-
RasprodanoCX ALLERGEN STOP ROUGE ALLERGEN FREE Sastav Bentonit aktivirani (E 558) 65% P.V.P.P. 5 % Biljne proteine 20% Upotreba: Zbog njegovog specifičnog djelovanja preporučuje se kod bistrenja crvenih vina, a posebno kod afinacije radi smanjenja taničnosti i strukturalne harmoničnosti crvenih vina. Koncipiran da bude alergijski siguran. Način upotrebe: Otopiti u 1/10 vode i pustiti par sati da nabubri te dobro promiješati i dodati proizvodu. Doziranje: Od 30 do 80 g/hl za crvena vina Pakiranja: 1 kg Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, dobro zatvoriti pakiranje.
-
CX CASEINATO DI POTASSIO Kalijev-kazeinat visoke čistoće Sastav Kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX CASEINATO DI POTASSIO je kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Poseban postupak sušenja u sprej sušarama osigurava odličnu topivost proizvoda, bez stvaranja grudica i pjene.Zahvaljujući čistoći sirovina od kojih se proizvodi. I nema bilo kakvog ispuštanja stranih mirisa i okusa u vino. Primjena CX CASEINATO DI POTASSIO, zahvaljujući svojim preventivnim i kurativnim efektima, predstavlja idealan proizvod za zaštitu vina od oksidacije. Upotreba CX CASEINATO DI POTASSIO pruža sljedeće prednosti: • Eliminiranje do 50% trovalentnog željeza, pa shodno tome zaštitu od oksidacije i loma vina- mane vina uslovljene biološkim uzrocima (oksidativnih enzima) i kemijskim uzrocima (višak spojeva željeza i fosfata) zbog čega dolazi do promjena boje vina i zamućivanja (crni lom; plavi lom; sivi lom). • Eliminiranje djela bakra; • Smanjenje sadržaja polifenolnih spojeva (katehina, proantocianidola) odgovornih za oksidaciju i kasnije opadanje boje • Opće poboljšanje organoleptičkih karakteristika; • Opće poboljšanje mirisa vina, što ovaj proizvod čini veoma prikladnim za upotrebu u pripremi osnove za šampanjizaciju. CX CASEINATO DI POTASSIO upotrebljen kod oksidiranih vina omogućuje značajno ublažavanje promjena prouzorokavanih oksidacijom i djelimično obnavljaje aromatskih karakteristika vina. Osim toga upotreba ovog sredstva u kombinaciji sa bentonitom tijekom fermentacije omogućuje dobivanje vina finijih organoleptičkih svojstava. Pošto do flokulacije dolazi isključivo pod utjecajem kiselosti, pri upotrebi CLARITO SPRAY dry-a nema opasnosti od pretjeranog vezivanja. Konačno, treba imati na umu da kalijevkazeinat ima stanovito obezbojavajuće djelovanje kod crnih vina. Pri upotrebi CX CASEINATO DI POTASSIO-a treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Otopiti CX CASEINATO DI POTASSIO u približno 10-15 dijelova vode uz neprekidno miješanje; ostaviti da odstoji uz povremeno miješanje. Ovako pripremljenu masu dodati proizvodu koji se tretira na način da se osigura trenutno homogeniziranje u ukupnoj masi. Doziranje Od 20 do 100 g / hl za širu primijenu; od 10 do 70 g / hl za bijela vina; od 10 do 40 g / hl za crna vina. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
CX COLD GEL Prehrambena želatina sa velikim površinskim električnim nabojem Sastav Želatina životinjskog porijekla izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX COLD GEL je granulat slamnatožute boje bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX COLD GEL se odlikuje velikim površinskim električnim nabojem i malom sposobnošću taloženja tanina. Ova želatina je pogodna za tretiranje vina sa malim sadržajem tanina, kod kojih je glavni cilj povećanje bistroće i filtrabilnosti. Osim toga CX COLD GEL omogućuje smanjenje opasnosti od sirkolaže. Primjena CX COLD GEL pogodan je za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova kada se želi postići dobra bistroća uz neznatno uklanjanje tanina. CX COLD GEL poželjno je koristiti u kombinaciji sa bentonitom ili silicij-dioksid sol-om; podrazumijeva se da veliki površinski naboj omogućuje smanjenje kolicine želatina koji se koristi za bistrenje u kombinaciji sa silicij-dioksid. Pri upotrebi CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX COLD GEL u najmanje 10 djelova tople vode (40-50°C) dok se ne dobije ujednačena otopina, a zatim razblažiti hladnom vodom. Ovako pripremljena otopina se nemože čuvati, već se mora upotrjebiti u toku istog dana; veća stabilnost otopine može se osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijevog metabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX COLD GEL. Pakiranje: 500g Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
CX HOT GEL Prehrambena želatina sa malim površinskim električnim nabojem Karakteristike CX HOT GEL je granulat slamnatožute boje, bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX HOT GEL se odlikuje malim površinskim električnim nabojem i velikom sposobnošću taloženja tanina, te je stoga pogodan za tretiranje vina sa visokim sadržajem tanina. Primjena CX HOT GEL se preporučuje za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova. CX HOT GEL je poželjno koristiti u kombinaciji sa bentonitom. Pri primjeni CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX HOT GEL u hladnoj vodi u odnosu 1:10 ili većem, uz lagano i neprestano mješanje. Ovako pripremljena otopina se ne može čuvati, već se mora upotrebi u toku istog dana; veća stabilnosti se može osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijmetabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbijegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX HOT GEL. Pakiranje: 1 kg Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
JABUČNA KISELINA Čista jabučna kiselina za prehrambenu industriju. UPOTREBA: Jabučna kiselina L je najrasprostanjenija kiselina u biljnom svijetu, zajedno sa vinskom i mliječnom kiselinom dozvoljena je kao sredstvo za dokiseljavanje u vinifikaciji prema zakonu na snazi. Za upotrebu u enološke svrhe. SASTAV: E296 u prahu DOZIRANJE:
- Do 150 g/h za mošt
- Do 250 g/hl za vino
-
CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
Variator broj okretaja elevatora. Širina trake 300 mm. Dužina trake 2500 mm. Visina trake 1100 - 1650 mm. Elevator koncipiran za brzo i efikasno pranje svih njegovih dijelova.Cijevni sakupljač ocijeđene mase sa priključkom garola 50 mm.Transportna traka od PVC plastike za upotrebu u prehrambenoj industriji.Prihvatni sakupljač grožđa 1000x520mm, min. visine od poda 680mm i max. visine od poda 900mm.Nosač elevatora na kotačima sa kočnicom. Motor 400V 50Hz. Proizvedena od inoxa AISI 304.
-
Variator broj okretaja elevatora. Širina trake 300 mm. Dužina trake 3500 mm. Visina trake 1550 - 2330 mm. Elevator koncipiran za brzo i efikasno pranje svih njegovih dijelova. Cijevni sakupljač ocijeđene mase sa priključkom garola 50 mm. Transportna traka od PVC plastike za upotrebu u prehrambenoj industriji. Prihvatni sakupljač grožđa 1000x520mm, min. visine od poda 680mm i max. visine od poda 900mm. Nosač elevatora na kotačima sa kočnicom. Motor 400V 50Hz. Proizvedena od inoxa AISI 304. Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke
-
Elevator Zambelli EL 40S Variator broj okretaja elevatora. Širina trake 300 mm. Dužina trake 4000 mm. Visina trake 1775 - 2670 mm. Elevator koncipiran za brzo i efikasno pranje svih njegovih dijelova. Cijevni sakupljač ocijeđene mase sa priključkom garola 50 mm. Transportna traka od PVC plastike za upotrebu u prehrambenoj industriji. Prihvatni sakupljač grožđa 1000x520mm, min. visine od poda 680mm i max. visine od poda 900mm. Nosač elevatora na kotačima sa kočnicom. Motor 400V 50Hz. Proizvedena od inoxa AISI 304. Važno: provijeriti dostupnost i/ili rok isporuke Cijena na upit.
-
Preporuka gnojidbe: Vinova loza EPSO TOP; snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica grožđa nakon cvatnje Nakon završetka cvatnje počinje faza intenzivnog porasta mladica i bobica, te se posebno preporuča primjena gnojiva EPSO TOP koji sadrži visoku količinu magnezija (Mg) te dijeluje kao jaki aktivator fotosinteze i rasta bobica. Primjena gnojiva EPSO TOP se posebno preporuča u vinogradima gdje je u predhodnoj godini bilo štete od sušenja vrha grozda/peteljkovine, posebno na sortama cijepljene na podlozi SO4 te kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima. NAPOMENA: Nedostatak magnezija (Mg) može se javiti i u vinogradima koji su obilnije ishranjeni dušikom (KAN, UREA). Iako su listovi tamo zelene boje, zbog nesotatka magnezija (Mg) često dolazi do sušenja peteljkovine, stoga se preporuča redovita primjena magnezija u gnojidbi vinograda nakon cvatnje. Gnojiva EPSO TOP vrhunski su proizvodi njemačke tvornice K+S KALI GmbH, koja ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje magnezijevih gnojiva. Gnojivo EPSO TOP je visokokoncentrirano kristalno gnojivo sa visokom količinom magnezija (Mg) i sumpora (S) i u vinovoj lozi se primjenjuje se u količini od 5-10 kg/ha (kod spriječavanja pojave sušenje peteljkovine i vrha grozda preporuča se min. 2 primjene u razmaku od 15 dana) PREPORUKA FOLIJARNE GNOJDIBE
- EPSO TOP………… 5-10 kg/ha
- Snažan aktivator fotosinteze i rasta bobica
- Redovitom primjenom spriječava se pojava sušenja vrhova grozdova i peteljkovine
- Gnojiva pristupačne cijene
- Kompatibilnost sa organskim fungicidima i insekticidima, izvrsne topivosti
- Dostupno u pakiranjima od 5 kg (1 ha)
- sadržaj magnezija (kao MgO)…………… 16%
- sadržaj sumpora (kao SO3)……………… 30%
- oblik……………………………………………. kristali bijele boje
- topivost………………………………………. vrlo dobra (kao i svi ostali sulfati); 108 g/100 ml vode
- elektroprovodljivost otopine………….. 0,74 mS/cm pri 18 C, otopina od 1 (0/00)
- pH 1% otopine………………………………. 6,0
-
Akcija!Etiketirka OMB ET S600 ima mogućnost etiketiranje etiketa i kontraetiketa istog bubnja na cilindričnim bocama. Može centrirati samo kontraetiketu na već etiketiranu bocu. Ima mogućnost ugradnje printera za LOT-ove. Tehnički podaci:
- snaga: 0,4 kW
- napon: 220V 50Hz
- težina: 40 kg
- dimenzije: 695x500x450 mm
- kapacitet : 600 boca/h
- pritisak zraka: max 6 bar
- visina boca: 200 - 370 mm
- promjer boca: 60 - 120 mm
- vanjski nosač koluta etiketa max. 200 mm
- unutarnji nosač koluta etiketa max. 75 mm
- visina etiketa na kolutu max. 150 mm
-
Profesionalna čaša za pjenušac ITALESSE Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Na dnu čaše ugravirano je 7 perlage točaka , od kojih je jedna postavljena centralno, a ostalih 6 smješteno na kružnoj kruni, jednako udaljenoj od središta, omogućava ovoj inovativnoj čaši za pjenušava vina da izuzetno pospješuje perlage. Čaša je posebno dizajnirana za poboljšanje organoleptičkih i aromatskih karakteristika pjenušavih vina dobivenih klasičnom metodom.
- Volumen: 480 ml
- Visina: 230 mm
- Širina: 98 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
RasprodanoFermivin A33 Crvena kompleksna vina sa izraženom strukturom (Teran,Cabernet Sauvignon) Aromatska ravnoteža voćnih aroma, čokolade uz povećanje sadržaja polifenola. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Babić, Trnjak, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Sangiovese, Temperatura fermentacije: 22º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin E 73 Crvena sviježa voćna vina. Kvasac pogodan za niske temperature fermentacije koji pospješuje značajnu proizvodnju estera. Aromatskih karakteristika svježeg bobičastog i koštuničavog voća. Pogodan za sorte: Cabernet Franc, Pinot Noir, Refošk, Borgonja, Frankovka, Gamay, Syrah, Zinfandel, Zweigelt, Vranac, Hrvatica, Plavina Temperatura fermentacije: 10º - 28ºC Tolerancija na alkohol: 15%vol. Doza: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin MT48
Crvena vina cvijetno voćnih aroma začinskih nota.
Vino voćnih aroma crvenog voća (šljiva) i cvijetnih aroma zaokruženo sa začinskim notama.
Kvasac koji pospješuje značajnu proizvodnju glicerina.
Pogodan za sorte: Teran, Refošk, Syrah, Merlot, Primitivo, Crljenak, Plavac mali, Dingač, Babić, Dobričić, Trnjak, Barbera, Vranac
Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC
Tolerancija na alkohol: do 15%vol.
Doza primijene: 20 - 25 g/hl
Pakiranje: 100 g, 500g
-
RasprodanoFermivin PDM Snažan fermentator na višim alkoholima. Idealan za fermentaciju baze za pjenušce. Pogodan za sva vina bijela, rose, crvena i pjenušava. Temperatura fermentacije: 13ºC - 30ºC Tolerancija na alkohol: 16%vol Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 500g
-
Fermivin PF6 Voćna i elegantna crvena vina (Pinot crni) Vino izraženih voćnih aroma, nježnih začinskih nota i mekanih tanina. Kvasac pogoduje visokoj proizvodnji polisaharida i oslobađanje aromatskih spojeva C13. Pogodan za sorte: Pinot Noir, Borgonja, Frankovka, Gamay, Portugizac, Cabernet Franc Temperatura fermentacije: 12º - 24ºC Tolerancija na alkohol: do 14%vol. Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin VR5 Vrhunska crvena odležana vina. Pospješuje visoku ekstrakciju polifenola i pogoduje stabilizaciji boje. Vino voćnih aroma crvenog voća sa višom strukturom. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Plavac mali, Merlot, Syrah, Borgonja, Frankovka, Gamay, Blatina, Temperatura fermentacije: 18º - 32ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin XL Voćna i mekana crvena i rose vina. Izražava ravnotežu aroma crvenog voća na crvenim vinima i bobičastog voća na rose vinima. Dobro apsorbira tvrde tanine te smanjuje taničnost vina. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Teran, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Dobrinčić, Refošk, Grenache, Blatina, Zinfandel, Zweigelt Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100g, 500g
-
Filter ploče BECOPAD 170 (čista 100% celuloza)
- Dimenzija: 40x40cm
- Filtracijski učinak: sterilna filtracija
- Minimalna narudžba 25 komada
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)
-
Filter ploče BECOPAD 220 (čista 100% celuloza)
- Dimenzija: 40x40cm
- Filtracijski učinak: filtracija sa smanjenjem mikroorganizama
- Minimalna narudžba 25 komada
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)
-
Filter ploče BECOPAD 270 (čista 100% celuloza)
- Dimenzija: 40x40cm
- Minimalna narudžba 25 komada
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)
-
Filter ploče BECOPAD 350 (čista 100% celuloza) Dimenzija: 40x40cm Filtracijski učinak: fina filtracija Minimalna narudžba 25 komada Karakteristike:
- - prva filtracija bez kapanja (nema gubitka proizvoda)
- - bez mineralnih tvari (potpuno sačuvane vrijednosti arome i boje)
- - proizveden od čiste celuloze (100% biološki razgradiv)
- - štedi vrijeme i troškove (najmanje 20% veća učinkovitost)
- - čuva okoliš (50%-tna ušteda vode)