-
Staklena čaša za degustaciju Riserva 20 Idealna za degustaciju vina i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
- Volumen: 200 ml
- Visina: 155 mm
- Promjer : Ø 6,5 cm
- Boja: prozirna
- Materijal: staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Cijena je navedena za jednu 1 čašu, ali minimalna narudžba je prodajno pakiranje od 6 čaša.
-
Kalijevo gnojivo bez nitrata i sulfata; siguran učinak na akumulaciju šećera FINAL K je posebno formulirano gnojivo sa visokim sadržajem kalija u obliku kalij-helata (K-EDTA). Gnojivo ne sadrži kloride, sulfate niti nitrate, te se stoga koristi u završnim fazama vegetacije svih poljoprivrednih kultura. Zbog visokog sadržaja kalija, potiče stvaranje i akumulaciju ugljikohidrata (šećera) te time pozitivno utječe na kvalitetu plodova, naročito kod jabuka i vinove loze. Primjenom kod maslina potiče sintezu ulja, te posebno dobre rezultate pokazuje u folijarnoj gnojidbi maslinika bez natapanja. Zahvaljujući tehnološkim prednostima , gnojivo Final K uspiješno se primjenjuje u folijarnoj gnojidbi te u sustavima fertirigacije. Gnojivo je namjenjeno za primjenu na svim poljoprivrednim kulturama, od kojih se posebno ističu kulture koje zahtjevaju veće količine kalija; kao što su jabuka, rajčica, paprika, jagoda, vinova loza, maslina i dr. Prednosti gnojiva Final K:
- Visoki sadržaj kalija (kalij EDTA helat); 31,0% m/m (46,5% m/v) kalija; proizvod bez premca na tržištu
- Gnojivo ne sadrži nitrate te ne potiče razvoj vegetacije, odnosno lisne mase
- Gnojivo ne sadrži kloride te nema negativnog utjecaja na okus plodova nakon primjene gnojiva Final K
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Primjenjuje se u folijarnoj gnojidbi i u sustavima fertirigacije
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
- Posebno dobar učinak u gnojidbi plodovitog povrća (rajčica, parika), jagoda, lubenica, jabuke i vinove loze
- Primjenom kod maslina značajno podiže randman ulja u plodovima
- Dobra kompatibilnost sa zaštitnim sredstvima (organskim fungicidima, sredstvima na bazi sumpora, bakra i insekticidima)
- Vinova loza: 2-3 lit./ha u 3 tretmana; u fazi rasta bobice do faze šare
- Masline: 2-3 lit./ha u 1-2 tretmana tijekom ljetnog perioda, za bolju sintezu ulja
- Jabuka, kruška: 2-3 lit./ha u 5 tretmana tijekom faze rasta plodova
- Koštićavo voće: 2-3 lit./ha u 5 tretamna od faze otvrdnjavanja koštice u plodu
- Mandarine: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
- Ljeska: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
- Jagode: 2 lit./ha u 5-7 tretmana, u fazi završetka cvatnje do 15 dana prije berbe
- Šečerna repa: 10 lit./ha u fazi 15 listova
- Bundeva/buča: 2 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 2-3 tretmana u fazi razvoja plodova
- Lisnato povrće (salata, endivija, špinat): 3,0 lit./ha 4-5 tretiranja tijekom razvojnog ciklusa
- Poriluk: 4,0 lit./ha u 3-5 tretmana
- Češnjak, luk: 3,0 lti./ha u 4 tretmana tijekom intenzivnog porasta kulture
- Rajčica, paprika, krastavac: 2,0 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 3-5 tretmana nakon cvatnje
- Lubenica: 3,0 lit./ha u 2-3 tretmana od faze 6 listova do faze dozrijevanja plodova
- Napuniti spremnik prskalice do 80% volumena.
- Uključiti mješač prskalice i dodati proizvod Lower 7 prema uputstvu ne etiketi proizvoda.
- Dodati gnojivo Final K u otopinu prema preporučenoj dozi primjene
- Dodati ostale preparate u spremnik, provjeriti pH otopine i nadopuniti vodom do punog spremnika. Ukoliko pH nije odgovarajući, dodati sredstvo Lower 7.
- Mješavina je spremna za upotrebu.
- Kalij (K2O), vodotopivi………………….. 31,0% m/m (46,5% m/v)
- Dušik (N), UREA oblik……………………. 3,0% m/m (4,5% m/v)
-
MEGAFOL je organsko-mineralno gnojivo NPK 3-0-8 koje sadrži organsku komponentu, aktivator rasta i anti-stres sredstvo. Namijenjen je za folijarnu primjenu u ratarskim kulturama, povrću, voću i ukrasnom bilju. MEGAFOL je dopuna standardnih programa za poboljšanje rodnosti i lako je dostupan izvor dušika i kalija.
-
Čaša za pjenušac ITALESSE Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa Xtreme® tehnologijom kojom se značajno poboljšava mehanička i kemijska otpornost čaše. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
- Volumen: 330 ml
- Visina: 232 mm
- Širina: 80 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
Visoko učinkoviti tekući ekstrakt huminskih kiselina Humistar je posebni tekući preparat, koji sadrži visoku količinu huminskih kiselina. Proizvod je dobiven ekstrakcijom iz leonardita, bez sadržaja teških metala. Primjenjuje se gnojidbom u tlo, direktnom aplikacijom ili kroz sustave fertirigacije. Humistar potiče intenzivnije usvajanje svih oblika hraniva iz tla, potiče početni razvoj korijena kod biljaka (nakon presađivanja), poboljšava strukturu tla i vodozračne odnose u tlu, te potiče razvoj korisne mikrobiološke faune u tlu. Izvaredan učinak postiže u intenzivnoj proizvodnji povrća. Može se mješati sa ostalim vodotopivim gnojivima. Osim huminskih kiselina u preparatu Humistar nalazi se visoka količina ostalih ostalih organskih spojeva (aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.) koje biljka može brzo i učinkovito asimilirati preko korijena, a pozitivno utječu na ukupni metabolizam biljke. Kalij pozitivno utječe na pojačani metabolizam ugljikohidrata (šećera) i na kvalitetu plodova. Dušik u organskom obliku ima produženi efekt u tlu, te je slabo podložan ispiranju. Prednosti primjene gnojiva Humistar:
- Visoki sadržaj huminskih i fulvokiselina, koje se brzo usvajaju u korijen i uključuju u metabolizam biljke
- Snažan učinak na razvoj korijena i brže usvjanje hraniva u tlu
- Gnojivo Humistar sadrži i ostale organske spojeve – aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.
- Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Primjenjuje se u sustavima fertirigacije
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
- Posebno dobar učinak u primjeni kod zaslanjenih tala zbog upotrebe vodotopivih gnojiva
- Drvenaste kulture (jabuka, maslina, vinova loza i dr.): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od 2-3 tjedna, u količini od 3-5 lit./ha.
- Mandarine, limun (i ostali agrumi): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od tjedan dana na zaslanjenim tlima, min. 5 lit/ha.
- Povrtne kulture: 40-50 lit./ha, podijeljeno u više tjednih doza, tijekom vegetacije, u količini od 1,5-3,0 lit./ha, prvi tretman 7-10 dana nakon presađivanja
- Travnjaci: primjeniti otopinu od 1-3%, primjenti nakon košnje travnjaka
- Ostale kulture (zalijevanje): koristiti otopinu od 1-3%
- Huminske kiseline……………………… 12,0% m/m (13,2% m/v)
- Fulvokiseline…………………………….. 3,0% m/m (3,3% m/v)
- Ukupna organska tvar………………… 16,0% m/m (17,6% m/v)
- Dušik (N), organski……………………. 1,2% m/m (1,3% m/v)
- Kalij (K2O),………………………………. 5,0% m/m (5,5% m/v)
-
Profesionalna čaša za pjenušac ITALESSE Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Na dnu čaše ugravirano je 7 perlage točaka , od kojih je jedna postavljena centralno, a ostalih 6 smješteno na kružnoj kruni, jednako udaljenoj od središta, omogućava ovoj inovativnoj čaši za pjenušava vina da izuzetno pospješuje perlage. Čaša je posebno dizajnirana za poboljšanje organoleptičkih i aromatskih karakteristika pjenušavih vina dobivenih klasičnom metodom.
- Volumen: 480 ml
- Visina: 230 mm
- Širina: 98 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
Preporuka gnojidbe: Vinova loza EPSO TOP; snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica grožđa nakon cvatnje Nakon završetka cvatnje počinje faza intenzivnog porasta mladica i bobica, te se posebno preporuča primjena gnojiva EPSO TOP koji sadrži visoku količinu magnezija (Mg) te dijeluje kao jaki aktivator fotosinteze i rasta bobica. Primjena gnojiva EPSO TOP se posebno preporuča u vinogradima gdje je u predhodnoj godini bilo štete od sušenja vrha grozda/peteljkovine, posebno na sortama cijepljene na podlozi SO4 te kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima. NAPOMENA: Nedostatak magnezija (Mg) može se javiti i u vinogradima koji su obilnije ishranjeni dušikom (KAN, UREA). Iako su listovi tamo zelene boje, zbog nesotatka magnezija (Mg) često dolazi do sušenja peteljkovine, stoga se preporuča redovita primjena magnezija u gnojidbi vinograda nakon cvatnje. Gnojiva EPSO TOP vrhunski su proizvodi njemačke tvornice K+S KALI GmbH, koja ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje magnezijevih gnojiva. Gnojivo EPSO TOP je visokokoncentrirano kristalno gnojivo sa visokom količinom magnezija (Mg) i sumpora (S) i u vinovoj lozi se primjenjuje se u količini od 5-10 kg/ha (kod spriječavanja pojave sušenje peteljkovine i vrha grozda preporuča se min. 2 primjene u razmaku od 15 dana) PREPORUKA FOLIJARNE GNOJDIBE
- EPSO TOP………… 5-10 kg/ha
- Snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica
- Redovitom primjenom spriječava se pojava sušenja vrhova grozdova i peteljkovine
- Gnojiva pristupačne cijene
- Kompatibilnost sa organskim fungicidima i insekticidima, izvrsne topivosti
- Dostupno u pakiranjima od 5 kg (1 ha)
- sadržaj magnezija (kao MgO)…………… 16%
- sadržaj sumpora (kao SO3)……………… 30%
- oblik……………………………………………. kristali bijele boje
- topivost………………………………………. vrlo dobra (kao i svi ostali sulfati); 108 g/100 ml vode
- elektroprovodljivost otopine………….. 0,74 mS/cm pri 18 C, otopina od 1 (0/00)
- pH 1% otopine………………………………. 6,0
-
CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
RasprodanoPipa 1/2" inox sa vanjskim navojem, zakretni pipak (protiv kapanja ulja), idealna za inox bačve za ulje volumena od 20 lit do 100 lit. Materijal: inox AISI 304
-
MIKROVIT BORON TURBO Gnojivo MIKROVIT BORON TURBO proizvedeno je sukladno EZ normama 834/2007 i 889/2008 te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Bor je važan elemement u ishrani poljoprivrednih kultura. Osnovna uloga bora je transport ugljikohidrata iz lista u plodove, sinteza ugljikohidrata te pravilno odvijanje cvatnje i oplodnje. Nedvojbeno, drvenaste kulture (vinova loza, masline, jabuka i dr.) prilikom primjene bora imaju bolju cvatnju i oplodnju, te značajno više šećera u plodovima u trenutku tehnološke zrelosti plodova. Gnojivo MIKROVIT BORON TURBO ne sadrži bor u obliku natrij-perborata (BEZ NATRIJA) ili na bazi borne kiseline, te nema ograničenja u folijarnoj gnojidbi vinove loze. Isto tako, kod ostalih kultura, bor igra vrlo važnu ulogu, prije svega kod šećerne repe zbog povećane digestije korijena (više šećera), ali i ostalih kultura poput celera, krastavca, tikvi i sl. GNOJIVA NA BAZI BOR-ETANOL AMINA: Osnovne karakteristike gnojiva su:
- Gnojivo na bazi kompleksne organske molekule (etanolamina), koji povećava usvajanje i translokaciju bora u biljci
- Nema agresivno dijelovanja na otvorene cvijetove poljoprivrednih kultura, pa se u iznimnim slučajevima može korisititi i u vrijeme cvatnje
- Sadrži visoku količina bora (B) – 150 g/lit bora u obliku bor-etanolamina
- Vrlo dobra kompatibilnost sa zaštitnim sredstvima, osim sa preparatima na bazi Al-fosetila i lambda-cimetrina
- Gnojivo u tekućem obliku
- Može se koristiti za folijarnu gnojidbu ili u fertirigaciji
- Bor (u obliku bor-etanolamina) 150 g/lit
- pH (1% otopina) 7,5
- Gustoća 1,4 kg/lit
-
Kašeta (gajba) 40 lit crvena sa perforiranim stranicama i perforiranim dnom. Minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 20 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice perforirane i perforirano dno
- Volumen: 40 litara
- Dužina: 560 mm
- Širina: 350 mm
- Visina: 310 mm
- Težina: 1.4 kg
- Boja: crvena
-
Akcija!VEGENERGY aminokiseline BILJNOG PODRIJETLA (biostimulator) EU certifikat za upotrebu u ekološkoj proizvodnji. Osnovna karakteristika je izrazito visoka količina slobodnih amino-kiselina (23%) i ukupnih aminokiselina (26%), te je stoga jedno od najučinkovitijih biostimulatora biljnog podrijetla na tržištu. Uspiješno se koristi za veliki broj poljoprivrednih kultura. Može se primjenjivati folijarno te kroz sustave fertirigacije. Kompatibilan je sa većinom zaštitnih sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura. Primjenuje se kroz cijeli ciklus uzgoja kulture, a posebno se preporuča za preventivno i kurativno djelovanje pri različitim stresnim uvjetima (mraz, niska temperatura, tuča, bolesti i sl.). Prednosti:
- Prirodni biostimulator za normalne i stresne uvijete u razvojnom ciklusu biljke
- Trenutno dostupna lako asimilirajuća energija za biljku
- Maksimalna količina slobodnih aminokiselina 23% - biljnog podrijetla
- Idealan za najosjetljivije faze razvoja biljke (sadnja, cvatnja i zrioba)
- Brzo dijelovanje u stresnim uvjetima - mraz, niske temperature, suša, tuča, bolesti
- Izbalansirani odnosi aminokiselina – cijeloviti aminogram (povoljan odnos svih aminokiselina u proizvodu)
- Višestruke mogućnosti primjene - folijarno i putem tla (fertirigacija)
- Gnojivo je u tekućem obliku
- Drvenaste kulture (vinova loza, voćke, maslina)……. 1-1.5 lit./ha
- Povrće (lisnato; salata, endivija i sl.)……………………. 2-3 lit./ha
- Povrće (plodovito; paprika, rajčica i dr.)……………… 1-2 lit./ha
- Industrijske kulture (repa, žitarice i dr.)………………. 3-4 lit./ha
- Jagoda…………………………………………………………… 1-2 lit./ha
- Ostale poljoprivredne kulture …………………………… 1-2 lit./ha
- Povrće, jagode ……… 5-10 lit./ha (u intervalima od 14 dana)
- 23% slobodnih aminokiseline
- 26% ukupnih aminokiselina
- 4,6% organski dušik (N)
- 12% organski ugljik
- 100% selekcionirana iz sirovina bljnog podrijetla
- 1,12 gustoća
- pH 4,6
-
CX ALLERGEN STOP BLANC Polikomponetno bistrilo sa visokom snagom stabilizacije - ALLERGEN FREE Kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem Sastav Bentonit aktivirani (E 558) 61% P.V.P.P. 26 % Biljne proteine 10% Kalijev bikarbonat(E 501) 3%. Karakteristike CX ALLERGEN STOP BLANC je kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem u odnosu na fenolne spojeve i dijelom na bjelančevine. Visok sadržaj polivinilpolipirolidona osigurava visoku absorpciju fenolnih spojeva taničnog karaktera. Dijeluje u sinergiji sa mikroniziranim kazeinom koji poboljšava djelovanje uslljed bolje disperzije proizvoda. Bentonit koji se koristi u CX ALLERGEN STOP BLANC-u karakteriziran je visokom snagom disperzije. Namjena Zbog svog specifičnog djelovanja CX ALLERGEN STOP BLANC preporučuje se za vina visoke kvalitete za sprečavanje oksidacije fenolnih spojeva. Posebno pogodan za poboljšanje karakteristika oksidiranih bijelih i rose vina, za smanjenje taničnosti crnih vina, za smanjenje oksidativnih nota, za poboljšanje tona boje čuvenih crnih vina; korisiti se i za mošt i ocat. Upotreba Otopiti u vodi CX ALLERGEN STOP BLANC u omjeru 1:10 i više , ostaviti par sati, dodati masi, dobro homogenizirati Doziranje Od 50 do 100 g/hl za mošt i ocat; od 10 do 80 g/hl za bijela vina; od 10 do 60 g/hl za crna vina; od 80 do 120 g/hl za nestabilna i oksidirana vina. Pakiranja: 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, dobro zatvoriti pakiranje.
-
ULTRAFERRO EDDHA je posebno formulirano mikrogranulirano željezno gnojivo na Fe-EDDHA helatnog oblika, sa izrazito visokim postotokom (70%) u orto-orto obliku. Stoga postiže izvaredne učinke na tlima široke pH vrijednosti (od 3,00-11,00). Karakterizira ga brza asimilacija od strane korijena, te ima izuzetan preventivni i kurativni učinak za sve poljoprivredne kulture. Prednosti gnojiva Ultraferro:
- Visoki sadržaj željeza (6% Fe)
- Željezo isključivo u helatnom EDDHA obliku - helatni oblik visoke topivosti i brzog učinka na smanjenje kloroze
- 70% Fe-helata u orto-orto obliku - visoka otpornost na negativan učinak visoke količine karbonatnog (HCO3-) iona u tlu
- Visoka stabilnost helata u širokom rasponu pH vrijednosti tla - uspiješna primjena u intervalu pH tla od 3,0-11,0
- Primjenjuje se putem tla
- Gnojiva su u mikrogranuliranom obliku
- Mlada stabla………. 8-15 grama/stablu
- Stabla u početku rodnosti………. 15-40 grama/stablu
- Stabla u punoj rodnosti………….. 50-90 grama/stablu
- Preventivni tretmani na karbonatnim tlima prije kretanja vegetacije … 5-10 grama/trsu
- Primjena tijekom vegetacije (simptomi kloroze) … 5-10 grama/trsu
- Prilikom sadnje trsova…. 2-4 grama/trsu
- Sve vrste …….. 5-15 grama/grmu
- Ukrasni grmovi …… 2-6 grama/grmu
- Ukrasna stabla……… 50-200 grama/stablu (ovisno o intenzitetu kloroze)
- Povrće, jagode ……… 10-30 kg/ha (odnosno 1-2 kg/10 m3 vode u svakoj pojedinačnoj aplikaciji)
-
Staklena čaša ITALESSE BORA MEDIUM za vino proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom.Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja.Idealna je za degustaciji vrhunskih vina i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
- Volumen: 390 ml
- Visina: 210 mm
- Širina: 84 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
FOLUR N, otopina UREE bez amonijaka i biureta FOLUR je posebno formulirano dušično gnojivo namjenjeno za folijarnu gnojidbu. Gnojivo je posebna formulirana vodena otopine UREE, koje ne sadrži biuret (max. 0,05%, pri čemu se razlikuje od granulirane UREE koja sadrži oko 1% biureta). Isto tako, Folur ne sadrži niti amonijak, pa je potpuno netoksičan prilikom folijarne gnojdibe. Prednosti gnojiva Folur:
- Dokazani učinak na porast prinosa i kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Dobro usvajanje od strane biljaka
- Ne sadrži štetan biuret (< 0,05%) – nema ograničenja u folijarnoj gnojidbi
- Povećava sadržaj proteina u zrnu žitarica
- Zbog visoke učinkovitosti smanjuje se ukupna potreba za dušičnom gnojidbom – učinkovitost u folijarnoj gnojdibi gnojiva Folur je 3x veća u odnosu na klasičnu primjenu UREE putem tla
- Potiče usvajanje ostalih elemenata u folijarnoj gnojidbi – magnezij (Mg), mangan (Mn), cink (Zn) i bakar (Cu)
- Sadrži kolorimetrijski indikator optimalne pH vrijednosti otopine gnojiva – sigurna i jednostavna kontrola kod primjene
- 20% ukupne dušika
- od toga 100% dušika u obliku UREA
-
Fermivin XL Voćna i mekana crvena i rose vina. Izražava ravnotežu aroma crvenog voća na crvenim vinima i bobičastog voća na rose vinima. Dobro apsorbira tvrde tanine te smanjuje taničnost vina. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Teran, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Dobrinčić, Refošk, Grenache, Blatina, Zinfandel, Zweigelt Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100g, 500g
-
Rasprodano
- Unutarnji promijer: 20 mm
- Vanjski promijer:
- Cijena po metru.
FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shockPogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
- Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
- Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
- Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.
-
Fermivin VR5 Vrhunska crvena odležana vina. Pospješuje visoku ekstrakciju polifenola i pogoduje stabilizaciji boje. Vino voćnih aroma crvenog voća sa višom strukturom. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Plavac mali, Merlot, Syrah, Borgonja, Frankovka, Gamay, Blatina, Temperatura fermentacije: 18º - 32ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Rasprodano
- Unutarnji promijer: 40 mm
- Vanjski promijer: 49 mm
- Cijena po metru.
FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shockPogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
- Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
- Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
- Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.
-
Rapidase Revelation Aroma Enzim za brzo i učinkovitu ekstrakciju sortnih aroma grožđa. Rapidase Revelation Aroma omogućuje bolje oslobađanje aromatičnih prekursora sadržanih u crnom i bijelom grožđu, za dobivanje vina s intenzivnim sortnim aromama i složenom strukturom. Enzim za ekstrakcija tipičnih aromatskih perkursora sorte za dobivanje kompleksnog i intenzivnog bouquet u bijelom i crnom vinu. Doza primijene u maceraciji:
- 2 g na 100 kg bijelog mošta/masulja
- 3 g na 100 kg crnog mošta/masulja
- 1 g/hl za bijela vina iznad 12 °C
- 1,5 g/hl za bijela vina ispod 12 °C
- 2 g/hl za crvena vina iznad 12 °C
- 2,5 g/hl za crvena vina ispod 12 °C
-
FineCork® Cijena je iskazana za jedan čep, minimalna narudžba je 100 komada. Mikrogranulirani čep od najfinijih dijelova pluta. FineCork je savršena sinteza napredne tehnologije, tradicije i valorizacije prirodnih resursa. Tehnološki je čep najnovije generacije proizveden od mikrogranulata sa dodatkom inovativnih mikrosfera. Zahvaljujući tretmanu procesom Genesis®, inovativnim i brevetiranim procesonm od strane Molinasa, koji se temelji na dijelovanju pare u moduliranim ciklusima visokog i niskog tlaka uz određenu temperaturu, gdje se čepovima ne mijenjaju njihove fizikalno-kemijske karakteristike, ali se odstranjuje moguća pojava mane tzv. „miris po čepu“. Tretirane mikrogranule se aglomeriraju kako bi se dobio čep koji može pružiti maksimalan učinak u svakoj fazi upotrebe. Tijekom odležavanja vina u boci čep FineCork pogoduje prirodnoj i redovitoj mikro oksigenaciji vina. Posebno čuva i održava arome svake vrste vina nepromijenjenim. Iz tog razloga idealan je čep za čuvanje vina s određenim aromatskim i cvjetnim karakteristikama, što je također prikladno za vina koja su namijenjena dugom razdoblju odležavanja.
-
Tradecorp Zn Mikrogranulirano gnojivo na bazi Zn-helata; 14,0% cinka (Zn) TRADECORP Zn je visoko koncentrirano gnojivo na bazi cinka, gdje je sav cink u obliku Zn-helata. Gnojivo je posebno formulirano za učinkovitu folijarnu gnojidbu, fertirigaciju i sustave natapanja. Učinkovit i brz način spriječavanja i korekcije nedostataka cinka, zbog nedostatka cinka u tlu i zbog povećane potrebe kulture za cinkom. Visokoučinovito gnojivo koje radi dodatka za bolju topivost i usvajanje, daje maksimalni učinak u folijarnoj gnojidbi. Gnojivo TRADECORP Zn ne sadrži nitrate niti kloride. Primjenom gnojiva TRADECORP Zn potiču se različiti biokemijski procesi u biljci, od kojih se posebno ističe sinteza auxina (prirodnog hormona rasta), sinteza aminokiselina i metabolizam glukozida. Primjenom se potiče početni razvoj mladica kod drvenastih kultura i korijena kod povrća i jagoda. U ranoj primjeni kod krumpira potiče zametanje većeg broja gomolja, te time značajno utječe na porast prinosa. Prednosti primjene gnojiva Tradecorp Zn:
- Visoka koncentracija cinka (Zn) u helatnom obliku koji se može brzo i učinkovito usvojiti u biljku
- Primjena preko lista i kroz sustave fertirigacije
- Stimulira sintezu prirodnog hormona rasta – AUXINA
- Potiče zametanje gomolja kod gnojidbe krumpira
- Visoko učinkovito folijarno gnojivo za kukuruz (14% Zn), koji je kompatibilan sa herbicidima (Lumax, Syngenta)
- Snažan učinak na razvoj korijena presadnica povrća i jagode nakon presađivanja (fertirigacija)
- Potiče razvoj zametka klasića kod strnih žitarica kod primjene u fazi busanja
- Sve kulture: 2-4 tretmana u količini od 2-3 kg/ha tijekom vegetacije
- Jagoda: primjena u dozi od 2,0-3,0 kg/ha nakon sadnje sadnica (razvoj korijena)
- Vinova loza: 1,0-1,5 kg/ha u početnoj fazi porasta mladica
- Jagoda: 1,0-1,5 kg/ha u početku proljetne vegetacije
- Jabuka, kruška: 1-2 kg/ha prije cvatnje i 3×1 kg/ha nakon cvatnje
- Šljiva, trešnja, breskva: 3×1 kg/ha od početka vegetacije do početka porasta plodova
- Mandarine: 50-100 grama/100 lit. vode (max. primjeiti 1,5 kg/ha) 2-3 tijekom vegetacije
- Kukuruz: 2×0,75 kg/ha (TRADECORP Zn je kompatibilan sa herbicidom LUMAX)
- Krumpir: 1-1,5 kg/ha u fazi prije zametanja gomolja
- Ostalo povrće: 1-1,5 kg/ha kod simptoma nedostatka cinka (vlažna tla, hladno vrijeme, višak fosfor u tlu i dr.)
-
Pakiranje: 1 kg Gnojivo Lithovit se primjenjuje u tri glavne razvojne faze poljoprivrednih kultura:
- Početak vegetacije (porast listova)
- Prije cvatnje
- Početak razvoja plodova
- Šećerna repa: u fazi 4-6 listova; ponoviti primjenu za 2 i za 4 tjedna
- Strne žitarice: u fazi 2-3 lista (ozimine)
- Kukuruz: u fazi 4-6 listova i u fazi 10 listova
- Uljana repica: u jesen u fazi 4-6 listova (ozima repica) i u fazi 6-8 listova (proljetna sjetva) te prije cvatnje
- Krumpir: nakon nicanja; ponoviti primjenu nakon 2 tjedna
- Lisnatno povrće (špinat, salata i dr.): nakon presađivanja, te još 2 primjene u razmaku od 15 dana
- Vinova loza, maslina i ostale drvenaste kulture: prije cvatnje, nakon cvatnje i intenzivni porast plodova
- Rajčica: 3-5 tretmana u razmaku od 15 dana, počevši od faze dva lista
- Jagoda: prije cvatnje, završetak cvatnje i početak zriobe plodova
- Ukrasno bilje i ostale trajnice: 2-4 tretamana tijekom vegetacije
- 77,9 % kalcijev karbonat (CaCO3)
- 7,4% silicij (SiO)
- 8,7 % magnezijev karbonat (MgCO3)
- 0,20 % kalijev oksid (K2O)
- 0,02 % fosfor (P2O5)
- 0,03 % natrij (Na)
- 7418 mg/kg željezo (Fe)
- 6347 mg/kg aluminij (Al)
- 278 mg/kg sulfat (SO3)
- 804 mg/kg stroncij (St)
- 174 mg/kg barij (Ba)
- 172 mg/kg mangan (Mn)
- 10 mg/kg cink (Zn)
- Početak vegetacije (porast listova)
- Prije cvatnje
- Početak razvoja plodova
- Smanjiti alternativnu rodnost sorte Oblica
- Povećati prinos
- Povećati kvalitetu ulja
-
Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.
- Unutarnji promijer: 60 mm
- Vanjski promijer: 70,6 mm
- Cijena po metru.
- Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
- Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
- Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom