-
FOLUR N, otopina UREE bez amonijaka i biureta FOLUR je posebno formulirano dušično gnojivo namjenjeno za folijarnu gnojidbu. Gnojivo je posebna formulirana vodena otopine UREE, koje ne sadrži biuret (max. 0,05%, pri čemu se razlikuje od granulirane UREE koja sadrži oko 1% biureta). Isto tako, Folur ne sadrži niti amonijak, pa je potpuno netoksičan prilikom folijarne gnojdibe. Prednosti gnojiva Folur:
- Dokazani učinak na porast prinosa i kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Dobro usvajanje od strane biljaka
- Ne sadrži štetan biuret (< 0,05%) – nema ograničenja u folijarnoj gnojidbi
- Povećava sadržaj proteina u zrnu žitarica
- Zbog visoke učinkovitosti smanjuje se ukupna potreba za dušičnom gnojidbom – učinkovitost u folijarnoj gnojdibi gnojiva Folur je 3x veća u odnosu na klasičnu primjenu UREE putem tla
- Potiče usvajanje ostalih elemenata u folijarnoj gnojidbi – magnezij (Mg), mangan (Mn), cink (Zn) i bakar (Cu)
- Sadrži kolorimetrijski indikator optimalne pH vrijednosti otopine gnojiva – sigurna i jednostavna kontrola kod primjene
- 20% ukupne dušika
- od toga 100% dušika u obliku UREA
-
CX COLD GEL Prehrambena želatina sa velikim površinskim električnim nabojem Sastav Želatina životinjskog porijekla izuzetno visoke čistoće. Karakteristike CX COLD GEL je granulat slamnatožute boje bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX COLD GEL se odlikuje velikim površinskim električnim nabojem i malom sposobnošću taloženja tanina. Ova želatina je pogodna za tretiranje vina sa malim sadržajem tanina, kod kojih je glavni cilj povećanje bistroće i filtrabilnosti. Osim toga CX COLD GEL omogućuje smanjenje opasnosti od sirkolaže. Primjena CX COLD GEL pogodan je za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova kada se želi postići dobra bistroća uz neznatno uklanjanje tanina. CX COLD GEL poželjno je koristiti u kombinaciji sa bentonitom ili silicij-dioksid sol-om; podrazumijeva se da veliki površinski naboj omogućuje smanjenje kolicine želatina koji se koristi za bistrenje u kombinaciji sa silicij-dioksid. Pri upotrebi CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX COLD GEL u najmanje 10 djelova tople vode (40-50°C) dok se ne dobije ujednačena otopina, a zatim razblažiti hladnom vodom. Ovako pripremljena otopina se nemože čuvati, već se mora upotrjebiti u toku istog dana; veća stabilnost otopine može se osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijevog metabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX COLD GEL. Pakiranje: 500g Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
IDAI ENGORDE Gnojivo sa visokom količinom fosfora i kalija, za rast i bolju kvalitetu plodova. Prednosti primjene:
- omogućava brzo usvajanje u list pri visokim (ljetnim) temperaturama zraka
- važan izvor fosfora za ekološku poljoprivrednu proizvodnju
- potiče dobar razvoj plodova
- fosfor ( P2O5) 5,0 %
- kalij (K2O) 3,6 %
- pH 1% otopine 6,0
-
Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.
- Unutarnji promijer: 60 mm
- Vanjski promijer: 70,6 mm
- Cijena po metru.
- Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
- Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
- Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom
-
Rasprodano
- Pakiranje od 100 komada trakica.
- Za kontrolu kiselosti raspona od 0 do 14 pH.
-
RasprodanoUravnoteženi proizvod sa antioksidativnim djelovanjem Sastav Kalijmetabisulfit (E 224) 65%, L-askorbinska kiselina (E 300) 35%. Karakteristike FLAVOUR SAVE je uravnoteženi složeni proizvod koji omogućuje da se očuvaju nepromjenjene specifične arome grožđa i da se spriječi oksidacija obojenih i aromatičnih tvari u moštu, vočnim sokovima i vinu. Askorbinska kiselina i sumpordioksid koje sadrži FLAVOUR SAVE doprinose reguliranju pH vrijednosti vina time što osiguravaju trajnu reduktivnu sredinu. Proizvod je u obliku finog praha bijele boje ,formuliran tako da zadržava nepromjenjene karakteristike s vremenom. Primjena FLAVOUR SAVE ima efikasno antioksidativno djelovanje i osigurava očuvanje tipičnih aroma grožđa. Istovremno djelovanje sastavnih elemenata ovog proizvoda omogućuje postizanje sljedećih ciljeva: - očuvanje nepromjenjenih tipičnih aroma grožđa, - smanjenje redoks potencijala, - zaštita od promjena prouzrokovanih djelovanje mikroflore. Kod vina se koristi za preventivno tretiranje u prisustvu fenola podložnih oksidaciji. Kada se dodaje vinu FLAVOUR SAVE omogućuje bolje čuvanje proizvoda u vremenu zahvaljujući tome što osigurava postizanje oksido-reduktivne ravnoteže, idealne za očuvanje aroma, svježine, voćnih aroma i tipičnosti proizvoda. Pri upotrebi FLAVOUR SAVE-a treba se pridržavati zakonskih propisa. Upotreba Dodati FLAVOUR SAVE direktno u proizvod ili rastopiti potrebnu količinu preparata u jednom djelu vina kojeg treba tretirati u odnosu 1:10 izbjegavajući u najvećoj mogućoj mjeri dodir sa kisikom, a zatim dodati masu uz dobro mješanje. Kao sredstvo za stabilizaciju vina FLAVOUR SAVE treba dodavati vinu neposredno prije flaširanja. Doziranje Od 10 do 20 g/hl. Upozorenje: 10 g/hl FLAVOUR SAVE-a povećava sadržaj sumpordioksida za 40 mg/l i sadržaj L-askorbinske kiseline za oko 7 mg/l (granična vrjednost za upotrebu suglasno zakonskoj normativi EU iznosi 150 mg/l). U slučaju voćnih sokova i drugih proizvoda treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mestu. Pažljivo zatvoriti proizvod nakon upotrebe kako bi se izbjeglo smanjenje sumpordioksida. Kategorija opasnosti Xi – IRITIRAJUĆI.
-
RasprodanoPipa 1/2" inox sa vanjskim navojem, zakretni pipak (protiv kapanja ulja), idealna za inox bačve za ulje volumena od 20 lit do 100 lit. Materijal: inox AISI 304
-
ISABION® „Klimatske promjene i abiotički stresovi kojima svjedočimo od proljetnih mrazeva do ekstremnih temperatura i suše tijekom ljeta, imaju negativan utjecaj na rast i razvoj biljaka.“ Biostimulatori su posebna grupa proizvoda koji osim korisnih hranjiva sadrže prirodne aminokiseline i peptide koje biljci pomažu poput infuzije, ako ih koristimo preventivno i pravilno. Aminokiseline također mogu pomoći tijekom oporavka biljaka nakon stresa, no najbolji učinak je ako su biljci na raspolaganju 5-10 dana prije očekivanog stresa. Odavno je poznato da su aminokiseline potrebne za stvaranje bjelančevina, a nove studije potvrđuju njihov pozitivan utjecaj na mnoge fiziološke procese uključujući fotosintezu i disanje. Zahvaljujući tim spoznajama razvoj i primjena biostimulatora je od početka ovog stoljeća naglo uznapredovao pa je tako i Syngenta posebno za maslinu i vinovu lozu, a i ostale kulture proizvela biostimulator ISABION®. Po svom fiziološkom učinku na maslinu i lozu ISABION® pozicioniramo više na početku i kraju vegetacije, a može se koristiti i kao dio redovnog programa zaštite, jer ima mogućnost miješanja sa svim sredstvima za zaštitu bilja uključujući i bakar osim tijekom cvatnje. ISABION® ima izravni učinak na proces stvaranja bjelančevina i ugljikohidrata zahvaljujući slobodnim aminokiselinama i peptidima (do 62,5%), organskom ugljiku, dušiku, koji su odmah nakon prskanja dostupni biljci tijekom stresa ili oporavka od stresa. Treba ga primijeniti primarno za prevenciju abiotičkog stresa (mraz, suša, tuča sl.). U maslinama i vinovoj lozi se preporučuje primjena folijarno, prskanjem u dozi 2-3 lit/ha ili 0,2-0,3 lit/hl. Vrijeme primjene može biti kroz čitavu vegetaciju s posebnim naglaskom na prevenciju šteta od mraza u proljeće i tijekom zime. ISABION® je proizvod organskog porijekla i dozvoljen je u ekološkom uzgoju masline i nema karence. Pakiranje: 1 litra
-
Akcija!COPFORT bakar-glukonat (bakar sa sistemičnim učinkom) Nakon završetka berbe maslina zbog opasnosti pojave bolesti paunova oka (Spilocaea oleaginea) preporuča se primijena gnojiva COPFORT (6% Cu-glukonat) koji ima snažan i sistemičan učinak u biljci. Zbog brzog usvajanja u list masline nema mogućnosti ispiranja u slučaju kiše. Povečanje koncentracije bakra u biljnim stanicama značajno se povečava otpornost na gljivične infekcije poput bolesti paunovog oka na maslini. Gnojivo COPFORT je kompatibilno sa zaštitnim sredstvima koja se preporučuju u borbi protiv paunova oka - zaštitna sredstva na bazi bakra (NORDOX) i organskih fungicida NATIVO. U zajedničkoj primijeni sa fungicidima, omugućite snažnu i dugotrajnu otpornost masline na infekciju bolesti paunova oka. Primijena folijarna: 200-400 ml/100l vode (2-4 litre/ha površine) Za dobar UČINAK folijarne gnojidbe potrebno je primjeniti minimalno 500-600 litara škropiva po hektaru. Gnojivo COPFORT ima certifikat za ekološku primijenu u poljoprivredi kao EKO GNOJIVO (na listi Agri Bio Cert preparata). COPFORT je tekuće gnojivo na bazi bakra (Cu), koji sadrži bakar u obliku bakrenog-glukonata, niske koncentracije (6% Cu), ali izrazitog učinka. Zbog posebnog obilka bakra, vrlo brzo ulazi u list te su gubici ispiranjem vrlo mali. Osim brzog ulaska u list, Cu-glukonat se brzo translocira unutar same biljke (prema korijenu i prema vegetacijskom vrhu). Cu-glukonat se brzo ugrađuje u staničnu stijenku, te povećava otpornost biljaka na abiotske i biotske nepovoljne čimbenike. Isto tako, postiže važan fiziološki učinak u kulturama koje zahtjevaju bakar (Cu) u svom metabolizmu – rajčica, krumpir, luk, salata, vinova loza, maslina. Prednosti primjene gnojiva COPFORT sa bakrom (6% Cu):
- Brza adsorpcija bakra i translokacija u sve dijelove biljke
- Povećava čvrstoću stanične stijenke i povećava otpornost biljke na abiotske i biotske čimbenike
- Potiče sintezu fiziološki važnih enzima
- Potiče sintezu fitoaleksina u biljci (phaseolin, genistein, rishitin)
- Sinteza enzima kitinaze koja povećava obrambene mehanizme biljke (značajno manji napad štetnika i bolesti)
- Zbog niske količine bakra (6% Cu) gnojivo COPFORT vrlo je praktičan izbor, jer ne opterećuje okoliš sa povećanom količinom bakra
- Bakar (Cu)…………….. 6%
- FOLIJARNO: 200-400 mL/100 lit. vode (uz max. dozu primjene od 2-4 lit. gnojiva/ha)
- FERTIRIGACIJA: 1,5-4,0 lit/ha u jednom tretmanu
- Gnojivo se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji, sukladno EC normi 834/2007 i sukladno normama za ekološku poljoprivredu u Hrvatskoj
- Kod mješanja sa ostalim zaštitnim sredstvima potrebno je napraviti test kompatibilnosti prije primjene
-
Akcija!VEGENERGY aminokiseline BILJNOG PODRIJETLA (biostimulator) EU certifikat za upotrebu u ekološkoj proizvodnji. Osnovna karakteristika je izrazito visoka količina slobodnih amino-kiselina (23%) i ukupnih aminokiselina (26%), te je stoga jedno od najučinkovitijih biostimulatora biljnog podrijetla na tržištu. Uspiješno se koristi za veliki broj poljoprivrednih kultura. Može se primjenjivati folijarno te kroz sustave fertirigacije. Kompatibilan je sa većinom zaštitnih sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura. Primjenuje se kroz cijeli ciklus uzgoja kulture, a posebno se preporuča za preventivno i kurativno djelovanje pri različitim stresnim uvjetima (mraz, niska temperatura, tuča, bolesti i sl.). Prednosti:
- Prirodni biostimulator za normalne i stresne uvijete u razvojnom ciklusu biljke
- Trenutno dostupna lako asimilirajuća energija za biljku
- Maksimalna količina slobodnih aminokiselina 23% - biljnog podrijetla
- Idealan za najosjetljivije faze razvoja biljke (sadnja, cvatnja i zrioba)
- Brzo dijelovanje u stresnim uvjetima - mraz, niske temperature, suša, tuča, bolesti
- Izbalansirani odnosi aminokiselina – cijeloviti aminogram (povoljan odnos svih aminokiselina u proizvodu)
- Višestruke mogućnosti primjene - folijarno i putem tla (fertirigacija)
- Gnojivo je u tekućem obliku
- Drvenaste kulture (vinova loza, voćke, maslina)……. 1-1.5 lit./ha
- Povrće (lisnato; salata, endivija i sl.)……………………. 2-3 lit./ha
- Povrće (plodovito; paprika, rajčica i dr.)……………… 1-2 lit./ha
- Industrijske kulture (repa, žitarice i dr.)………………. 3-4 lit./ha
- Jagoda…………………………………………………………… 1-2 lit./ha
- Ostale poljoprivredne kulture …………………………… 1-2 lit./ha
- Povrće, jagode ……… 5-10 lit./ha (u intervalima od 14 dana)
- 23% slobodnih aminokiseline
- 26% ukupnih aminokiselina
- 4,6% organski dušik (N)
- 12% organski ugljik
- 100% selekcionirana iz sirovina bljnog podrijetla
- 1,12 gustoća
- pH 4,6
-
Staklena čaša ITALESSE BORA MEDIUM za vino proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom.Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja.Idealna je za degustaciji vrhunskih vina i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
- Volumen: 390 ml
- Visina: 210 mm
- Širina: 84 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
ITALESS Bora Large Staklena čaša za vino proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih vina i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Volumen: 500 ml Visina: 223 mm Širina: 89 mm Boja: prozirna Materijal: staklo Pakiranje: 6 kom
- Boja: prozirna
- Materijal: staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
Go Go kristalna čaša za extra dijevičanska maslinova ulja Kristalna čaša proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji extra dijevičanskih maslinovih ulja i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Izdvaja se po donjem dijelu čaše koji je udubljen volumena od 40 ml i predstavlja dozu uzorka za degustaciju.
- Volumen: 320 ml
- Visina: 87 mm
- Širina: 90 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
Phostrade Ca Visoka koncentracija fosfora (P) i kalcij (Ca) za crvenu boju jabuka Phostrade Ca je posebno koncentrirano tekuće gnojivo sa visokom količinom fosfora i kalcija. Phostrade Ca potiče intenzivno stvaranje crvenih pigmenata boje (antocijana) u pokožici plodova, te se intenzivno koristi u folijarnoj gnojidbi crvenih sorata jabuka (Gala, Idared i dr.), te u folijarnoj gnojidbi rajčice, jagode, lubenice, trešnje, višnje i drugih kultura. Zbog visokog sadržaja kalcija istovremeno utječe na poboljšanje kvalitete plodova i veće čvrstoće pokožice čime se spriječava pucanje plodova trešanja i breskve. Prednosti primjene gnojiva Phostrade Ca:
- Visoki sadržaj fosfora (30,7% P2O5) i kalcija (5,6% CaO), koji se brzo usvajaju i uključuju u metabolizam biljke
- Snažan učinak na sintezu pigmenata boje (antocijane) – CRVENA BOJA PLODOVA
- Gnojivo ne sadrži teške metale – 100% netoksičan za okoliš i zdravlje ljudi
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja zbog djelovanja kalcija
- Drvenaste kulture (jabuka, breskva, trešnja i dr.): 10 lit./ha 3-5 tretmana u razmaku od 7-14 dana, primjeniti u početnoj fazi porasta plodova te 2-3 tretmana u vrijeme pojave obojenosti pokožice plodova
- Povrće: 3-5 lit./ha u razmaku primjene od 10-14 dana u fazi rasta plodova
- Krumpir: 15 lit./ha u fazi formiranja gomolja
- Jagoda: 3-10 lit./ha od početka cvatnje u razmacima od 15 dana
- Ostale kulture: 3-5 lit./ha u razmaku primjene od 10-14 dana u fazi rasta plodova
- Dušik (N), ……………………………… 3,0% m/m (3,9% m/v)
- Fosfor (P2O5),………………………… 23,6% m/m (30,7% m/v)
- Kalcij (CaO)……………………………. 4,3% m/m (5,6% m/v)
-
Visokokoncentrirano tekuće fosforno gnojivo; 50% P2O5. NIUPER 75 je tekuće gnojivo na bazi fosfora (50% P2O5), koji sadrži visoku koncentraciju fosfora u tekućem obliku. Zbog posebnog obilka i visoke koncentracije fosfora, vrlo brzo ulazi u list te su gubici ispiranjem vrlo mali. Osim brzog ulaska u list, fosfor se brzo translocira unutar same biljke (prema korijenu i prema vegetacijskom vrhu), brzo ulazi u metabolitičke procese u biljci, te povećava otpornost biljaka na abiotske i biotske nepovoljne čimbenike. Isto tako, postiže važan fiziološki učinak u kulturama u fazama prije cvatnje, zbog povoljnog utjecaja na ADP i ATP molekule, koje su izvor energije za sve fiziološke procese. Prednosti primjene gnojiva NIUPER 75 (50% P2O5):
- Brza adsorpcija fosfora i translokacija u sve dijelove biljke, bez obzira na vanjsku temperaturu zraka i temperaturu tla
- Povećava čvrstoću stanične stijenke i povećava otpornost biljke na abiotske i biotske čimbenike
- Potiče sintezu fiziološki važnih spojeva ADP i ATP koji su izvor energije za sve fiziološke procese u biljci
- Bez negativnog učinka viška kalcija u tlu (karbonatna tla) na metabolizam fosfora u biljci
- Zbog visoke koncentracije fosfora, male doze primjene na jedinicu površine
- Fosfor (P2O5)…………….. 50%
- FOLIJARNO: 100-200 mL/100 lit. vode (uz max. dozu primjene od 1-2 lit. gnojiva/ha)
- VINOVA LOZA – tijekom vegetacije kod uzgoja vinove loze na karbonatnim (vapnenim) tlima
- POVRĆE (plodovito) – prije cvatnje
- LISNATO POVRĆE (salata, špinat i sl.) – u svim fazama razvoja zbog male upojne moći korijena i plitkog korijena
- LJESKA – nakon berbe plodova (za pripremu ljeske za cvatnju)
- MANDARINA – tijekom vegetacije, prilikom uzgoja mandarine na slanim i karbonatnim (vapnenim) tlima
- STRNE ŽITARICE – prije zimskog mirovanja, zbog slabe asimilacije fosfora iz tla zbog niske temeprature i reduciranog volumena korijena
- i za sve ostale kulture kada postoji potreba za povećanom gnojidbom za fosforom
-
RasprodanoFermivin PDM Snažan fermentator na višim alkoholima. Idealan za fermentaciju baze za pjenušce. Pogodan za sva vina bijela, rose, crvena i pjenušava. Temperatura fermentacije: 13ºC - 30ºC Tolerancija na alkohol: 16%vol Doza primijene: 20 - 25g/hl Pakiranje: 500g
-
AMALGEROL ESSENCE Potpuna zaštita vaših biljaka od uzročnika stresa
- Štiti od stresa uzrokovanog vremenskim nepogodama, štetnog utjecaja kemijskih sredstava, te stresa uzrokovanog nepovoljnim karakteristikama tla
- Jača korijen i imunološki sustav
- Za sigurni prinos u svakoj situaciji
- Antioksidansi neutraliziraju molekule koje uzrokuju stres.
- Aminokiseline za aktivni oporavak oštećenih stanica
- Biljni ekstrakti jačaju imunosni sustav
- Organski K & N kao biljno hranjivo
- Biljni hormoni potiču rast korijena
- Organski ugljik aktivira život u tlu
- Alginat poboljšava zadržavanje vode
- 3 % Dušik (N)
- 3 % Kalij (K2O), topiv u vodi
- 39 % Organska tvar morske alge i proizvodi iz morskih algi, proizvodi i nusproizvodi biljnog podrijetla
- početak vlatanja (BBCH 20 - 30); druga primjena prije faze cvatnje (BBCH 61); za razgradnju biljnih ostataka: na strnište neposredno prije obrade tla/kultivacije.
- u jesen u fazi 7 - 8 listova (BBCH 17 - 18); u proljeće u fazi početka izduživanja stabljike (BBCH 30); u fazi početka formiranja cvjetnih pupoljaka do cvjetanja (BBCH 50).
- prije obrade tla/kultivacije; u fazi 4 – 8 listova (BBCH 14 - 18); za razgradnju biljnih ostataka: na strnište neposredno prije obrade tla/kultivacije.
- 3 aplikacije između početka zatvaranja redova (BBCH 30) i kraja rasta repe (BBCH 49).
- u fazi 4 lista (BBCH 14); prije cvatnje (BBCH 55).
- prije obrade tla/kultivacije; u fazi 6 – 8 listova (BBCH 16 - 18).
- prije obrade tla/kultivacije; 14 dana nakon presađivanja; ponovite 2 do 4 puta u intervalima od 10-14 dana.
- 2 primjene od faze početka razvoja listova do faze cvjetanja; 2-4 primjene od kraja cvatnje (BBCH 69) do početka dozrijevanja plodova (BBCH 81); kod tretiranja važna je dobra pokrivenost listova, po potrebi koristiti veću količinu vode.
- EC vrijednost za 0,5 % otopinu: 0,1 mS/cm. Prije uporabe sredstva obavezno pročitati uputu za uporabu.
-
DELFAN PLUS je posebno formulirano gnojivo – biostimulator. Osnovna karakteristika biostimulatora Delfan Plus je izrazito visoka količina slobodnih amino-kiselina (24%), te je stoga jedno od najučinkovitijih biostimulatora na tržištu. Uspiješno se koristi za veliki broj poljoprivrednih kultura. Može se primjenjivati folijarno te kroz sustave fertirigacije. Kompatibilan je sa većinom zaštitnih sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura. Primjenuje se kroz cijeli ciklus uzgoja kulture, a posebno se preporuča za preventivno i kurativno djelovanje pri različitim stresnim uvjetima (mraz, niska temperatura, tuča, bolesti i sl.). Prednosti biostimulatora Delfan Plus:
- Dokazano povećanje prinosa i kvalitete plodova
- Povećana količina šećera u plodu – kod šećerne repe i vinove loze
- Maksimalna količina slobodnih aminokiselina 24% - proizvod bez premca na tržištu
- Brzo dijelovanje u stresnim uvjetima - mraz, niske temperature, suša, tuča, bolesti
- Izbalansirani odnosi aminokiselina – cijeloviti aminogram (povoljan odnos svih aminokiselina u proizvodu)
- Višestruke mogućnosti primjene - folijarno i putem tla (fertirigacija)
- Gnojivo je u tekućem obliku
- Drvenaste kulture (vinova loza, voćke, maslina)……. 1-1.5 lit./ha
- Povrće (lisnato; salata, endivija i sl.)……………………. 2-3 lit./ha
- Povrće (plodovito; paprika, rajčica i dr.)……………… 1-2 lit./ha
- Industrijske kulture (repa, žitarice i dr.)………………. 3-4 lit./ha
- Jagoda…………………………………………………………… 1-2 lit./ha
- Ostale poljoprivredne kulture …………………………… 1-2 lit./ha
- Povrće, jagode ……… 5-10 lit./ha (u intervalima od 14 dana)
- 24% ukupne slobodne aminokiseline
- 23% organskog ugljika (C)
- 9% ukupni dušik (N)
-
Mikroelementi (bor i molibden) za bolju cvatnju i oplodnju (Aktivator cvatnje) VISOKA koncentracija molibdena (3% Mo) PREDNOSTI:
- Gnojivo sa visokom količinom molibdena (3,0% Mo) sa dodatkom bora (B)
- Aktivator cvatnje za drvenaste kulture (maslina, badem, vinova loza, ljeska, jabuka i dr.)
- Posebno dobar učinak u folijarnoj gnojidbi na vapnenim (karbonatnim tlima)
- Gnojivo za primjenu u intenzivnom uzgoju drvenastih kultura
- Bor (B) 1,5%
- Molibden (Mo) 3,0%
- pH (otopina 1%) 6,7
- Specifična masa gnojiva 1,25 kg/l
- 2,0 lit/ha (200 ml/100 lit. vode), folijarno
-
RAPIDASE® EXTRA FRUIT Za brzu ekstrakcija aromatskih perkursora iz crnog grožđa. Rapidase® Extra Fruit omogućuje ciljano ekstrakciju voćnih aromatičnih prekursora iz pokožice crnog grožđa, omogućuje i smanjenje trajanja i temperature same maceracije, kojom se sprečavaju oksidativni spojevi u dugim maceracijama sa mješanjem klobuka. Doza primijene:
- 2 g na 100 kg grožđa u maceraciji
- 2,5 g na 100 kg grožđa za kratke maceracije do 3 dana
- 3 g na 100 kg grožđa za maceracije na niskoj temeraturi od 8 °C do 12 °C
-
Škare Patin 4 idelne su za rezidbu u vinogradima i voćnjacima. Pouzdane: udobne za rad, lagane, čvrsta ručka izrađena od kovanog aluminija. Nož i protunož izrađeni od kaljenog čelika osiguravaju čist i precizan rez. Svi dijelovi zamjenjivi. Djelotvorne: lagano i dugoročno podešavanje reza. Ergonomske: zaštita ruku pomoću gumenog ublaživača udarca i ne kližuće presvlake Debljina reza: 25 mm Otvaranje nože: 25 mm Težina: 213 g Dužina: 195 mm
-
Kalijevo gnojivo bez nitrata i sulfata; siguran učinak na akumulaciju šećera FINAL K je posebno formulirano gnojivo sa visokim sadržajem kalija u obliku kalij-helata (K-EDTA). Gnojivo ne sadrži kloride, sulfate niti nitrate, te se stoga koristi u završnim fazama vegetacije svih poljoprivrednih kultura. Zbog visokog sadržaja kalija, potiče stvaranje i akumulaciju ugljikohidrata (šećera) te time pozitivno utječe na kvalitetu plodova, naročito kod jabuka i vinove loze. Primjenom kod maslina potiče sintezu ulja, te posebno dobre rezultate pokazuje u folijarnoj gnojidbi maslinika bez natapanja. Zahvaljujući tehnološkim prednostima , gnojivo Final K uspiješno se primjenjuje u folijarnoj gnojidbi te u sustavima fertirigacije. Gnojivo je namjenjeno za primjenu na svim poljoprivrednim kulturama, od kojih se posebno ističu kulture koje zahtjevaju veće količine kalija; kao što su jabuka, rajčica, paprika, jagoda, vinova loza, maslina i dr. Prednosti gnojiva Final K:
- Visoki sadržaj kalija (kalij EDTA helat); 31,0% m/m (46,5% m/v) kalija; proizvod bez premca na tržištu
- Gnojivo ne sadrži nitrate te ne potiče razvoj vegetacije, odnosno lisne mase
- Gnojivo ne sadrži kloride te nema negativnog utjecaja na okus plodova nakon primjene gnojiva Final K
- Inovativna tehnologija; dokazani učinak na brzo usvajanje hranivih elemenata
- Dokazani učinak na porast kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
- Primjenjuje se u folijarnoj gnojidbi i u sustavima fertirigacije
- Poboljšana kvaliteta plodova tijekom čuvanja/skladištenja
- Posebno dobar učinak u gnojidbi plodovitog povrća (rajčica, parika), jagoda, lubenica, jabuke i vinove loze
- Primjenom kod maslina značajno podiže randman ulja u plodovima
- Dobra kompatibilnost sa zaštitnim sredstvima (organskim fungicidima, sredstvima na bazi sumpora, bakra i insekticidima)
- Vinova loza: 2-3 lit./ha u 3 tretmana; u fazi rasta bobice do faze šare
- Masline: 2-3 lit./ha u 1-2 tretmana tijekom ljetnog perioda, za bolju sintezu ulja
- Jabuka, kruška: 2-3 lit./ha u 5 tretmana tijekom faze rasta plodova
- Koštićavo voće: 2-3 lit./ha u 5 tretamna od faze otvrdnjavanja koštice u plodu
- Mandarine: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
- Ljeska: 2-3 lit./ha u 3-5 tretmana tijekom rasta plodova
- Jagode: 2 lit./ha u 5-7 tretmana, u fazi završetka cvatnje do 15 dana prije berbe
- Šečerna repa: 10 lit./ha u fazi 15 listova
- Bundeva/buča: 2 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 2-3 tretmana u fazi razvoja plodova
- Lisnato povrće (salata, endivija, špinat): 3,0 lit./ha 4-5 tretiranja tijekom razvojnog ciklusa
- Poriluk: 4,0 lit./ha u 3-5 tretmana
- Češnjak, luk: 3,0 lti./ha u 4 tretmana tijekom intenzivnog porasta kulture
- Rajčica, paprika, krastavac: 2,0 lit./ha, 1 tretman prije cvatnje, 3-5 tretmana nakon cvatnje
- Lubenica: 3,0 lit./ha u 2-3 tretmana od faze 6 listova do faze dozrijevanja plodova
- Napuniti spremnik prskalice do 80% volumena.
- Uključiti mješač prskalice i dodati proizvod Lower 7 prema uputstvu ne etiketi proizvoda.
- Dodati gnojivo Final K u otopinu prema preporučenoj dozi primjene
- Dodati ostale preparate u spremnik, provjeriti pH otopine i nadopuniti vodom do punog spremnika. Ukoliko pH nije odgovarajući, dodati sredstvo Lower 7.
- Mješavina je spremna za upotrebu.
- Kalij (K2O), vodotopivi………………….. 31,0% m/m (46,5% m/v)
- Dušik (N), UREA oblik……………………. 3,0% m/m (4,5% m/v)
-
- Unutarnji promijer: 80 mm
- Vanjski promijer: 94 mm
- Cijena po metru.
- FleksibilnO PVC crijevo sa spiralnom armaturom anti-shock
- Pogodno za protok tekućina u prehranbenoj industriji koja ne sadrže masti i sa maksimalnim sadržajem alkohola od 28%.
- Glatka unutarnja površina. Izvrsna otpornost na tlačnoj i usisnoj strani.
- Upotreba u prehrambenoj industriji i vinarskoj industriji.
- Radna temperatura: -15 ° C / + 60 ° C
- Boja: transparentna sa crvenom spiralnom armaturom Ne-toksičnost: pogodan za kontakt s prehrambenim proizvodima za tekućine tipa A-B-C u skladu sa 90/128 EEC.
-
IDAI S-SYSTEM Tekuće gnojivo sa sumporom u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom. Sistemični učinak sumpora. Idai S-System je posebno formulirana tekuće gnojivo sa visokom količinom sumpora (32,0%) koji je u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom. Primjenom gnojiva S-System potiče se stvaranje jasmonične kiseline (JA) i salicilne kiseline (SA) koje značajno podižu otpornost vinove loze na pepelnicu. Prednosti u gnojidbi vinove loze:
- Visoka količina sumpora (32%) u kompleksu sa polikarboksilnom kiselinom ima izraženi sistemični učinak – brzo usvajanje i translokacija po cijeloj biljci
- Potiče sintezu jasmonične kiseline (JA) i salicilne kiseline (SA) i time podiže AKTIVNU OTPORNOST LOZE na infekciju pepelnicom
- NE ISPIRE SE KIŠOM – važan za primjenu u nepovoljnim klimatskim uvjetima (učestala kiša) • Ne ostavlja rezidue na bobicama grožđa – bez opasnosti stvaranja nepoželjnih sumpornih spojeva u vinu
- Bez stvaranja ožegotina kod primjena tijekom ljetnog perioda • Kompatibilan sa ostalim fungicidima i preparatima na bazi bakra i sumpora – BEZ KARENCE
Sastav: Sumpor (SO₃) 32% Mangan (Mn) 1% Cink (Zn) 1% pH (1% otopina) 5,8 Gustoća (kg/lit) 1,25 -
IDAI BROTAVERD
Posebno formulirano gnojivo-BIOSTIMULATOR na bazi lignosulfonata sa dodatkom esencijalnih mikroelemenata za primjenu u folijarnoj gnojidbi vinove loze.
Prednosti primjene:- Posebno formulirani biostimulator na bazi Al-lignosulfonata i bakra za veću otpornost poljoprivrednih kultura (vinova loza, povrće i dr.) na abiotske i biostke nepovoljne čimbenike
- Snažan poticaj za sintezu fitoaleksina i fenola u biljci
- Sistemični učinak i brza translokacija unutar biljke
- Važan za održavanje provodnih snopova unutar biljke vinove loze – dobar učinak na povećanje otpornosti na ESCU (venuće)
- Kompatibilan sa ostalim fungicidima i preparatima na bazi bakra i sumpora
- Bakar (Cu) 1,80 % m/m
- Mangan (Mn) 0,80 % m/m
- Cink (Zn) 0,50 %
-
CX PVPP P.V.P.P. (Polivinilpolipirolidon) visoke čistoće Karakteristike Selekcioniran od strane Enologice Vason P.V.P.P. visoke čistoće sa svojstvom upijanja fenolnih spojeva, posebno onih fenola taninskog i oksidativnog karaktera. Karakterizira ga posebna kemijska inertnost što ga čini idealnim za tretiranje vina, mošteva i voćnih sokova. Kod tretiranja bijelih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak žute boje, koja potjeće od oksidiranih polimera fenolnih spojeva. Kod tretiranja crnih vina P.V.P.P. uzrokuje lagan gubitak boje, koje minorno u usporedbi sa drugim preoteinskim bistrilima. Namjena Zbog njegovog specifičnog djelovanja P.V.P.P. se preporučuje za tretiranje visokokvalitetnih vina, kurativno i preventivno. Posebnu primjenu nalazi kod bistrena i u filtracijama u svrhu poboljšanja karakteristia kod oksidiranih bijelih vina, za uklanjanje žutih tonova i kod mladih crnih vina za smanjivanje taničnosti. P.V.P.P.se koristi i za tretiranje voćnih sokova. Upotreba Otopiti P.V.P.P. u manjoj količini vode, naposlijetku dodati proizvodu pritom dobro homogenizirati; djelovanje je trenutačno, može se odmah početi sa drugim procesima npr. Filtracija ili taloženje u kombinaciji sa drugim bistrilima. Doze Od 2 do 15 g/hL za bijela vina; od 10 do 40 g/hL za crna I bijela oksidirana vina Veće doze se koriste za jako oksidirana vina. Pakiranja: 500g Čuvanje Čuvati na suhom i tamnom mjestu, poslije upotrebe dobro zatvoriti.
-
EQUIBASIC je preparat na bazi ekstrakta biljke preslice. Visoka koncentracija biljnih saponina za siguran učinak. Preparat EQUIBASIC proizvedeno je sukladno EZ normama 889/2008 te se može koristiti u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. EQUIBASIC je tekući ekstrakt biljke preslice (Aquisetum arvense) sa visokom koncentracijom biljnih saponina koji imaju preventivni i kurativni fungicidni učinak. Preparat se nalazi u grupi preparata na bazi osnovnih tvari, sukladno EZ regulativi 1107/2009 i ima odobrenje za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. ODOBRENJE ZA UPOTREBU OSNOVNE TVARI EKSTRAKTA BILJKE POLJSKE PRESLICE (hrvatski jezik) SANCO/12386/2013: Osnovna-tvar-ekstrakt-biljke-poljske-preslice-odobrenje-SANCO-12386-HR PREDNOSTI:
- Kompatibilan sa ostalim fungicidima i preparatima na bazi bakra (Cu) i sumpora (S)
- Proizvod na bazi prirodnog ekstrakta preslice sa biofungicidnim učinkom na brojne biljne bolesti
- Prirodni ELICITOR koji podiže otpornost biljke na nove infekcije biljnim bolestima
- Preventivni i kurativni učinak
- Zbog visoke količine silikatne i galne kiseline prirodnog porijekla, ima dodatni učinak sušenja na biljne bolesti
- Proizvod BEZ KARENCE i BEZ REZIDUA
- Primjena u konvencionalnoj i ekološkoj (ECO) poljoprivrednoj proizvodnji – sukladnost prema EZ normi 834/2007
- BEZ RAZVOJA REZISTENTNOSTI KOD BILJNIH BOLESTI
- Ekstrakt biljke preslice (Aquisetum arvense): 0,2% m/m
- pH (otopina 1%): 6,8
- Specifična masa gnojiva: 1,1 kg/l
- 2 - 3 lit/ha (200-300 mL/100 lit. vode); folijarno
-
CX HOT GEL Prehrambena želatina sa malim površinskim električnim nabojem Karakteristike CX HOT GEL je granulat slamnatožute boje, bez mirisa i okusa koji rastopljen u toploj vodi daje blago opalescentnu otopinu. CX HOT GEL se odlikuje malim površinskim električnim nabojem i velikom sposobnošću taloženja tanina, te je stoga pogodan za tretiranje vina sa visokim sadržajem tanina. Primjena CX HOT GEL se preporučuje za bistrenje mošta, vina, octa i voćnih sokova. CX HOT GEL je poželjno koristiti u kombinaciji sa bentonitom. Pri primjeni CX HOT GEL treba se pridržavati važećih zakonskih propisa. Upotreba Rastopiti CX HOT GEL u hladnoj vodi u odnosu 1:10 ili većem, uz lagano i neprestano mješanje. Ovako pripremljena otopina se ne može čuvati, već se mora upotrebi u toku istog dana; veća stabilnosti se može osigurati dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijmetabisulfita (1000 ppm). Doziranje Od 3 do 15 g/hl za mošt i bijela vina; od 5 do 30 g/hl za mošt, crna vina, ocat i voćne sokove. Da bi se izbijegli problemi u vezi sa sirkolažom preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama CX HOT GEL. Pakiranje: 1 kg Čuvanje Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Pažljivo zatvoriti pakiranje nakon otvaranja.
-
KWARS Je jedinstvena, koloidna otopina silicija, što znači da su njegovi kristali u obliku malih molekula suspendiranih u otopini. Prednosti primjene:
- intenzivnija fotosinteza
- bolje usvajanje hranjiva iz tla i viši prinosi kultura
- bolja kvaliteta plodova (izgled i čvrstoća plodova)
- veća otpornost na abiotske stresne uvjete (visoka temperatura, suša, visoka količina soli u tlu i dr.)
- veća otpornost na razvoj bolesti listova i plodova
- manji intenzitet napada štetnika
- silicij (SiO2) najmanje 30%, u koloidnom obliku
-
Go Go kristalna čaša za extra dijevičanska maslinova ulja Kristalna čaša proizvedena tehnikom upuhavanja tzv. Pull-steam tehnologijom. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji extra dijevičanskih maslinovih ulja i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama. Izdvaja se po donjem dijelu čaše koji je udubljen volumena od ml i predstavlja dozu uzorka za degustaciju.
- Volumen: 580 ml
- Visina: 98 mm
- Širina: 110 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Cijena je navedena za 6 čaša
-
Čaša za pjenušac ITALESSE Kristalna čaša za pjenušce proizvedena je sa Xtreme® tehnologijom kojom se značajno poboljšava mehanička i kemijska otpornost čaše. Ovom tehnikom čaša dobiva na čvrstoći uz manju debljinu stijenke kojom se povečava osijećaj degustiranja. Idealna je za degustaciji vrhunskih pjenušaca i uživanju u svim njegovim organoleptičkim karakteristikama.
- Volumen: 330 ml
- Visina: 232 mm
- Širina: 80 mm
- Boja: prozirna
- Materijal: kristalno staklo
- Pakiranje: 6 čaša (min. narudžba)
- Navedena cijena je za jedno pakiranje od 6 čaša
-
RasprodanoFermivin A33 Crvena kompleksna vina sa izraženom strukturom (Teran,Cabernet Sauvignon) Aromatska ravnoteža voćnih aroma, čokolade uz povećanje sadržaja polifenola. Pogodan za sorte: Cabernet Sauvignon, Babić, Trnjak, Crljenak, Dingač, Plavac mali, Sangiovese, Temperatura fermentacije: 22º - 30ºC Tolerancija na alkohol: do 15,5%vol. Doza primijene: 20 - 25 g/ha Pakiranje: 100 g, 500g
-
RasprodanoKvalitetna izrada-klasični model Pouzdane: udobne za rad, lagane, čvrsta ručka izrađena od kovanog aluminija. Nož i protunož izrađeni od kaljenog čelika osiguravaju čist i precizan rez. Svi dijelovi zamjenjivi. Djelotvorne: lagano i dugoročno podešavanje reza. Ergonomske: ne kližuće presvlake Maksimalna debljina reza: 2,5 cm Težina: 310 g Dužina: 225 mm