• Hidropreša namijenjena za prešanje grožđa i voća pomoću pritiska vode iz vodovoda. Kapacitet preše 160 litara. Dimenzija preše: 900x900x1300 mm Dimenzija cilindra: 540x700 mm Pritisak: 3 bar Težina: 70 kg Proizvedena od inox AISI 304. Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke Cjena na upit. Pogledaj pdf
    Detalji
    • Volumen: 1000 litara
    • Cisterna se prodaje kao rabljena.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Rasprodano
    • Volumen: 400 litara
    • Promijer: Ø 637
    • Visina H: 1515 mm
    • Visina H1: 1235 mm
    • Visina H2: 280 mm
    • Ventil V1: 3/8
    • Ventil V2: 1/2
    • Ventil V3: 3/4
      Osnovna oprema:
    • prašinski poklopac
    • - plutajući poklopac
    • probna pipa
    • pipa na čistom ispustu
    • ventil na totalnom ispustu
    • podnica konusna ekscentrična
    •  materijal AISI304
    • kružno polirano
    •  armatura inox
    Detalji
  • Rasprodano
    • Volumen: 200 litara
    • Promijer: Ø 510
    • Visina H: 1300 mm
    • Visina H1: 1000 mm
    • Visina H2: 300 mm
    • Ventil V1: 1/2
      Osnovna oprema:
    • gornja vrata: 200 mm
    • pipa na čistom ispustu
    •  materijal AISI304
    • kružno polirano
    •  armatura inox
    Detalji
    • Volumen: 320 litara
    • Promijer: Ø 637
    • Visina H: 1300 mm
    • Visina H1: 1000 mm
    • Visina H2: 300 mm
    • Ventil V1: 1/2
    • Ventil V2: 3/4
    Osnovna oprema:
    • gornja vrata: 200 mm
    • pipa na čistom ispustu
    •  ventil na totalnom ispustu
    • podnica konusna ekcentrična
    •  materijal AISI304
    •  kružno polirano
    •  armatura inox
    Dodatna oprema:
    • zasun za med
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Rasprodano
    • Volumen: 400 litara
    • Promijer: Ø 637
    • Visina H: 1550 mm
    • Visina H1: 1250 mm
    • Visina H2: 300 mm
    • Ventil V1: 1/2
    • Ventil V2: 3/4
    Osnovna oprema:
    • gornja vrata: 200 mm
    •  pipa na čistom ispustu
    • ventil na totalnom ispustu
    • podnica konusna ekcentrična
    • materijal AISI304
    •  kružno polirano
    •  armatura inox
    Dodatna oprema:
    •  zasun za med
    Detalji
  • Rasprodano
    • Volumen: 520 litara
    • Promijer: Ø 730
    • Visina H: 1550 mm
    • Visina H1: 1250 mm
    • Visina H2: 300 mm
    • Ventil V1: 1/2
    • Ventil V2: 3/4
    Osnovna oprema:
    • gornja vrata: 200 mm
    • pipa na čistom ispustu
    • ventil na totalnom ispustu
    • podnica konusna ekcentrična
    • materijal AISI304
    • kružno polirano
    • armatura inox
    Dodatna oprema:
    • zasun za med
    Detalji
    • Volumen: 620 litara
    • Promijer: Ø 797
    • Visina H: 1550 mm
    • Visina H1: 1250 mm
    • Visina H2: 300 mm
    • Ventil V1: 1/2
    • Ventil V2: 3/4
    Osnovna oprema
    • gornja vrata: 200 mm
    • pipa na čistom ispustu
    •  ventil na totalnom ispustu
    •  podnica konusna ekcentrična
    • materijal AISI304
    • kružno polirano
    •  armatura inox
    Dodatna oprema:
    •  zasun za med
    Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke Cijena na upit.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Flotacijom dolazimo do brzog bistrenje mošta gdje se uklanjaju polifenoli i time omogučavamo pokretanje čiste fermentacije. Proizveden od inoxa AISI 304. Tehnički podaci:
    • snaga:      4,0 kW
    • napon:     400V 50Hz
    • težina:      71 kg
    • dimenzije:  1100x515x985 mm
    • nosač s kotačima
    • kapacitet : max. 120 hl/h
    • pritisak:    max 5 bar
    • potrošnja dušika: 5-15 l/min
    • priključak: 50mm
    Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke Cijena na upit. Pogledaj pdf
    Detalji
  • Flotacijom dolazimo do brzog bistrenje mošta gdje se uklanjaju polifenoli i time omogučavamo pokretanje čiste fermentacije. Proizveden od inoxa AISI 304. Tehnički podaci:
    • snaga:      7,5 kW
    • napon:     400V 50Hz
    • težina:      105 kg
    • dimenzije:  1200x530x985 mm
    • nosač s kotačima
    • kapacitet : max. 220 hl/h
    • pritisak:    max 5 bar
    • potrošnja dušika: 5-25 l/min
    • priključak: 50mm
    • mikro-metrični ventil
    Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke Cijena na upit. Pogledaj pdf
    Detalji
  • Pogodna za punjenje BAG –a od 3 -5- 10 -20 litara sa tekućinama maksimalne viskoznosti od 300cps (centipois). Punilica im multifunkcijski display , KIT za pranje sa vanjskom cijevi za spajanje sa punilicom. • Konstrukcija je montirana na 4 kotača • Multifunkcionalni display • Radna podloga sa valjcima • Podtlačni venturi ventil • Injekcija dušika na kraju punjenja • Elektronski brojač litara • Ulaz garola 40 TEHNIČKI PODACI Maksimalan kapacitet: 54hl Napon 220 V monofazna Tlak zraka: 6 bara Potrošnja zraka: 0,25 mc/h Tlak dušika: 0,5 bara Potrošnja dušika: 0,2 mc/h Cjena na upit. Video rada punilice.
    Detalji
  • Staklena čaša ITALESSE BORA MEDIUM za vino proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom.Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja.Idealna je za degustaciji vrhunskih vina i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
    • Volumen: 390 ml
    • Visina: 210 mm
    • Širina: 84 mm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    Dodaj u košaricu Detalji
  • ITALESS Bora Large Staklena čaša za vino proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih vina i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.   Volumen: 500 ml Visina: 223 mm Širina: 89 mm Boja: prozirna Materijal: staklo Pakiranje: 6 kom
    • Boja: prozirna
    • Materijal: staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Go Go kristalna čaša za extra dijevičanska maslinova ulja Kristalna čaša proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji extra dijevičanskih maslinovih ulja i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Izdvaja se po donjem dijelu čaše koji je udubljen volumena od 40 ml i predstavlja dozu uzorka za degustaciju.
    • Volumen: 320 ml
    • Visina: 87 mm
    • Širina: 90 mm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: kristalno staklo
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Polikarbonatna (Tritan™) čaša idealna za profesionalnu degustaciju vina. Namijenjena za degustacije na otvorenom (plaže, bazeni, vrtovi). Čaša je iznimono čistih linija i vjerno odaje dojam stakla. Takav izgled omogučava tehnika puhanja kojim se dobiva tanka stijenka plastične čaše te, čvrstoća i ugodan osijećaj pri dodiru.
    • Volumen: 470 ml
    • Visina: 215 mm
    • Širina: 89 mm
    • Boja: prozirna
    • Materijal: polikarbonat (Tritan™)
    • Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
    • Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6  čaša
    Odaberi opcije Detalji
  • Vrečica B sa BOČNO postavljenom pipom VITOP za bag in box

    Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.

    • Volumen: 3 litre
    • Dužina: 315mm
    • Širina: 245mm
    • Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 75mm
    • Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 75mm
    • Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
    • Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Rasprodano
    Vrečica B sa bočno (desno) postavljenom pipom VITOP za bag in box

    Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.

    • Volumen: 5 litara
    • Dužina: 375mm
    • Širina: 245mm
    • Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 75mm
    • Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 75mm

    Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.

    Detalji
  • Akcija!
    Vrečica C sa CENTRALNO postavljenom pipom VITOP za bag in box

    Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.

    • Volumen: 5 litara
    • Dužina: 375mm
    • Širina: 245mm
    • Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 157mm
    • Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 50mm
    • Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
    • Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Vrečica C sa CENTRALNO postavljenom pipom VITOP za bag in box

    Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.

    • Volumen: 10 litara
    • Dužina: 510mm
    • Širina: 370mm
    • Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 185mm
    • Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 50mm
    • Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
    • Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Vrečica C sa CENTRALNO postavljenom pipom VITOP za bag in box

    Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.

    • Volumen: 20 litara
    • Dužina: 630mm
    • Širina: 510mm
    • Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 255mm
    • Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 50mm
    • Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
    • Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
     
    Dodaj u košaricu Detalji
    • Unutarnji promijer: 40 mm
    • Vanjski promijer: 49 mm
    • Cijena po metru.

    FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shockPogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.

    • Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
    • Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
    • Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock. Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.

    • Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
    • Unutarnji promijer: 50 mm
    • Vanjski promijer: 59,6 mm
    • Cijena po metru.
    • Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
    • Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.

    • Unutarnji promijer: 60 mm
    • Vanjski promijer: 70,6 mm
    • Cijena po metru.
    • Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
    • Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
    • Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
     
    Dodaj u košaricu Detalji
    • Unutarnji promijer: 80 mm
    • Vanjski promijer: 94 mm
    • Cijena po metru.
    • FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock
    • Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.
    • Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.
    • Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
    • Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
    • Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Cijena je iskazana za jedan čep, minimalna narudžba je 100 komada.
    Dodaj u košaricu Detalji
  • Rasprodano
    Cijena je iskazana za jedan čep, minimalna narudžba je 100 komada.

    Sugherificio LTS je osnovan 1976. godine, a nalazi se u području  Franciacorta, strateško područje za sektor vina u Italiji.

    Tvrtka se specijalizirala za proizvodnju prirodnih pluto čepova, kako za vino tako i za segment pjenušaca. Zbog stalne kontrole svih faza proizvodnje, od uvoza sirovina do prodaje, L.T.S. je 2003. godine dodijeljen od strane. Europske komisije za pluto, certifikat za kvalitetu. Snaga tvrtke leži u pažljivom odabiru sirovina; iz tog razloga, nakon nekoliko studija na terenu L.T.S. je odabrao. Španjolsku i Portugal kao pordučja gdje se proizvodi najkvalitetnija sirovina za pluto čepove.

    Pogledaj pdf
    Detalji
  • Cijena je iskazana za jedan čep, minimalna narudžba je 100 komada.

    Sugherificio LTS je osnovan 1976. godine, a nalazi se u području  Franciacorta, strateško područje za sektor vina u Italiji.

    Tvrtka se specijalizirala za proizvodnju prirodnih pluto čepova, kako za vino tako i za segment pjenušaca.Zbog stalne kontrole svih faza proizvodnje, od uvoza sirovina do prodaje, L.T.S. je 2003. godine dodijeljen od strane. Europske komisije za pluto, certifikat za kvalitetu.  Snaga tvrtke leži u pažljivom odabiru sirovina; iz tog razloga, nakon nekoliko studija na terenu L.T.S. je odabrao Španjolsku i Portugal kao pordučja gdje se proizvodi najkvalitetnija sirovina za pluto čepove.

      Pogledaj pdf
    Dodaj u košaricu Detalji
    • Volumen: 3 litre
    • Visina: 456 mm
    • Širina gornja: 120 mm
    • Širina pri dnu: 119 mm
    • grlo unutarnje: 22 mm
    • grlo vanjsko: 43 mm
    • Težina: 3 kg
     
    Dodaj u košaricu Detalji
  •  
    • Volumen: 5 litara
    • Visina: 532 mm
    • Širina gornja: 145 mm
    • Širina pri dnu:142 mm
    • grlo unutarnje: 25 mm
    • grlo vanjsko: 46 mm
    • Težina: 3 kg
     
    Dodaj u košaricu Detalji
  • KAPICE PVC ZA BOCE

    0.03 6.00 
    Cijena je iskazana za jednu kapicu, a minimalna narudžba je 100 komada.
    Odaberi opcije Detalji
    • Točka taljenja je cca.80°C
    • Idealna radna temperatura 85°C do 95°C
    • Lako se skida i ne mrvi se.
    • Pakiranje: 1 kg
    Odaberi opcije Detalji
  • CIJENA NA UPIT Tel. 052/ 449-173 e-mail: info@vinoartis.hr  
    • Napon: 220V
    • Snaga: 200W
    • Radna temp.: 90ºC-100ºC
    • Kapacitet spremnika voska: 1.5kg
    • Ručna aplikacija gumenog voska na bocu (sa uranjanjem boce u spremnik aparata).
    Detalji
  • CIJENA NA UPIT Tel. 052/ 449-173 e-mail: info@vinoartis.hr
    • Napon: 220V
    • Snaga: 650W
    • Težina: 35kg
    • Dimenzije: 48x35x65 cm
    • Radna temp.: 90ºC
    • Kapacitet spremnika: 2.5 kg
    • Veličina boca: 0.75l - 5l, promjera min.70mm do max.140mm
    • Sa ventilatorom za hlađenje voska na boci
     
    Detalji
  • V ACTIV Hrana za kvasce Sastav
    • amonij-sulfat 55%
    • dvobazni amonij-fosfat 33%
    • filtracijsko sredstvo 11,8%,
    • tiamina 0,2%.
    Karakteristike Kompleksna formulacija koja sadrži dušik u obliku koji se lako asimilira (amonijski), fosfate i vitamin B1 (tiamin). Odnos između pojedinih komponenata je približno izračunat za postizanje optimalnih efekata na razvoj kvasaca. Tiamin prisutan u V ACTIV-u, kao faktor od primarnog značaja za rast i fermentacioni metabolizam kvasca, stvara odlične uvijete za razvoj blastomicetne flore, inducirajući kvasac na stvaranje ograničenih količina acetalaldehida i ketokiselina, zbog čega se u vinu održava veća frakcija aktivnog molekularnog sumpordioksida. Primjena V ACTIV je namjenjen primjeni kod mošta u fermentaciji gdje stvara uvijete povoljne za razvoj i razmnožavanje kvasaca, zahvaljujući tomu izbjegavaju se problematične fermentacije kakve mogu prouzrokovati nedostatke u sastavu i ugroziti kvalitet proizvoda. Amonijski dušik, koji predstavlja izvor dušika koji kvasac najlakše asimilira, tiamin i fosfati omogućuju korigiranje eventualnog nedostatka hranljivih materija u moštu koji može biti rezultat utjecaja faktora sredine (zemljišta), primjenjenih tehnoloških postupaka (isuviše intenzivno bistrenje) ili karakteristika sorte. V ACTIV se stoga posebno preporučuje za procese fermentacije mošta bistrenog primjenom postupaka bistrenja ili filtracije na kontroliranim temperaturama. Primjena V ACTIV-a se također preporučuje u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije) i zastoja fermentacije. Ustvari u takvim slučajevima razvoj kvasaca sprečavaju nepovoljni faktori, kao što su alkohol, sumpordioksid, nedostatak hranjivih tvari, prisustvo toksičnih tvari. Upotreba Pri upotrebi V ACTIV-a treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Otopiti V ACTIV u maloj količini vode,a zatim ga dodati proizvodu koji treba da fermentira. Doziranje Od 10 do 30 g/hl za mošt; od 10 do 20 g/hl u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije) i zastoja fermentacije. NAPOMENA: Količina od 30 g/hl V ACTIV-a znači dodavanje 60 mg/hl tiamina i 36 g/hl amonijskih soli (sulfata i fosfata). Pakiranje: 50g, 100g, 1kg Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja. Kategorija opasnosti Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
    Odaberi opcije Detalji
  • RAPIDASE® EXPRESSION AROM  Enzim koji brzo i efikasno izvlaći arome iz pokožice bobice grožđa kod bijelih sorti. Rapidase® Expression Aroma dopušta ciljanu ekstrakciju aromatskih prekursora, poput tiola, terpena i norizoprenoida, sadržanih u pokožici bobice grožđa bez istodobnog ekstrahiranja neželjenih spojeva, poput polifenola. Doza primijene:
    • 3 g na 100 kg za temperaturu između 8 ° C i 10 ° C za najviše 3 sata maceracije
    • 2,5 g na 100 kg za maceraciju od 3 do 6 sati na temperaturi iznad 10 ° C
    • 2 g na 100 kg za maceraciju na temperaturi iznad 10 ° C tijekom 6 sati
    Uoptreba: Otopiti 1/10 volumena prije dodavanja masi u maceraciji. Enzim je aktivan na temperaturi od 8 °C do 45 °C.  
    Odaberi opcije Detalji
  • Rasprodano
    RAPIDASE® CLEAR Brzo i efikasno bistrenje mošta. Doza primijene: 1 - 4 g/hl Upotreba: Dodati u mošt nakon prešanja radi bržeg i učinkovitog bistrenja. Otopiti 1:10 sa vodom, dobro promiješati, te dodati moštu.
    Detalji
  • RAPIDASE® EXTRA FRUIT Za brzu ekstrakcija aromatskih perkursora iz crnog grožđa. Rapidase® Extra Fruit omogućuje ciljano ekstrakciju voćnih aromatičnih prekursora iz pokožice crnog grožđa, omogućuje i smanjenje trajanja i temperature same maceracije, kojom se sprečavaju oksidativni spojevi u dugim maceracijama sa mješanjem klobuka. Doza primijene:
    • 2 g na 100 kg grožđa u maceraciji
    • 2,5 g na 100 kg grožđa za kratke maceracije do 3 dana
    • 3 g na 100 kg grožđa za maceracije na niskoj temeraturi od 8 °C do 12 °C
    Uoptreba: Otopiti 1/10 volumena prije dodavanja masi u maceraciji. Pakiranje: 100g
    Dodaj u košaricu Detalji
  • RAPIDASE® EXTRA COLOR  Enzim za ekstrakcija boje i polifenola u maceraciji. Doza primjene: 2 - 3g na 100kg grožđa. Pakiranje: 100g
    Odaberi opcije Detalji
  • Rasprodano
    RAPIDASE® BATONNAGE Enzim koji omogućava dobijanje punijih i uravnoteženih vina na odležavanju. Enzim za afinaciju koji rano oslobađa molekule koje daju mekoću vinu. Rapidase® Batonnage je mikrogranularni pektolitički ß-glukanazni enzimatski pripravak koji poboljšava oslobađanje manoproteina i drugih korisnih koloida sadržanih u stanicama kvasaca, prirodno prisutnih u plemenitom talogu vina. Tim procesom omogućuje se dobivanje vina okusa punoće tijela i ravnoteže aroma. Doza primijene:
    • 2 g/hl na bijelom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
    • 2,5 g/hl na crvenom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
    • Značajno se povećava efekt batonnage-a dodavanjem stijenki kvasaca 10 - 20 g/hl Extraferm®
    Upotreba: Otopiti 1/10 volumena prije dodavanja masi. Enzim je aktivan na temperaturi od 10 °C do 55 °C. Pakiranje: 100g
    Detalji
  • Rapidase Revelation Aroma Enzim za brzo i učinkovitu ekstrakciju sortnih aroma grožđa. Rapidase Revelation Aroma omogućuje bolje oslobađanje aromatičnih prekursora sadržanih u crnom i bijelom grožđu, za dobivanje vina s intenzivnim sortnim aromama i složenom strukturom. Enzim za ekstrakcija tipičnih aromatskih perkursora sorte za dobivanje kompleksnog i intenzivnog bouquet u bijelom i crnom vinu. Doza primijene u maceraciji:
    • 2 g na 100 kg bijelog mošta/masulja
    • 3 g na 100 kg crnog mošta/masulja
    Doza primijene kod vinifikacije vina za dodatan izražaj sortnih aroma:
    • 1 g/hl za bijela vina iznad 12 °C
    • 1,5 g/hl za bijela vina ispod 12 °C
    • 2 g/hl za crvena vina iznad 12 °C
    • 2,5 g/hl za crvena vina ispod 12 °C
    Upotreba: Otopiti 1/10 volumena prije dodavanja masi u maceraciji. Enzim je aktivan na temperaturi od 10 °C do 40 °C.  
    Odaberi opcije Detalji
  • BAYANUS PC Selekcioniranii kvasac za primjenu u enologiji sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijadi po gramu proizvoda). Karakteristike BAYANUS PC je soj Saccharomyces bayanus posebno otporan na nepovoljne uvijete kao što su alkohol, sumpordioksid, pH vrijednosti i niske temperature. U slučaju naknadnih fermentacija (refermentacija), u proizvodnji pjenušavih i šampanjskih vina BAYANUS PC pokazuje najbolja svoja svojstva, dajući proizvodu svježinu i finoću. Primjena Zbog svojih svojstava BAYANUS PC se preporučuje za proizvodnju pjenušavih i šampanjskih vina, a pored toga posebno za vina kod kojih je došlo do zastoja fermentacije. Pri upotrebi BAYANUS PC-a stvaranje pjene je uredno i konstantno sve do potpune razgradnje šećera. Osim toga, također može biti interesantna njegova primjena u primarnoj fermentaciji bijelih, roze i crnih vina kada se žele dovesti do posebnog izražaja aromatična svojstva proizvoda. Uputstva za upotrebu Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature). Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL). Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati. Doziranje 10-20 g/hl za fermentaciju mošta od bijelog grožđa; 10-25 g/hl za vinifikaciju crnih vina; 30-50 g/hl u slučaju zastoja fermentacije; 15-30 g/hl u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije). Pakiranje Proizvod je pakiran pod vakuumom u višeslojne vrećice od 100 g i 500 g. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja. Kategorija opasnosti Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
    Odaberi opcije Detalji
  • TI PREMIUM® SG

    11.28 103.99 
    Odaberi opcije Detalji
  • Rasprodano

    Premium® Tostato SG

    10.78 41.31 
    Detalji
  • Fermivin 7013   Izražava tipičnost sorte na crvenim vinima i idealan za bazu destilata. Pogodan za vina od voća. Temperatura fermentacije: 14º - 35ºC Tolerancija na alkohol: do 14,5%vol. Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 100g, 500g  
    Odaberi opcije Detalji
  • Fermivin XL   Voćna i mekana crvena i rose vina. Izražava ravnotežu aroma crvenog voća na crvenim vinima i bobičastog voća na rose vinima. Dobro apsorbira tvrde tanine te smanjuje taničnost vina. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Teran, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Dobrinčić, Refošk, Grenache, Blatina, Zinfandel, Zweigelt Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100g, 500g
    Odaberi opcije Detalji
  • Fermivin VR5 Vrhunska crvena odležana vina. Pospješuje visoku ekstrakciju polifenola i pogoduje stabilizaciji boje. Vino voćnih aroma crvenog voća sa višom strukturom. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Plavac mali, Merlot, Syrah, Borgonja, Frankovka, Gamay, Blatina, Temperatura fermentacije: 18º - 32ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
    Odaberi opcije Detalji
  • Fermivin E 73   Crvena sviježa voćna vina. Kvasac pogodan za niske temperature fermentacije koji pospješuje značajnu proizvodnju estera. Aromatskih karakteristika svježeg bobičastog i koštuničavog voća. Pogodan za sorte: Cabernet Franc, Pinot Noir, Refošk, Borgonja, Frankovka, Gamay, Syrah, Zinfandel, Zweigelt, Vranac, Hrvatica, Plavina Temperatura fermentacije: 10º - 28ºC Tolerancija na alkohol: 15%vol. Doza: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
    Odaberi opcije Detalji

Naslov

Go to Top