FINAL TOUCH® GUSTO
Tekuće manoproteine za dugotrajno zdržavanje svježine i aroma crvenog vina
Sastav
Jedinstvena smjesa tekućih manoproteina visoke čistoće proizvedena za proizvodnju idealno uravnoteženih i perfektnih crvenih vina.
Final Touch GUSTO su frakcije manoproteina od posebnog soja kvasca Saccharomyces cerevisiae u tekućem obliku.
Karakteristike
Za proizvodnju vrhunskih crnih vina
Oenobrands kao stručnjak u enološkoj upotrebi manoproteina proizveo je FINAL TOUCH GUSTO.
Ovaj je proizvod posebno selektirana manoproteina koja pomaže dostići stabilnost tartarata u vinu, te poboljšava organoleptičaka i senzorska svojstva vina.
FINAL TOUCH® GUSTO znažajno poboljšava organoletičke karakteristike i smanjuje taničnost crvenih vina zadržavajući svježinu i eleganciju istih.
FINAL TOUCH® GUSTO pospješuje ravnoteži koloida i strukture u vinu.
Djeluje momentalno na tretiranu masu i efekt je dugotrajno učinkovit.
Primjena
FINAL TOUCH® GUSTO
- pojačava svježinu i voćnost vina te je dugotrajno čuva
- smanjuje zatvorenost i taničnost vina
- poboljšava intenzitet aromatskih svojstva
- pospješuje ravnotežu koloida u vinu i poboljšava njegovu strukturu
Upotreba
FINAL TOUCH® GUSTO direktno se dodaje masi za tretiranje uz dobro homogeniziranje. Nakon otvaranja proizvoda upotrijebiti ga u roku 30 dana i skladištiti na temperaturi do 10ºC ili ga zalediti (samo jednom) i držati ga u zamrzivaču.
Sadrži sulfite, 100ml/hl FINAL TOUCH® GUSTO oslobađa 1,5 mg/l SO2
Zaštitna uloga manoproteina u koloidnom sustavu čini Final Touch GUSTO proizvodom koji će pomoći u stabilnosti tartarata u vinu na prirodan način. Preporuka je napraviti test u laboratoriju.
Upotrebom u crnim vinima, Final Touch GUSTO značajno naglašava intenzitet arome, eleganciju i svježinu te smanjuje astringenciju tanina.
Final Touch GUSTO potencira osjećaj punoće i balansa u ustima.
Final Touch GUSTO je proizvod u tekućem stanju sa trenutnim efektom koji nadalje traje kroz vrijeme.
Doziranje
- 10-40 ml/hl za crvena vina
Final Touch GUSTO je potpuno topljiv i može se dodati direktno u vino, u dozi od 10-40 ml/hl. Homogeno dodati u vino prije filtracije i punjenja u boce.
Final Touch GUSTO zadržava isti efekt u sinergiji sa ostalim dodacima koji se dodaju u crno vino.
Za optimalnu zaštitu aromatike preporuča se dobra zaštita od oksidacije tijekom mješanja te pripreme vina za punjenje.
Čuvanje
Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Skladištiti na temperaturi od 5-10 °C.
Nakon otvaranja držati na hladnom mjestu i upotrijebiti u roku 4 tjedna.
Kategorija opasnosti
Final Touch GUSTO sadrži sulfite 1,5 g/l.
Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
Pakiranje: 1 litra
Težina | 1 kg |
---|
Svi su proizvodi odmah dostupni
Slobodno nas kontaktirajte vezano za proizvode
Proizvodi renomiranih proizvođača za sve potrebno u gradnji