- Dimenzija: 20x20cm
- Filtracijski učinak: sterilna filtracija
- Minimalna narudžba 25 komada
-
Rasprodano
- Dimenzija: 20x20cm
- Filtracijski učinak: jako sterilna filtracija
- Minimalna narudžba 25 komada
-
Vrečica C sa CENTRALNO postavljenom pipom VITOP za bag in box
Proizvedene su od višeslojnog filma polietilena, a vanjski sloj je metalizirani laminat.Praktične su i pogodne za brzo pakiranje i punjenje tekućih prehrambenih proizvoda.Efikasneo spriječavaju oksidaciju, prodor vlage i svijetlosti u proizvod te tako održavaju kvalitetu proizvoda.Odgovaraju svim međunarodnim standardima i normama namijenjenim za pakiranje prehrambenih proizvoda.
- Volumen: 20 litara
- Dužina: 630mm
- Širina: 510mm
- Pozicija pipe od bočnog ruba vrečice: 255mm
- Pozicija pipe od donjeg ruba vrečice: 50mm
- Skladištiti u prozračnoj i čistoj prostoriji, najmanje jedan metar od jakog izvora topline (peć, radijator,...), dalje od direktnog zračenja sunca.
- Temperatura skladišnog prostora od 5 - 25ºC i vlage ispod 80%.
-
V ACTIV Hrana za kvasce Sastav
- amonij-sulfat 55%
- dvobazni amonij-fosfat 33%
- filtracijsko sredstvo 11,8%,
- tiamina 0,2%.
-
CX ALLERGEN STOP BLANC Polikomponetno bistrilo sa visokom snagom stabilizacije - ALLERGEN FREE Kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem Sastav Bentonit aktivirani (E 558) 61% P.V.P.P. 26 % Biljne proteine 10% Kalijev bikarbonat(E 501) 3%. Karakteristike CX ALLERGEN STOP BLANC je kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem u odnosu na fenolne spojeve i dijelom na bjelančevine. Visok sadržaj polivinilpolipirolidona osigurava visoku absorpciju fenolnih spojeva taničnog karaktera. Dijeluje u sinergiji sa mikroniziranim kazeinom koji poboljšava djelovanje uslljed bolje disperzije proizvoda. Bentonit koji se koristi u CX ALLERGEN STOP BLANC-u karakteriziran je visokom snagom disperzije. Namjena Zbog svog specifičnog djelovanja CX ALLERGEN STOP BLANC preporučuje se za vina visoke kvalitete za sprečavanje oksidacije fenolnih spojeva. Posebno pogodan za poboljšanje karakteristika oksidiranih bijelih i rose vina, za smanjenje taničnosti crnih vina, za smanjenje oksidativnih nota, za poboljšanje tona boje čuvenih crnih vina; korisiti se i za mošt i ocat. Upotreba Otopiti u vodi CX ALLERGEN STOP BLANC u omjeru 1:10 i više , ostaviti par sati, dodati masi, dobro homogenizirati Doziranje Od 50 do 100 g/hl za mošt i ocat; od 10 do 80 g/hl za bijela vina; od 10 do 60 g/hl za crna vina; od 80 do 120 g/hl za nestabilna i oksidirana vina. Pakiranja: 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, dobro zatvoriti pakiranje.
-
RasprodanoŠkare za berbu i upotrebu u vinogradarstvu, voćarstvu i povrtlarstvu. Oštrica od inox-a, lagana i ergonomski udobna.
-
RasprodanoRAPIDASE® CLEAR Brzo i efikasno bistrenje mošta. Doza primijene: 1 - 4 g/hl Upotreba: Dodati u mošt nakon prešanja radi bržeg i učinkovitog bistrenja. Otopiti 1:10 sa vodom, dobro promiješati, te dodati moštu.
-
Profesionalni vadičep MURANO Težina: 65 g Murano je profesionalni vadičep od praktične i elegantne ABS plastike, u širokoj paleti boja. Proizveden je kombinacijom tvrde ABS plastike i neklizajućeg mekog gumenog profila sa izuzetno udobanim rukohvatom. KARAKTERISTIKE Patentirana dvokomponentna ručka od materijala s unutarnjom čeličnom jezgrom duž cijele duljine ručke, kako bi se zajamčila sigurnost i otpornost.
- Neljepljiva spirala presvučena niklom ili teflonom koja olakšava vađenje pluto čepa.
- Nož od nehrđajućeg čelika s jednostavnim otvaranjem jednom rukom.
- Mala težina od samo 65 g
- Pakiranje: 1 kom
-
ULTRAFERRO EDDHA je posebno formulirano mikrogranulirano željezno gnojivo na Fe-EDDHA helatnog oblika, sa izrazito visokim postotokom (70%) u orto-orto obliku. Stoga postiže izvaredne učinke na tlima široke pH vrijednosti (od 3,00-11,00). Karakterizira ga brza asimilacija od strane korijena, te ima izuzetan preventivni i kurativni učinak za sve poljoprivredne kulture. Prednosti gnojiva Ultraferro:
- Visoki sadržaj željeza (6% Fe)
- Željezo isključivo u helatnom EDDHA obliku - helatni oblik visoke topivosti i brzog učinka na smanjenje kloroze
- 70% Fe-helata u orto-orto obliku - visoka otpornost na negativan učinak visoke količine karbonatnog (HCO3-) iona u tlu
- Visoka stabilnost helata u širokom rasponu pH vrijednosti tla - uspiješna primjena u intervalu pH tla od 3,0-11,0
- Primjenjuje se putem tla
- Gnojiva su u mikrogranuliranom obliku
- Mlada stabla………. 8-15 grama/stablu
- Stabla u početku rodnosti………. 15-40 grama/stablu
- Stabla u punoj rodnosti………….. 50-90 grama/stablu
- Preventivni tretmani na karbonatnim tlima prije kretanja vegetacije … 5-10 grama/trsu
- Primjena tijekom vegetacije (simptomi kloroze) … 5-10 grama/trsu
- Prilikom sadnje trsova…. 2-4 grama/trsu
- Sve vrste …….. 5-15 grama/grmu
- Ukrasni grmovi …… 2-6 grama/grmu
- Ukrasna stabla……… 50-200 grama/stablu (ovisno o intenzitetu kloroze)
- Povrće, jagode ……… 10-30 kg/ha (odnosno 1-2 kg/10 m3 vode u svakoj pojedinačnoj aplikaciji)
-
RasprodanoŠkare za berbu i upotrebu u vinogradarstvu, voćarstvu i povrtlarstvu. Oštrica od inox-a, lagana i ergonomski udobna. Dužina: 190 mm
-
Filter ploče BECOPAD 350 (čista 100% celuloza) Dimenzija: 40x40cm Filtracijski učinak: fina filtracija Minimalna narudžba 25 komada Karakteristike:
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)
-
Promijer: Ø 2mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm Gustoća: 1,44 g/cm³ Tvrdoća: 64 N/mm² Vlačna čvrstoća: 75 kg/cm² Rastezljivost do kidanja: 340% Vezivo je polivinil klorid i dolazi u različitim oblicima. Općenito, PVC je vodootporan, ima dug vijek trajanja i ne zahtijeva puno održavanja. Ove izvrsne kvalitete čine PVC jedan od najčešće korištenih plastičnih masa i danas. Opća svojstva uključuju visoko temperaturnu stabilnosti, glatke površine gotovog fleksibilnosti proizvoda. Pakiranje klupko od 1kg
-
Visoko učinkoviti tekući ekstrakt huminskih kiselina Humistar je posebni tekući preparat, koji sadrži visoku količinu huminskih kiselina. Proizvod je dobiven ekstrakcijom iz leonardita, bez sadržaja teških metala. Primjenjuje se gnojidbom u tlo, direktnom aplikacijom ili kroz sustave fertirigacije. Humistar potiče intenzivnije usvajanje svih oblika hraniva iz tla, potiče početni razvoj korijena kod biljaka (nakon presađivanja), poboljšava strukturu tla i vodozračne odnose u tlu, te potiče razvoj korisne mikrobiološke faune u tlu. Izvaredan učinak postiže u intenzivnoj proizvodnji povrća. Može se mješati sa ostalim vodotopivim gnojivima. Osim huminskih kiselina u preparatu Humistar nalazi se visoka količina ostalih ostalih organskih spojeva (aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.) koje biljka može brzo i učinkovito asimilirati preko korijena, a pozitivno utječu na ukupni metabolizam biljke. Kalij pozitivno utječe na pojačani metabolizam ugljikohidrata (šećera) i na kvalitetu plodova. Dušik u organskom obliku ima produženi efekt u tlu, te je slabo podložan ispiranju. Prednosti primjene gnojiva Humistar:
- Visoki sadržaj huminskih i fulvokiselina, koje se brzo usvajaju u korijen i uključuju u metabolizam biljke
- Snažan učinak na razvoj korijena i brže usvjanje hraniva u tlu
- Gnojivo Humistar sadrži i ostale organske spojeve – aminokiseline, peptidi, peptoni, proteini, biostimulatori i dr.
- Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Primjenjuje se u sustavima fertirigacije
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
- Posebno dobar učinak u primjeni kod zaslanjenih tala zbog upotrebe vodotopivih gnojiva
- Drvenaste kulture (jabuka, maslina, vinova loza i dr.): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od 2-3 tjedna, u količini od 3-5 lit./ha.
- Mandarine, limun (i ostali agrumi): 50-70 lit./ha podijeljeno u više tretmana tijekom vegetacije, u razmaku od tjedan dana na zaslanjenim tlima, min. 5 lit/ha.
- Povrtne kulture: 40-50 lit./ha, podijeljeno u više tjednih doza, tijekom vegetacije, u količini od 1,5-3,0 lit./ha, prvi tretman 7-10 dana nakon presađivanja
- Travnjaci: primjeniti otopinu od 1-3%, primjenti nakon košnje travnjaka
- Ostale kulture (zalijevanje): koristiti otopinu od 1-3%
- Huminske kiseline……………………… 12,0% m/m (13,2% m/v)
- Fulvokiseline…………………………….. 3,0% m/m (3,3% m/v)
- Ukupna organska tvar………………… 16,0% m/m (17,6% m/v)
- Dušik (N), organski……………………. 1,2% m/m (1,3% m/v)
- Kalij (K2O),………………………………. 5,0% m/m (5,5% m/v)
-
RAPIDASE® EXPRESSION AROM Enzim koji brzo i efikasno izvlaći arome iz pokožice bobice grožđa kod bijelih sorti. Rapidase® Expression Aroma dopušta ciljanu ekstrakciju aromatskih prekursora, poput tiola, terpena i norizoprenoida, sadržanih u pokožici bobice grožđa bez istodobnog ekstrahiranja neželjenih spojeva, poput polifenola. Doza primijene:
- 3 g na 100 kg za temperaturu između 8 ° C i 10 ° C za najviše 3 sata maceracije
- 2,5 g na 100 kg za maceraciju od 3 do 6 sati na temperaturi iznad 10 ° C
- 2 g na 100 kg za maceraciju na temperaturi iznad 10 ° C tijekom 6 sati
-
Promijer: Ø 8 mm, 10 mm, 12 mm Gustoća: 1,44 g/cm³ Tvrdoća: 64 N/mm² Vlačna čvrstoća: 75 kg/cm² Rastezljivost do kidanja: 340% Vezivo je polivinil klorid i dolazi u različitim oblicima. Općenito, PVC je vodootporan, ima dug vijek trajanja i ne zahtijeva puno održavanja. Ove izvrsne kvalitete čine PVC jedan od najčešće korištenih plastičnih masa i danas. Opća svojstva uključuju visoko temperaturnu stabilnosti, glatke površine gotovog fleksibilnosti proizvoda. Pakiranje namot od 2 kg
-
JABUČNA KISELINA Čista jabučna kiselina za prehrambenu industriju. UPOTREBA: Jabučna kiselina L je najrasprostanjenija kiselina u biljnom svijetu, zajedno sa vinskom i mliječnom kiselinom dozvoljena je kao sredstvo za dokiseljavanje u vinifikaciji prema zakonu na snazi. Za upotrebu u enološke svrhe. SASTAV: E296 u prahu DOZIRANJE:
- Do 150 g/h za mošt
- Do 250 g/hl za vino
-
Filter ploče BECOPAD 270 (čista 100% celuloza)
- Dimenzija: 40x40cm
- Minimalna narudžba 25 komada
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)
-
BAYANUS PC Selekcioniranii kvasac za primjenu u enologiji sa visokim postotkom aktivnih stanica (minimum 20 milijadi po gramu proizvoda). Karakteristike BAYANUS PC je soj Saccharomyces bayanus posebno otporan na nepovoljne uvijete kao što su alkohol, sumpordioksid, pH vrijednosti i niske temperature. U slučaju naknadnih fermentacija (refermentacija), u proizvodnji pjenušavih i šampanjskih vina BAYANUS PC pokazuje najbolja svoja svojstva, dajući proizvodu svježinu i finoću. Primjena Zbog svojih svojstava BAYANUS PC se preporučuje za proizvodnju pjenušavih i šampanjskih vina, a pored toga posebno za vina kod kojih je došlo do zastoja fermentacije. Pri upotrebi BAYANUS PC-a stvaranje pjene je uredno i konstantno sve do potpune razgradnje šećera. Osim toga, također može biti interesantna njegova primjena u primarnoj fermentaciji bijelih, roze i crnih vina kada se žele dovesti do posebnog izražaja aromatična svojstva proizvoda. Uputstva za upotrebu Otopiti potrebnu količinu kvasca u deset djelova mlake vode (40°C) koja sadrži 5-10% šećera. Nakon pola sata postepeno dodati jednaku količinu mošta (preporučuje se izbjegavanje naglih smanjenja temperature). Ostaviti kvasac da se razmnožava: otopina mora uvijek sadržati minimum 5% šećera; također se preporučuje primjena amonijakovih soli (30 g/hL) i tiamina (60 mg/hL). Pripremljeni (rehidrirani) kvasac se nalazi u fazi aktivne fermentacije, pa se stoga može dodati masi koja treba fermentirati. Doziranje 10-20 g/hl za fermentaciju mošta od bijelog grožđa; 10-25 g/hl za vinifikaciju crnih vina; 30-50 g/hl u slučaju zastoja fermentacije; 15-30 g/hl u slučaju naknadne fermentacije (refermentacije). Pakiranje Proizvod je pakiran pod vakuumom u višeslojne vrećice od 100 g i 500 g. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja. Kategorija opasnosti Proizvod je kategoriziran kao bezopasan.
-
Filter ploče BECOPAD 220 (čista 100% celuloza)
- Dimenzija: 40x40cm
- Filtracijski učinak: filtracija sa smanjenjem mikroorganizama
- Minimalna narudžba 25 komada
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)
-
Filter ploče BECOPAD 170 (čista 100% celuloza)
- Dimenzija: 40x40cm
- Filtracijski učinak: sterilna filtracija
- Minimalna narudžba 25 komada
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)
-
CX CASEINATO DI POTASSIO Kalijev-kazeinat visoke čistoće Sastav Kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX CASEINATO DI POTASSIO je kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Poseban postupak sušenja u sprej sušarama osigurava odličnu topivost proizvoda, bez stvaranja grudica i pjene.Zahvaljujući čistoći sirovina od kojih se proizvodi. I nema bilo kakvog ispuštanja stranih mirisa i okusa u vino. Primjena CX CASEINATO DI POTASSIO, zahvaljujući svojim preventivnim i kurativnim efektima, predstavlja idealan proizvod za zaštitu vina od oksidacije. Upotreba CX CASEINATO DI POTASSIO pruža sljedeće prednosti: • Eliminiranje do 50% trovalentnog željeza, pa shodno tome zaštitu od oksidacije i loma vina- mane vina uslovljene biološkim uzrocima (oksidativnih enzima) i kemijskim uzrocima (višak spojeva željeza i fosfata) zbog čega dolazi do promjena boje vina i zamućivanja (crni lom; plavi lom; sivi lom). • Eliminiranje djela bakra; • Smanjenje sadržaja polifenolnih spojeva (katehina, proantocianidola) odgovornih za oksidaciju i kasnije opadanje boje • Opće poboljšanje organoleptičkih karakteristika; • Opće poboljšanje mirisa vina, što ovaj proizvod čini veoma prikladnim za upotrebu u pripremi osnove za šampanjizaciju. CX CASEINATO DI POTASSIO upotrebljen kod oksidiranih vina omogućuje značajno ublažavanje promjena prouzorokavanih oksidacijom i djelimično obnavljaje aromatskih karakteristika vina. Osim toga upotreba ovog sredstva u kombinaciji sa bentonitom tijekom fermentacije omogućuje dobivanje vina finijih organoleptičkih svojstava. Pošto do flokulacije dolazi isključivo pod utjecajem kiselosti, pri upotrebi CLARITO SPRAY dry-a nema opasnosti od pretjeranog vezivanja. Konačno, treba imati na umu da kalijevkazeinat ima stanovito obezbojavajuće djelovanje kod crnih vina. Pri upotrebi CX CASEINATO DI POTASSIO-a treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Otopiti CX CASEINATO DI POTASSIO u približno 10-15 dijelova vode uz neprekidno miješanje; ostaviti da odstoji uz povremeno miješanje. Ovako pripremljenu masu dodati proizvodu koji se tretira na način da se osigura trenutno homogeniziranje u ukupnoj masi. Doziranje Od 20 do 100 g / hl za širu primijenu; od 10 do 70 g / hl za bijela vina; od 10 do 40 g / hl za crna vina. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
Za akcijsku cijenu minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 10 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice perforirane i puno dno
- Volumen: 40 litara
- Dužina: 560 mm
- Širina: 350 mm
- Visina: 310 mm
- Težina: 1.4 kg
-
Minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba je 40 komada gajbi po jednoj narudžbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Stranice su na rupice i puno dno
- Volumen: 32 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 200 mm
- Težina: 1.25 kg
-
Minimalna narudžba je 10 komada gajbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice i dno perforirano idealna za sušenje grožđa
- Volumen: 25 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 130 mm
- Težina: 0,9 kg
-
Minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba je 40 komada gajbi po jednoj narudžbi za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Stranice su pune i puno dno
- Volumen: 32 litara
- Dužina: 600 mm
- Širina: 400 mm
- Visina: 200 mm
- Težina: 1.25 kg
-
RasprodanoTEKUĆI KONCENTRIRANI GROŽĐANI MOŠT
- Koncentrat grožđanog soka 65 BRIX
- Pakiranje: 1 kg
-
Za akcijsku cijenu minimalna narudžba je 10 komada i maksimalna narudžba gajbi po jednoj narudžbi je 10 komada za paketnu dostavu. Za veće količine gajbi nazvati 052/ 449-173 ili poslati e-mail na info@vinoartis.hr za ponudu sa paletnom dostavom. Sve stranice pune i puno dno
- Volumen: 40 litara
- Dužina: 560 mm
- Širina: 350 mm
- Visina: 310 mm
- Težina: 1.4 kg
-
Fermivin E 73 Crvena sviježa voćna vina. Kvasac pogodan za niske temperature fermentacije koji pospješuje značajnu proizvodnju estera. Aromatskih karakteristika svježeg bobičastog i koštuničavog voća. Pogodan za sorte: Cabernet Franc, Pinot Noir, Refošk, Borgonja, Frankovka, Gamay, Syrah, Zinfandel, Zweigelt, Vranac, Hrvatica, Plavina Temperatura fermentacije: 10º - 28ºC Tolerancija na alkohol: 15%vol. Doza: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.