-
CIJENA NA UPIT Tel. 052/ 449-173 e-mail: info@vinoartis.hr BATERIJSKE ŠKARE KOMPLET FELCO 822+ Baterijske škare Felco 822+ (maksimalna debljina reza 45 mm, težina škara 980g). Škare imaju mogućnost regulacije otvaranja noža uvijek maksimalno otvorene ili mogućnost otvarnja 50, 60 ili 70%.
- SNAGA: bez napora režu grane 45 mm promjera
- BRZINA: otvoreni i poluotvoreni režim rada omogućuje značajnu uštedu vremena rezanja
- ERGONOMIJA: savršeni oblik tijela škara i okidača osiguravaju optimalno i lagano rukovanje
- POUZDANOST: tradicionalna Švicarska kvaliteta izrade, odabir najkvalitetnijih materijala.
- REGULACIJA OTVARANJA NOŽA, mogućnost otvora 50,60,70%
- AUTOMATSKO NAMJEŠTANJE OŠTRICE ŠKARA
- SAMOPODMAZIVANJE ŠKARA PRILIKOM RADA PREKO CENTRALNOG VIJKA
- UPRAVLJANJE ŠKARAMA, pomoću aplikacije na mobitelu
- MOGUĆNOST KORIŠTENJA PRODUŽETAKA, dodatna oprema – produžeci 100 i 150 cm
-
CIJENA NA UPIT Tel. 052/ 449-173 e-mail: info@vinoartis.hr BATERIJSKE ŠKARE KOMPLET FELCO 822 Baterijske škare Felco 822 (maksimalna debljina reza 45 mm, težina škara 980g). Škare imaju mogućnost regulacije otvaranja noža uvijek maksimalno otvorene ili mogućnost otvarnja 50, 60 ili 70%.
- SNAGA: bez napora režu grane 45 mm promjera
- BRZINA: otvoreni i poluotvoreni režim rada omogućuje značajnu uštedu vremena rezanja
- ERGONOMIJA: savršeni oblik tijela škara i okidača osiguravaju optimalno i lagano rukovanje
- POUZDANOST: tradicionalna Švicarska kvaliteta izrade, odabir najkvalitetnijih materijala.
- REGULACIJA OTVARANJA NOŽA, mogućnost otvora 50,60,70%
- AUTOMATSKO NAMJEŠTANJE OŠTRICE ŠKARA
- SAMOPODMAZIVANJE ŠKARA PRILIKOM RADA PREKO CENTRALNOG VIJKA
- UPRAVLJANJE ŠKARAMA, pomoću aplikacije na mobitelu
- MOGUĆNOST KORIŠTENJA PRODUŽETAKA, dodatna oprema – produžeci 100 i 150 cm
-
RAPIDASE® BATONNAGE Enzim koji omogućava dobijanje punijih i uravnoteženih vina na odležavanju. Enzim za afinaciju koji rano oslobađa molekule koje daju mekoću vinu. Rapidase® Batonnage je mikrogranularni pektolitički ß-glukanazni enzimatski pripravak koji poboljšava oslobađanje manoproteina i drugih korisnih koloida sadržanih u stanicama kvasaca, prirodno prisutnih u plemenitom talogu vina. Tim procesom omogućuje se dobivanje vina okusa punoće tijela i ravnoteže aroma. Doza primijene:
- 2 g/hl na bijelom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
- 2,5 g/hl na crvenom vinu u batonnage-u, minimalnim mješanjem taloga jednom dnevno 30 dana
- Značajno se povećava efekt batonnage-a dodavanjem stijenki kvasaca 10 - 20 g/hl Extraferm®
-
Rapidase Revelation Aroma Enzim za brzo i učinkovitu ekstrakciju sortnih aroma grožđa. Rapidase Revelation Aroma omogućuje bolje oslobađanje aromatičnih prekursora sadržanih u crnom i bijelom grožđu, za dobivanje vina s intenzivnim sortnim aromama i složenom strukturom. Enzim za ekstrakcija tipičnih aromatskih perkursora sorte za dobivanje kompleksnog i intenzivnog bouquet u bijelom i crnom vinu. Doza primijene u maceraciji:
- 2 g na 100 kg bijelog mošta/masulja
- 3 g na 100 kg crnog mošta/masulja
- 1 g/hl za bijela vina iznad 12 °C
- 1,5 g/hl za bijela vina ispod 12 °C
- 2 g/hl za crvena vina iznad 12 °C
- 2,5 g/hl za crvena vina ispod 12 °C
-
RAPIDASE® EXPRESSION AROM Enzim koji brzo i efikasno izvlaći arome iz pokožice bobice grožđa kod bijelih sorti. Rapidase® Expression Aroma dopušta ciljanu ekstrakciju aromatskih prekursora, poput tiola, terpena i norizoprenoida, sadržanih u pokožici bobice grožđa bez istodobnog ekstrahiranja neželjenih spojeva, poput polifenola. Doza primijene:
- 3 g na 100 kg za temperaturu između 8 ° C i 10 ° C za najviše 3 sata maceracije
- 2,5 g na 100 kg za maceraciju od 3 do 6 sati na temperaturi iznad 10 ° C
- 2 g na 100 kg za maceraciju na temperaturi iznad 10 ° C tijekom 6 sati
-
RAPIDASE® EXTRA FRUIT Za brzu ekstrakcija aromatskih perkursora iz crnog grožđa. Rapidase® Extra Fruit omogućuje ciljano ekstrakciju voćnih aromatičnih prekursora iz pokožice crnog grožđa, omogućuje i smanjenje trajanja i temperature same maceracije, kojom se sprečavaju oksidativni spojevi u dugim maceracijama sa mješanjem klobuka. Doza primijene:
- 2 g na 100 kg grožđa u maceraciji
- 2,5 g na 100 kg grožđa za kratke maceracije do 3 dana
- 3 g na 100 kg grožđa za maceracije na niskoj temeraturi od 8 °C do 12 °C
-
RasprodanoRAPIDASE® CLEAR Brzo i efikasno bistrenje mošta. Doza primijene: 1 - 4 g/hl Upotreba: Dodati u mošt nakon prešanja radi bržeg i učinkovitog bistrenja. Otopiti 1:10 sa vodom, dobro promiješati, te dodati moštu.
-
V ACTIV Hrana za kvasce Sastav
- amonij-sulfat 55%
- dvobazni amonij-fosfat 33%
- filtracijsko sredstvo 11,8%,
- tiamina 0,2%.
-
CX ALBUMINA Bistrilo visoke čistoće u mikrogranulama visoke topljivosti sa detanizirajučim djelovanjem Sastav Pasteriziran i ohlađen ovoalbumin u granulama. Karakteristike CX ALBUMINA je pasteriziran i hlađen proizvod dobiven isključivo od albumina iz svježih kokošjih jaja. CX ALBUMINA je prirodnog porijekla bez dodanih aditiva. Djeluje tako da na bilo koji naćin proteinski ne osiromašio proizvod, što jamči kvalitetu proizvoda. Prirodnost i kvaliteta proizvoda CX ALBUMINA čini ga idealnim za tretiranje vina visoke kvalitete. Ovoalbumin ima jako detanizirajuće djelovanje koje traži velike kolićine fenolnih spojeva. Zbog gore navedenog razloga primjena na bijela vina mora biti ograničen ili strogo kontroliran. Primjena Idealan proizvod jednostavnog rukovanja koje efikasno zamjenjuje tradicionalni Bordoški tretman (5 bjelanjaka jaja za svaki barrique od 225 L). CX ALBUMINA se posebno preporučuje za bistrenje crnih vina, kod finalnih tretmana kod školovanja vina. Vinu se dodaje da omekša taninske note i oksidativne mirise. CX ALBUMINA može se koristiti za smanjivanje taničnosti mladih crnih vina. Upotreba Promiješati CX ALBUMINA u 7 dijela hladne vode; za pojačanje efekta dijelovanja jaja preporuča se dodati u vodu 8g/l natrijevog klorida. Homogeniziranu smijesu dodati u vino i dobro izmiješati. Doziranje Od 5 do 15 g/hL mlada crvrna vina; Od 8 do 20 g/hL crvena vina visoke taničnosti; Od 1 do 5 g/hL za bijela i roze vina sa prijašnjom laboratoriskom analizom Napomena: u jednom jajetu nalazi se 30÷35 g tekućeg albumina Tekući albumin ima koncentraciju u odnosu na prah 1:9. Pakiranje: 500g Čuvanje: na suhom i hladnom mjestu
-
CX HOT GEL Prehrambena želatina sa malim površinskim električnim nabojem Karakteristike CX HOT GEL je granulat slamnatožute boje, bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX HOT GEL se odlikuje malim površinskim električnim nabojem i velikom sposobnošću taloženja tanina, te je stoga pogodan za tretiranje vina sa visokim sadržajem tanina. Primjena CX HOT GEL se preporučuje za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova. CX HOT GEL je poželjno koristiti u kombinaciji sa bentonitom. Pri primjeni CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX HOT GEL u hladnoj vodi u odnosu 1:10 ili većem, uz lagano i neprestano mješanje. Ovako pripremljena otopina se ne može čuvati, već se mora upotrebi u toku istog dana; veća stabilnosti se može osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijmetabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbijegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX HOT GEL. Pakiranje: 1 kg Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
CX COLD GEL Prehrambena želatina sa velikim površinskim električnim nabojem Sastav Želatina životinjskog porijekla izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX COLD GEL je granulat slamnatožute boje bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX COLD GEL se odlikuje velikim površinskim električnim nabojem i malom sposobnošću taloženja tanina. Ova želatina je pogodna za tretiranje vina sa malim sadržajem tanina, kod kojih je glavni cilj povećanje bistroće i filtrabilnosti. Osim toga CX COLD GEL omogućuje smanjenje opasnosti od sirkolaže. Primjena CX COLD GEL pogodan je za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova kada se želi postići dobra bistroća uz neznatno uklanjanje tanina. CX COLD GEL poželjno je koristiti u kombinaciji sa bentonitom ili silicij-dioksid sol-om; podrazumijeva se da veliki površinski naboj omogućuje smanjenje kolicine želatina koji se koristi za bistrenje u kombinaciji sa silicij-dioksid. Pri upotrebi CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX COLD GEL u najmanje 10 djelova tople vode (40-50°C) dok se ne dobije ujednačena otopina, a zatim razblažiti hladnom vodom. Ovako pripremljena otopina se nemože čuvati, već se mora upotrjebiti u toku istog dana; veća stabilnost otopine može se osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijevog metabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX COLD GEL. Pakiranje: 500g Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
CX PVPP FAST CX PVPP FAST (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće u peletima. Ne stvara prašinu pri mješanju i zbog svoje kompaktnosti ima još veči antioksidativni učinak. Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veče doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 100g | 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnim mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
CX CASEINATO DI POTASSIO Kalijev-kazeinat visoke čistoće Sastav Kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX CASEINATO DI POTASSIO je kalijevkazeinat izuzetno visoke čistoće. Poseban postupak sušenja u sprej sušarama osigurava odličnu topivost proizvoda, bez stvaranja grudica i pjene.Zahvaljujući čistoći sirovina od kojih se proizvodi. I nema bilo kakvog ispuštanja stranih mirisa i okusa u vino. Primjena CX CASEINATO DI POTASSIO, zahvaljujući svojim preventivnim i kurativnim efektima, predstavlja idealan proizvod za zaštitu vina od oksidacije. Upotreba CX CASEINATO DI POTASSIO pruža sljedeće prednosti: • Eliminiranje do 50% trovalentnog željeza, pa shodno tome zaštitu od oksidacije i loma vina- mane vina uslovljene biološkim uzrocima (oksidativnih enzima) i kemijskim uzrocima (višak spojeva željeza i fosfata) zbog čega dolazi do promjena boje vina i zamućivanja (crni lom; plavi lom; sivi lom). • Eliminiranje djela bakra; • Smanjenje sadržaja polifenolnih spojeva (katehina, proantocianidola) odgovornih za oksidaciju i kasnije opadanje boje • Opće poboljšanje organoleptičkih karakteristika; • Opće poboljšanje mirisa vina, što ovaj proizvod čini veoma prikladnim za upotrebu u pripremi osnove za šampanjizaciju. CX CASEINATO DI POTASSIO upotrebljen kod oksidiranih vina omogućuje značajno ublažavanje promjena prouzorokavanih oksidacijom i djelimično obnavljaje aromatskih karakteristika vina. Osim toga upotreba ovog sredstva u kombinaciji sa bentonitom tijekom fermentacije omogućuje dobivanje vina finijih organoleptičkih svojstava. Pošto do flokulacije dolazi isključivo pod utjecajem kiselosti, pri upotrebi CLARITO SPRAY dry-a nema opasnosti od pretjeranog vezivanja. Konačno, treba imati na umu da kalijevkazeinat ima stanovito obezbojavajuće djelovanje kod crnih vina. Pri upotrebi CX CASEINATO DI POTASSIO-a treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Otopiti CX CASEINATO DI POTASSIO u približno 10-15 dijelova vode uz neprekidno miješanje; ostaviti da odstoji uz povremeno miješanje. Ovako pripremljenu masu dodati proizvodu koji se tretira na način da se osigura trenutno homogeniziranje u ukupnoj masi. Doziranje Od 20 do 100 g / hl za širu primijenu; od 10 do 70 g / hl za bijela vina; od 10 do 40 g / hl za crna vina. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
RasprodanoCX ALLERGEN STOP ROUGE ALLERGEN FREE Sastav Bentonit aktivirani (E 558) 65% P.V.P.P. 5 % Biljne proteine 20% Upotreba: Zbog njegovog specifičnog djelovanja preporučuje se kod bistrenja crvenih vina, a posebno kod afinacije radi smanjenja taničnosti i strukturalne harmoničnosti crvenih vina. Koncipiran da bude alergijski siguran. Način upotrebe: Otopiti u 1/10 vode i pustiti par sati da nabubri te dobro promiješati i dodati proizvodu. Doziranje: Od 30 do 80 g/hl za crvena vina Pakiranja: 1 kg Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, dobro zatvoriti pakiranje.
-
CX ALLERGEN STOP BLANC Polikomponetno bistrilo sa visokom snagom stabilizacije - ALLERGEN FREE Kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem Sastav Bentonit aktivirani (E 558) 61% P.V.P.P. 26 % Biljne proteine 10% Kalijev bikarbonat(E 501) 3%. Karakteristike CX ALLERGEN STOP BLANC je kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim djelovanjem u odnosu na fenolne spojeve i dijelom na bjelančevine. Visok sadržaj polivinilpolipirolidona osigurava visoku absorpciju fenolnih spojeva taničnog karaktera. Dijeluje u sinergiji sa mikroniziranim kazeinom koji poboljšava djelovanje uslljed bolje disperzije proizvoda. Bentonit koji se koristi u CX ALLERGEN STOP BLANC-u karakteriziran je visokom snagom disperzije. Namjena Zbog svog specifičnog djelovanja CX ALLERGEN STOP BLANC preporučuje se za vina visoke kvalitete za sprečavanje oksidacije fenolnih spojeva. Posebno pogodan za poboljšanje karakteristika oksidiranih bijelih i rose vina, za smanjenje taničnosti crnih vina, za smanjenje oksidativnih nota, za poboljšanje tona boje čuvenih crnih vina; korisiti se i za mošt i ocat. Upotreba Otopiti u vodi CX ALLERGEN STOP BLANC u omjeru 1:10 i više , ostaviti par sati, dodati masi, dobro homogenizirati Doziranje Od 50 do 100 g/hl za mošt i ocat; od 10 do 80 g/hl za bijela vina; od 10 do 60 g/hl za crna vina; od 80 do 120 g/hl za nestabilna i oksidirana vina. Pakiranja: 500 g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, dobro zatvoriti pakiranje.
-
Fermivin MT48
Crvena vina cvijetno voćnih aroma začinskih nota.
Vino voćnih aroma crvenog voća (šljiva) i cvijetnih aroma zaokruženo sa začinskim notama.
Kvasac koji pospješuje značajnu proizvodnju glicerina.
Pogodan za sorte: Teran, Refošk, Syrah, Merlot, Primitivo, Crljenak, Plavac mali, Dingač, Babić, Dobričić, Trnjak, Barbera, Vranac
Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC
Tolerancija na alkohol: do 15%vol.
Doza primijene: 20 - 25 g/hl
Pakiranje: 100 g, 500g
-
RasprodanoFermivin A33 Crvena kompleksna vina sa izraženom strukturom (Teran,Cabernet Sauvignon) Aromatska ravnoteža voćnih aroma, čokolade uz povećanje sadržaja polifenola. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Babić, Trnjak, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Sangiovese, Temperatura fermentacije: 22º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin PF6 Voćna i elegantna crvena vina (Pinot crni) Vino izraženih voćnih aroma, nježnih začinskih nota i mekanih tanina. Kvasac pogoduje visokoj proizvodnji polisaharida i oslobađanje aromatskih spojeva C13. Pogodan za sorte: Pinot Noir, Borgonja, Frankovka, Gamay, Portugizac, Cabernet Franc Temperatura fermentacije: 12º - 24ºC Tolerancija na alkohol: do 14%vol. Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin E 73 Crvena sviježa voćna vina. Kvasac pogodan za niske temperature fermentacije koji pospješuje značajnu proizvodnju estera. Aromatskih karakteristika svježeg bobičastog i koštuničavog voća. Pogodan za sorte: Cabernet Franc, Pinot Noir, Refošk, Borgonja, Frankovka, Gamay, Syrah, Zinfandel, Zweigelt, Vranac, Hrvatica, Plavina Temperatura fermentacije: 10º - 28ºC Tolerancija na alkohol: 15%vol. Doza: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin VR5 Vrhunska crvena odležana vina. Pospješuje visoku ekstrakciju polifenola i pogoduje stabilizaciji boje. Vino voćnih aroma crvenog voća sa višom strukturom. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Plavac mali, Merlot, Syrah, Borgonja, Frankovka, Gamay, Blatina, Temperatura fermentacije: 18º - 32ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/hl Pakiranje: 100 g, 500g
-
Fermivin XL Voćna i mekana crvena i rose vina. Izražava ravnotežu aroma crvenog voća na crvenim vinima i bobičastog voća na rose vinima. Dobro apsorbira tvrde tanine te smanjuje taničnost vina. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Merlot, Teran, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Dobrinčić, Refošk, Grenache, Blatina, Zinfandel, Zweigelt Temperatura fermentacije: 20º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100g, 500g
-
RasprodanoFermivin PDM Snažan fermentator na višim alkoholima. Idealan za fermentaciju baze za pjenušce. Pogodan za sva vina bijela, rose, crvena i pjenušava. Temperatura fermentacije: 13ºC - 30ºC Tolerancija na alkohol: 16%vol Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 500g