 4 mm) i niske vlažnosti gotovih proizvoda, koji omogućavaju laku i brzu distribuciju i asimilaciju gnojiva bogatih mineralima za upotrebu u poljoprivrednim kulturama. -
RasprodanoTital Tekuće gnojivo sa posebnim elementom titanom (Ti) TITAL je posebno formulirano tekuće gnojivo, na bazi otopine Mg-sulfata sa dodatkom posebnog elementa titana (Ti). Zbog dodatka posebnog elementa titana (Ti), gnojivo TITAL se posebno preporuča za bolju cvatnju i oplodnju svih poljoprivrednih kultura, posebice masline, vinove loze, rajčice, krastavaca i ostalih kultura. Posebna fiziološka uloga titana (Ti) uočljiva je na boljem usvajanju svih hranivih elemenata u folijarnoj gnojidbi ali isto tako i kroz sustav fertirigacije. Prednosti primjene gnojiva TITAL sa titanom (1,35% TiO2):
- Brza adsorpcija hraniva i translokacija u sve dijelove biljke
- Povećava klijavost polena u svim lošim klimatskim uvjetima tijekom cvatnje te direktno utječe na oplodnju
- Potiče sintezu fiziološki važnih enzima
- Povećava otpornost biljke na stresne uvjete (niska temperatura, suša, visoka temperatura)
- Pravilan rast i razvoj plodova
- Poboljšava usvajanje i metabolizam kalcija (Ca) u plodovima
- Magnezij (MgO)…………………….. 5,0% w/w
- Sumpor (SO3)……………………… 10,0% w/w
- Titan (TiO2)………………………… 1,35% w/w
- Drvenaste kulture (vinova loza, maslina, jabuka i dr.) …… 1,0 lit./ha (100/100 lit. vode), 2-3 tretmana tijekom vegetacije (cvatnja, razvoj plodova, dozrijevanje)
- Povrtne kulture……….. 0,2-0,5 lit./ha (20-50 mL/100 lit. vode), više puta tijekom vegetacije
- Ostale kulture…………. 20-50 mL/100 lit. vode, primjeniti po potrebi
- Kod mješanja sa ostalim zaštitnim sredstvima potrebno je napraviti test kompatibilnosti prije primjene
-
RasprodanoUravnoteženi proizvod sa antioksidativnim djelovanjem Sastav Kalijmetabisulfit (E 224) 65%, L-askorbinska kiselina (E 300) 35%. Karakteristike FLAVOUR SAVE je uravnoteženi složeni proizvod koji omogućuje da se očuvaju nepromjenjene specifične arome grožđa i da se spriječi oksidacija obojenih i aromatičnih tvari u moštu, vočnim sokovima i vinu. Askorbinska kiselina i sumpordioksid koje sadrži FLAVOUR SAVE doprinose reguliranju pH vrijednosti vina time što osiguravaju trajnu reduktivnu sredinu. Proizvod je u obliku finog praha bijele boje ,formuliran tako da zadržava nepromjenjene karakteristike s vremenom. Primjena FLAVOUR SAVE ima efikasno antioksidativno djelovanje i osigurava očuvanje tipičnih aroma grožđa. Istovremno djelovanje sastavnih elemenata ovog proizvoda omogućuje postizanje sljedećih ciljeva: - očuvanje nepromjenjenih tipičnih aroma grožđa, - smanjenje redoks potencijala, - zaštita od promjena prouzrokovanih djelovanje mikroflore. Kod vina se koristi za preventivno tretiranje u prisustvu fenola podložnih oksidaciji. Kada se dodaje vinu FLAVOUR SAVE omogućuje bolje čuvanje proizvoda u vremenu zahvaljujući tome što osigurava postizanje oksido-reduktivne ravnoteže, idealne za očuvanje aroma, svježine, voćnih aroma i tipičnosti proizvoda. Pri upotrebi FLAVOUR SAVE-a treba se pridržavati zakonskih propisa. Upotreba Dodati FLAVOUR SAVE direktno u proizvod ili rastopiti potrebnu količinu preparata u jednom djelu vina kojeg treba tretirati u odnosu 1:10 izbjegavajući u najvećoj mogućoj mjeri dodir sa kisikom, a zatim dodati masu uz dobro mješanje. Kao sredstvo za stabilizaciju vina FLAVOUR SAVE treba dodavati vinu neposredno prije flaširanja. Doziranje Od 10 do 20 g/hl. Upozorenje: 10 g/hl FLAVOUR SAVE-a povećava sadržaj sumpordioksida za 40 mg/l i sadržaj L-askorbinske kiseline za oko 7 mg/l (granična vrjednost za upotrebu suglasno zakonskoj normativi EU iznosi 150 mg/l). U slučaju voćnih sokova i drugih proizvoda treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mestu. Pažljivo zatvoriti proizvod nakon upotrebe kako bi se izbjeglo smanjenje sumpordioksida. Kategorija opasnosti Xi – IRITIRAJUĆI.
-
Kvalitetna izrada-ergonomski model Pouzdane: udobne za rad, lagane, čvrsta ručka izrađena od kovanog aluminija. Nož i protunož izrađeni od kaljenog čelika osiguravaju čist i precizan rez. Svi dijelovi zamjenjivi. Djelotvorne: lagano i dugoročno podešavanje reza. Ergonomske: zaštita ruku pomoću gumenog ublaživača udarca i ne kližuće presvlake, okretna ručka Maksimalna debljina reza: 3,0 cm Težina: 310 g Dužina: 270 mm
-
CARBO ECO POTASI K (kalij)
Kalij (K) ima važnu ulogu u povećanju kvalitete plodova poljoprivrednih plodova. Povećava se količina suhe tvari (škroba) u plodovima krumpira, jabuke. Postiže se bolje bojanje plodova jabuke i crnih sorata vinove loze. I veća količina ulja u plodovima masline. Stoga kalij (K) ima važnu ulogu u gnojidbi i redovno se primjenjuje u gnojidbi u završnim fazama gnojidbe svih poljoprivrednih kultura. Gnojivo je proizvedeno sukladno EZ normama 2018/848 (Eco certifikat) te se može koristiti u EKOLOŠKOJ poljoprivrednoj proizvodnji.Osnovne prednosti primjene gnojiva Carbo Eco Potasi K (kalij)
CARBO ECO POTASI K je novo gnojivo na tržištu Hrvatske, u kojem se kalij nalazi u organskom kompleksu sa polikarboksilnim kiselinama niske molekularne mase. Glavna prednost tekućih gnojiva na bazi polikarboksilnih kiselina su:- BRZO USVAJANJE kod visokih temperatura zraka i niske vlažnosti
- POSEBNO VAŽNO KOD FOLIJARNE GNOJIDBE TIJEKOM LJETNIH MJESECI
- Dobra kompatibilnost sa ostalim preparatima zbog povoljne pH vrijednosti (pH=7,0)
- Ne sadrži dušik (N) – nije gnojivo na bazi kalij-nitrata
- Povećava količinu ulja u plodovima masline
- Povećava količinu sladora u grožđu
- Bolja kvaliteta plodova voćarskih i povrtnih kultura
- EKOLOŠKO gnojivo – sukladan za primjenu u ekološkoj poljoprivredi prema novoj EZ normi za primjenu u ekološkoj poljoprivredi 2018/848
Doza primjene gnojiva
- Folijarna primjena (doza za 1 ha) 2,0-5,0 lit/ha
- Folijarna primjena (doza za 100 lit. vode) 200-500 mL/100 lit. vode
- U tlo (fertirigacija) 10-20 lit/ha
- Kalij (K2O),……………………………….... 20,0% m/m (25,0% m/v - količina kalija u 1 lit gnojiva)
- pH………………………………………………… 7,0
- Gustoća..................................................1,25 kg/lit